Mille annoin suurimman peukun uudistuneella Silja Serenadella?

Kun sain kutsun tulla tutustumaan uudistettuun Silja Serenadeen, oli heti messissä. Tähän on monta syytä. Kun olen pääasiassa kotona yksin tai lapsiseurassa, näissä isommissa tilaisuuksissa näkee aina hurjan paljon tuttuja. Tällä kertaa pörräsin pääasiassa Minnan sekä Susannan kanssa, mutta moikkailin montaa muutakin tuttua kasvoa. Toinen syy tietenkin on risteilyinnostukseni. Serenade oli suosikkilaivani jo 1990-luvun alussa, siellä oli abiristeilyllä ja siellä olen ollut aikuisena ja lasten kanssa. Viime aikoina olen aina päätynyt yleensä lähtöpäivien tai teeman myötä sisaralukselle Symphonylle, nyt olisi aika taas risteillä Serenadella! Haaveissa olisikin pitkästä aikaa tehdä joku pieni irtiotto esimerkiksi Tukholmaan kaksin. Viimeksi olimme kaksin laivalla kuopusta odottaessani, aika tasan kolme vuotta sitten ja tuo isompi hyttikin oli ihana!

Nyt haluaisin testata Serenadella muun muassa uusittuja ravintoloita, Bon Vivantia sekä Grill housea. Istuskella rauhassa promenadella mietiskelemässä hyvän ruoan parissa ja kokea vähän erilaisen reissun, kuin mitä viime vuosien reissut ovat olleet. Ehkä vielä siis kaksinkin testaamaan, ihania tosin perhereissutkin ovat!

Ei ole itse asiassa hirveän kauaa siitä, kun olin Silja Serenadella tilaisuudessa, jossa esiteltiin uusia tiloja. Oli tehty muun muassa uusia liikkeitä ja kahviloita. Nyt loppujakin ravintoloita ja yökerhoa on päivitetty kapteenin sanoin tälle vuosituhannelle ja remontti on valmis. Siitä tuli vähän surullisen kuuluisa, kun aikataulu osoittautui liian tiukaksi, mutta muutaman päivän myöhästymisellä saatiin auki myös remontin viimeinen vaihe tiistaina, eli Starlight-yökerho laivan keulassa. Risteilypäällikkö Tiina Tähtinen toivotti meidät tervetulleeksi tutustumaan uuteen yökerhoon ensimmäisinä asiakkaina ja kertoi, että jatkossa myös henkilökunta pukeutuu vähän kuin teeman mukaisesti. Se oli tällä kertaa 1920-luvun teema ja The Great Gatsby Cruise esitti vauhdikkaan shown sekä yökerhon puolella että promenadella. 15 hengen kansainvälinen esiintyjäryhmä oli taitava niin tanssissa kuin laulussa rullaluistelusta puhumattakaan! Tämä show pyörii aina tammikuun loppuun asti, eli jouluristeilijät pääsevät nauttimaan siitä!

Seranadella on tällä kertaa uudistettu yökerhon lisäksi toisessa päässä oleva pubi, joka kantaa nyt nimeä Sea Pub, fine dining-ravintola Bon Vivant sekä The Grill-ravintola, joka tunnettiin ennen nimellä El Capitan. Kaikissa oli siistit pinnat ja uusi raikas ilme, mutta ehkä eniten uudistus näkyi juurikin siellä Starlightissa, joka oli ilmavan raikas. Keulabaari oli ihanan valoisa päiväsaikaan, maisemat kauniit ja drinkkilistakin kuulemma hieman normaalista poikkeava, eli kannattaa kurkata! Minun piti lukea lista läpi, mutta unohdin siinä höpöttäessä ihmisten kanssa.

Isoimman peukun minulta saa remontin aikana tehty uudistus, jossa Serenade sai maasähkövalmiuden. Jatkossa laiva pystytään siis niin Tukhomassa kuin Helsingissä kytkemään maasähköön apumoottoreiden sijasta. Tämän myötä niin meluhaitat kuin päästöt vähenevät, kun apumoottoreita joudutaan käyttämään vähemmän. Samanlaisia muutostöitä on luvassa sisaraluksella tammikuun puolella.

Katselimme The Great Gatsby Cruisen esityksen, jossa oli niin rullaluistelua, tanssia, akrobatiaa kuin jonglöörausta – aika moniulotteinen esitys siis! Kurkkasimme myös uudistettuihin ravintolatiloihin, mutta näkemättä jäi uudistetut hytit, sillä niissä on tehty perusremontti ja pisteenä i:n päälle on uusittu jokaisen hytin hyttinumerokyltit niin, että ne sopivat teemaan. Hassua, että vaikka laiva seisoi satamassa, oli pari tuntia siellä taas ihan oma maailmansa – uskoisin, että ensi vuonna risteilemme taas!

Miltä Siljan uudistuksen kuulostavat? Onko sinulla risteilyä tiedossa?