Ihana ystäväpäivä HopLopissa (+vinkki huikeaan arvontaan!)


Kaupallinen yhteistyö HopLopin kanssa

Te tiedätte, miten usein sitä haluaisi vaan pitää lasten kanssa kivaa, mutta velvollisuudet vievät aikaa. Arki-ilta, kauppareissu, ruoanlaitto ja siivous – kohta onkin alettava nukutushommiin. Tiedätte myös, miten usein lapsille saa laittaa ruokaa. Ja miten mielellään siinä välillä oikaisisi ja oikaseekin. Nappaa kaupasta mukaansa pinaattilettuja tai kalapuikkoja ja lämmittää niitä vauhdilla illalla. Entäpä jos tekisi jonain arki-iltana ihan erilaisen vedon ja lähtisi lasten kanssa riehumaan energiat pois ja syömään hyvin? Mukaan voisi ottaa ystävät ja näin vaihtaa ravintolan puolella kuulumisia vanhempien kanssa. Tai yksin ollessa lukea vaikka kirjaa tai tehdä töitä, jos siihen on mahdollisuus (ainakin facebookissa olen törmännyt kaverin kuvaan, jossa hän isompien lasten leikkiessä tekee tehokkaasti hommia vastamelukuulokkeet päässä!). Hoplop tarjoaa tähän kaikkeen mahdollisuuden, sillä heidän ruokalistansa on uudistunut ja leikkitilaa lapsille on loputtomiin. Minä söin leikkipäivämme aikana yhden parhaista lounaista pitkiin aikoihin ja annokseni sai ystäväni toteamaan, että vaikka hänenkin annoksensa on hyvä, niin nyt iski annoskateus. Lue pidemmälle, niin näet mitä kaikkea söimmekään, ehdimme tehdä päivän aikana ja mikä mahtava kisa on käynnissä!

Tykkään itse käydä HopLopissa monestakin syystä. En ole nähnyt siellä ikinä lapsilla huonoa hetkeä, heillä on aina kivaa. Olemme sopineet monesti sinne treffit ystävien kanssa, niin että lapsilla on leikkiseuraa ja äidillä juttuseuraa. Niin teimme tälläkin kertaa, kun lähdimme viettämään päivää HopLopiin äitikaverin ja hänen kahden tyttönsä kanssa. Koska ikähaitari meidän lapsissa oli vielä suhteellisen pieni, neidit ovat kaikki ikävälillä 1-5 vuotta, niin menimme sitten varsinkin pienempien perässä isompien jo viilettäessä kauempana. Mutta monet kuulumiset ehdimme vaihtaa, eikä juttu keskeytynyt vaikka ajeli autolla tai pomppi trampoliinilla. Itse asiassa 2-vuotias opetti hirveän aktiivisesti miten tehdä ”peppupläts” ja äidinkin kannattaa uskaltaa! Lisää taaperon kannustuksesta voit kurkata @optimismiakatja Instastoriesin puolelta.

Lisäksi tykkään siitä, että Hoplopissa on kivaa yksinkin lasten kanssa. Yritäpä seistä leikkipuistossa tuntikin, jo on kaikki hipat ja muut tehty, mutta sisäleikkipuistossa riittää puuhaa ja ideoita. Laitan yleensä itsekin mukavat vaatteet ja ryntäilen lasten kanssa liukumäkiin sekä trampoliineille. Arkena tilaakin piisaa hyvin!Ja sehän on fakta, että lapsille tulee aikaisin nälkä. Olimme menneet tunnin pitkin puistoa, kun ensimmäiset ruokakyselyt jo tulivat. Kello oli 11. Siinä vaiheessa päivä keskeytyisi vähän aikaisin, jos ei olisi ruokailumahdollisuutta. Ja minä en ole arkiruokana niiden ranskis- ja hamppari-linjojen ystävä, joten on ihan mahtavaa, että HopLopista voi nyt uudistuksen myötä saada kotiruoka-annoksen. Lista on vaihtuva, sieltä löytyy aina yksi kotiruoka/viikko. Täältä voit kurkata lisää  kotiruoasta sekä voimassa olevasta tarjouskampanjasta! Lisäksi on toki muutenkin uudistunut lista, jolta porukkamme valitsi ruokia. Hassua, että meitä oli kuusi ruokailijaa ja kaikki valitsivat vapaasti ruokansa ja sen myötä pöytään päätyi kuusi erilaista annosta. Jokaiselle löytyi jotain. Lapsille tuli lämpimiä uunijuureksia, lihapullia, kasvispullia sekä viikon kotiruokaa, eli tuolloin lohikeittoa. Minä otin seitan-vartaan, joka oli ihan älyttömän hyvää ja ystävä kanasalaatin, josta totesi, että siinä oli kyllä syötävää ja paljon! Muussi oli kotitekoisen makuista ja pullat hävisivät vauhdilla, lisäksi uunijuurekset olivat ihanan makuisia. Ainoan miinuksen koko hommalle annoimme vähän liian suolaisesta lohikeitosta, mutta kuvasta näkyy, että maistui aika tavalla kaikki ja taas mentiin! Me jäimme pienten kanssa istuskelemaan ja viimeistelemään annoksia, kun isommat jo häipyivät leikkeihinsä. On aikamoinen helpotus kahdelle kotiäidille päästä oikaisemaan ruoanlaittohommissa ja pöydän siivoiluissa välillä. Kannattaa muuten ehdottomasti käydä kertomassa oma kotiruokatoiveensa HopLopin listalle TÄÄLLÄ, sillä sen kertomalla osallistuu kisaan, jossa voi voittaa vuoden HopLop-reissut! Arvonta suoritetaan helmikuun puolivälissä.

Viiden tunnin heilumisen jälkeen aloimme ympäripuhua lapsia lähtemään, se on yleensä se hankalin kohta, lähteä pois. Ystävä sanoi, että päivä oli todella kiva ja se varmasti näkyy kuvista. Niin näkyikin, meininki oli iloista ja päivä ihana! Nyt kun pakkaslukemat ovat olleet aika rapsakoita (meidän HopLop-aamuna oli -18 mittarissa), eivät pienet välttämättä pysty purkamaan energiaansa ulkona, joten sisäpuistot ja muut aktiviteetit ovat kiva vaihtoehto. Mitä suosikkeja teillä on kovilla pakkasilla?

Tutkimusten mukaan aikuiset leikkivät lastensa kanssa alle kymmenen minuuttia päivässä. Väittäisin itsekin rakastavani näitä sisäleikkipuistoja sen takia, että siellä on itselläni tilaisuus heittäytyä, olla lasten kanssa ja antaa muiden hoitaa ruokahuolto. Ottaa kaikki irti ihanasta vapaa-ajasta lasten kanssa ja nähdä ehkä samalla ystäviä.

Mitä tuumitte, onko HopLop suosikkejanne lasten kanssa?