Teemabrunssi, jonne palaamme ehdottomasti!

Olen viime aikoina haikaillut tyhjien viikonloppujen perään. Tuntuu, että joulunalusviikonlopuista asti on ollut hurjasti kaverisynttäreitä, reissuja, keikkareissuja, vieraita meillä tai koko ajan jotain pientä ja viikonloput ovat vähän lentäneet ohitse. Mietin aikaa, kun kävimme aina lauantaisin vauvauinnissa ja sen päälle aamiaisella jossain. Ihania aamuja olivat! Miksemme muka enää koskaan ehdi brunssille!

Sitten äkkäsin, että nyt saattaisimme ehtiä. Tullin saunan teemabrunssit järjestetään lauantaisin ja kaikki, oikeasti kaikki teemat ovat tuntuneet minusta mielenkiintoisilta. Vaan kun ei ehdi. Ja sitten hei, myönnän nolona, etten ole _ikinä_ edes käynyt Tullin saunalla! Toki Mansen blogiskeneä seuraavana olen huomannut, että moni paikallinen somevaikuttaja palaa sinne yhä uudelleen ja uudelleen esimerkiksi lounaalle. Paikassa täytyy siis olla jotain! Olemme perheenä käyneet monissa yleisissä saunoissakin ja rakastaneet reissuja esimerkiksi Kaukajärven saunalle, miksi tämä Tullin sauna on testaamatta! Aiomme petrata ja saunoa porukalla lähiaikoina!

Mutta niin, se brunssi. Siitä siis aloitimme eilen tutustumisemme Tullin saunaan ja sen ruokatarjontaan. Astuimme sisälle paikkaan ja yllätyin ensinnäkin sen kokoa ja lisäksi väkimäärää – ei ole lainkaan liioiteltua tehdä brunssille varausta, varsinkin jos teitä on yhtään isompi poppoo menossa! Onneksi saimme pöydän ja mahduimme sekaan kuitenkin.

Eilen teemana oli All American, maaliskuussa teemoissa on muun muassa vegebrunssi, aasialainen brunssi ja fast food-brunssi. Olisi ihanaa testata nuo kaikki! Amerikkalainen brunssi piti sisällään esimerkiksi coleslawta, avocadolevitettä, mac ’n’ cheeseä, pekoni-muna-muffinsseja ja tietysti poppareita, pannareita sekä juustokakkua. Minä tykkäsin eniten mausteisesta kanasta (jonka nimeä en nyt tietenkään muista) ja tytöt vetäisivät ensimmäisenä lautasiltaan nuo pekoni-munamuffinsit. Jälkkäreistä ihan ykkönen oli juustokakku, ihanaa. Jäätee sai myös paljon kehuja lapsilta! Äiti tää on tosi hyvää kehui pienin. Itse olisin kaivannut (ja lapsiakin ajatellen) pöytään tarjolle vähän jotain freesejä kaiken majohomman rinnalle, siis hedelmiä tai kasviksia. Muuten ei moitteita!

Paikkana Tullin sauna oli mutkaton ja mukava, sinne oli helppo mennä. Lapset otettiin vastaan ilolla ja heidän kanssaan oli siellä helppo olla. Ja hei mikä parasta, lasten ruokailu ei maksanut mitään, lapset menevät 7-vuotiaaksi asti maksutta! Sama saunan kanssa. Ihanaa, kun oli poissa se stressi, jos niille ei maistukaan mikään ja pyydetään silti maksamaan 12 euroa. Mutta ei, maksutta menivät. Kiitos siitä!

Paikkahan on ihan ainutlaatuinen, sillä keskellä keskustaa harvemmin pääsee hirsisaunaan. Lounasta tarjoillaan arkena ja lisäksi löytyy a la carte-lista. Työtilojakin paikassa on! Siis mitä! Se oli ihan yllätys itselleni. Saunaan pääsee kello 23 asti samoin kuin saa ruokaa. Nyt sunnuntaiaamuna kannattaa käydä vaikka aamiaisella, jota saa aina kello 11 asti. Mielettömän monipuolinen paikka siis vastapäätä Tampere-taloa, ihan keskustan kupeessa!

Kertokaa kokemuksianne paikasta? Lounaasta, saunasta, brunsseista, mistä vain! Tai innostuitko testaamaan?