Tavallistakin tavallisempi haltia?

”Mikä tämä on?”
”Siinä lukee, että tavallistakin tavallisempi haltia”, vastasin ja nauratti.
”Häh, miten niin tavallinen, onko näitä haltioita oikeasti olemassa?!”

Näihin sanoihin päätimme eilen kierroksen lauantaina avatussa Näsijärven haltiat-näyttelyssä. Laikunlavan eteen telttaan tuodut upeaakin upeammat jääveistokset ovat nyt helposti saavutettavalla paikalla. Muistatteko viime vuotisen postauksen Ikurin jääpolusta? Sekin oli valtavan vaikuttava, mutta sanoisin, että nämä veistokset olivat vielä suurempia ja yksityiskohtia riitti valtavasti hämmästeltäväksi. Jääteltta on mystisyydeltään, tunnelmaltaan ja musiikeiltaan ihan ainutlaatuinen ja helposti saavutettavissa keskellä keskustaa. Sisäänpääsy maksoi meidän tyttökööriltä 5 euroa, perhelippu, joka sisältää 2 aikuista ja 3 lasta maksaa 10 euroa.

Sisällä teltassa odottaa haltioiden maa ja veistoksista on kerrottu nimen lisäksi haltian tehtävät. Kuopuksen suosikiksi nousi hänen mukaansa ihan taskuravun näköinen Muroleen murisija, jonka tehtävänä on muun muassa murista piisameille. Tyttöjen mielestä tarinat olivat todella mielenkiintoisia ja he kyselivät vielä kotonakin mikä oli sen ja sen haltian nimi ja voisiko niitä oikeasti nähdä Näsijärven rannassa. Näyttelyssä on mukana 10 eri taitelijan teoksia ja niitä voisi tutkia loputtomiin, niin taitavia yksityiskohtia niissä on. Mukana oli tavallinen haltia ja viimeisen haltian kohdalla teksti tavallistakin tavallisempi haltia. Hänen tehtävistään ei ollut sen enempää kerrottu. Kyllä nauratti, kun lapset kertoivat illalla isälleen nähneensä tavallistakin tavallisemman haltian. Se jäi mieleen!

Teltan edustalla olikin sitten lasten mielestä aivan paras juttu, nimittäin pienempi ja isompi jäämäki. Arkena siihen ei tarvinnut paljon jonotella ja minulla oli suuria vaikeuksia saada heitä lähtemään pois. Olisivat laskeneet siinä koko päivän ja leikkineet ties mitä taisteluita kotkan kanssa. Portilla nimittäin seisoo jäästä tehty kotka. Lisäksi teltan edessä on Laikun kahvilan pitämä ulkokahvila, josta sai tilata esimerkiksi vaahtokarkkikaakaon. Mikäs siinä oli lämmitellessä sormiaan kaakao kädessä, kun lapset laskivat riemuissaan jäämäkeä. Ihana talvifiilis!

Koljonselän koukkunokka, Kuutamon kuuntelija, Jäälentäjä ja ne tavalliset haltiat odottavat vierailuasi, suosittelen lämpimästi käymään ja ehdottomasti ottamaan lapset matkaan. Näyttely on auki olosuhteista riippuen noin maaliskuun puoliväliin saakka, joten hyvin on aikaa se nähdä! Näyttely on avoinna päivittäin, maanantaista perjantaihin kello 12-20 ja viikonloppuisin kello 10-18.

Upea talvinen erilainen kokemus, josta puhuttiin ensimmäisenä tänä aamuna herätessä. Niin ja muuten, Ikuriinkin avautuu jääpolku helmikuun alussa, täytyy käydä kurkkimassa sekin!

Kuinka moni on jo nähnyt näyttelyn tai oletko suunnitellut meneväsi?