*kaupallinen yhteistyö Silmusalaatin kanssa
Olette varmasti muun muassa Instagrammin puolelta huomanneet, että minä rakastan tehdä ruoaksi salaatteja. Pääasiassa ne syntyvät fiilispohjalta, joskus niin, että kaverikin on laittanut reseptin ylös, joskus olen ihmetellyt itsekin, että pitikö nämä maut miksata keskenään. Salaatti on vallan käypä vaihtoehto ruoaksi, kun ottaa siihen esimerkiksi juuston mukaan ja se täyttää hyvin!
Meillä lapset tykkäävät monenlaisista kasviksista, hedelmistä ja vihanneksista, mutta jostain syystä olen usein arka miksaamaan niitä. Eli laitan lautaselle erikseen parsakaalit, tomaatit ja kurkut. Olen huomannut, että jos lapsille tekee leivästä, hedelmistä tai vaikka siitä salaatista jonkun naaman tai ruoka”taidetta”, ruoka putoaa aina paremmin. He suorastaan tappelevat kuka saa syödä korvan ja kuka silmän ja syövät huomaamattaan hurjan määrän kasviksia.
Kun aloin kasata yhteistyössä Silmusalaatin kanssa meille likoille salaattia, annoinkin tyttöjen päättää mitä yritettäisiin taiteilla salaattiin. Ehdotin nallea, mutta totta kai vaativat saada prinsessasalaattia. Jännityksellä mietin, onnistuisinko ja aloimme yhdessä kasata prinsessan kasvoja käyttäen Silmusalaatin eri tuotteita pohjana. Tiedättekö, minulla oli vaikeuksia saada heitä lopettamaan ainesosien syömistä etukäteen, niin herkkua olivat muun muassa Rouskuva silmusalaatti, mustikat ja pähkinät! He esittelivät jäljelle jääneet Rouskuvat silmusalaatit seuraavana päivänä naapurin tytöllekin ja käskivät syömään, kertoen että tämä on parasta (ja kysyen, saako nämä nyt syödä kaikki?).
Ennen kuin päästään siihen, mitä kaikkea laitoimme salaattiimme, kerron teille vielä mikä on Silmusalaatti, jos ei ole tuttu juttu. Silmu on kasvunsa alkuvaiheessa oleva kasvin verso ja silmusalaatti puolestaan sekoite erilaisia versoja, joita on kasvatettu siemenistä. Vaihtoehtoja on neljä: ALFALFA, joka on puna-apilan sekä sinimailasen versoja, PARSAKAALI, jossa on puna-apilan, sinimailasen ja parsakaalin versoja, TULINEN, jossa on retikkaa, puna-apilaa ja sinimailasta sekä ROUSKUVA, meidän lasten lemppari, jossa on herneen ja punaisen sekä vihreän linssin ituja. Rouskuvassa on hyvä määrä proteiinia ja parsakaalissa esimerkiksi c-vitamiinia. Tuotteet viljellään Vantaalla luomuna ja ne ovat mainion Samuli Laurikaisen luotsaamia. Olen tavannut miehen useasti erilaisilla messuilla ja hän on kyllä hyvinvoivan oloinen huipputyyppi! Silmut kasvatetaan käyttämällä vähän energiaa, eikä salaatteihin tule mitään säilöntäaineita. Ne löytyvät vihannesosastoilta kylmähyllystä ja ovat rouskuvaa vielä lukuun ottamatta saaneet uudet paketit, jotka ovat täysin kierrätettäviä. Se kun litistää kartonkijätteeseen, joten aiemman pakkauksen muovin voi unohtaa, nyt pakkauskin on hyvin ekologinen.
Silmusalaatissa on ehkä parasta se maku. Siinä missä perinteistä jäävuorisalaattia harva rouskuttaa ilokseen pelkiltään, näitä popsii ihan sellaisenaan. Ne tuovat makua ja rakennetta erilaisiin ruokiin ja toimivat helppona salaattipohjana, niitä ei tarvitse pestä tai pilkkoa, sen kun nostelee lautaselle. Lapsista oli ihan parasta tämä helppous (ja se maku)!
Vietimme hauskan hetken kolmistaan kuunnellen lastenlauluja ja kooten prinsessasalaattiamme. Resepti syntyi siltä pohjalta, mitkä ovat lasten lempparijuttuja ja niistä yhdistelimme salaatin. Muun muassa feta, meloni ja mustikat kuuluvat lemppareihin. Nappaa tästä aineosat ja testaa vaikka pohjaa, jos et jaksa prinsessaa värkkäillä (syntyy kyllä muuten ihan hetkessä!).
PRINSESSASALAATTI
paketti Silmusalaatti parsakaalia
paketti Silmusalaatti Alfalfaa
paketti Silmusalaatti Rouskuvaa
mustikoita
cashew-pähkinöitä
paketti fetaa
hunajamelonia
ananaskirsikoita
1 granaattiomena
cantaloupe-melonia
1 porkkana
Nostele pohjaksi Silmusalaatin parsakaali sekä Alfalfaa, älä käytä ihan kaikkea. Kuori ja pilko cantaloupe-melonia, pilko feta kuutioiksi ja halkaise granaattiomena. Omenasta saa siemenet parhaiten ulos paukuttelemalla puolikasta puisella kauhalla kättä vasten. Sekoita salaattipohjaan feta, cantaloupe-meloni, cashwe-pähkinöitä, mustikoita ja granaattiomenan siemeniä. Nostele sitten ”peitoksi” lisää Silmusalaatteja ja voit koota näin puhtaalle pohjalle prinsessan kasvot. Silmät teimme ananaskirsikoista, suun mustikoista, kruunu syntyi hunajamelonista, posket granaattiomenasta, tukka porkkanasta sekä Rouskuvasta Silmusalaatista ja helmet ananaskirsikoista.
Jälkkäriksi teimme vielä hedelmäpalmut. Ja tiedättekö, söimme melkein kokonaan tuon läjän salaattia kolmisin, siltä istumalta. Oli mielettömän hyvä ja maukas setti! Jäi nimittäin sitten ne jälkkärihedelmät syömättä, ei kukaan enää jaksanut.
Tämä on minusta hauska lisä niin pääsiäispöytään kuin oikeastaan mihin vain tilanteeseen. Rouskuva, maukas ja paljon vitamiineja sisältävä salaatti piristää yhtä lailla pääsiäispöytää, vappupöytää kuin ihan sitä arki-iltaakin. Toivottavasti innostuit ideasta! Vinkkaa meille oma suosikkisalaattisi, niihin kaipaa aina uusia ideoita!
Oletko testannut Silmusalaattia? Hyvää oloa uuteen viikkoosi!