Kesäkaverit

Siis mitä täällä tapahtuu! Helteet ovat saapuneet, oi joi! Ja Kroatiassa, missä oli aika pilvistä ja satoikin yhden päivän ajan näyttää myös saapuvan +35 kelit nyt. Mies totesi, että kun loma loppuu tänään, hänen täytyy mennä superaikaisin töihin, jotta päästään vielä iltasella vaikkapa rannalle!

Mutta se asia, mistä piti tulla höpisemään. Se on kesäkaverit. On yksi ihan parhaita juttuja kesässä, kun yövieraita riittää. Edelliset lähtivät illalla kymmenen aikaan kohti koti ja seuraavia odotamme juuri saapuvaksi, ehdin juuri pyykätä lakanat välissä. On niin parhautta istua omalla pihalla ystävien kanssa, grillata ja höpistä myöhään yöhön. Tosin nyt kun työt alkavat, ei tänään saapuvien vieraiden kanssa yömyöhään voi puuhastaa, mutta päivälläkin on huippua puuhata porukalla. Tytöt ovat onnellisia, kun molempien kummit ovat tulleet yökyläilemään. Minä muuten mieluummin otan meille yövieraita kun yökyläilen toisilla, en jotenkaan osaa olla toisten ”nurkissa”. Mutta sen sijaan rakastan, jos meillä on joku kylässä.

 

Perjantaina saimme vielä osallistua huikeisiin juhliin, joissa oli ihana tunnelma, lämmin kesäkeli ja ihana miljöö. Ohjelmassa oli muun muassa kakkusota ja oli lasten keskuudessa odotettu juttu! Pienempi ei ehkä ihan ymmärtänyt ideaa, sillä hän alkoi itkeä ja häipyi pelistä ja kermaa tuli naamalle. Isompi juoksi tosissaan ja kermaa pestiin vielä kahden yön jälkeekin korvasta, se jätti ihmeellisen liisterin jäljelle! Aika elämyksiä kaikille.

Kun syksy taas tulee ja kaikki puuhaavat omissa kiireissään, työt ja koullut pyörivät on ihanaa miettiä näitä kesäpäiviä, jolloin ei ollut kiire, istuimme ulkona musiikin soidessa ja auringon paistaessa ja lasten leikkiessä paljain jaloin. Kuten mieheni eilen sanoi, vaikka menee pitkiäkin hetkiä kun ei nähdä toisessa kaupungissa asuvia ihmisiä, juttu kyllä jatkuu aina siitä mihin se viimeksi jäi. Ja tänään näen pitkästä aikaa tädin palleron, hän on kasvanut varmasti valtavasti!


mekko ZARA (second hand)/ kengät MIGATO (Kreetalta)/ korvikset Bracista

Tämä asu on kuvattu tällä viikolla, taas on pienessä ajassa tapahtunut niin paljon, että tuntuu paljon pidemmältä ajalta. Mekko on second handia Katrilta ja korvikset puolestaan ostin Bracista. Kävimme kivitilalla, jossa koko perhe teki jotain Bracin valkoisesta kivestä. Tiedättekö, että sitä kiveä on jopa Yhdysvalloissa Valkoisen talon koristeissa? Aika huikealta tuntui ostaa korvikset suoraan tekijältä ja kuulla heidän perheensä tarinaa. Minun täytyy jossain vaiheessa naputella teille postaus siitä, miksi Braciin kannattaa ehdottomasti matkustaa ja mitä siellä tehdä!

Mutta nyt vastaanottamaan seuraavat vieraat. Nauttikaahan hellepäivistä! Oletko sinä yökyläilijä?