Me ollaan valmiina!

Tasan viikko vielä pitää jännittää ja laskea öitä ja sitten se alkaa – joulukuu! Siis aikuisethan ei täällä mitään päiviä laske (eipä!), vaan lapset ovat malttamattomia. Viikon kuluttua alkaa siis joulukuu, mikä tarkoittaa, että vihdoin niitä kalentereita saa avata! Ja onneksi saa, kyllä tätä onkin odotettu. Tule siis joulukuu, olemme valmiita! Joulukoristeita on laitettu esiin pala kerrallaan, polteltu kynttilöitä ja nyt kalenteritkin ovat esillä. Miten meidän kalenterimme valikoituivat tänä vuonna?

Tämä kalenterihommahan on mennyt nykyään ihan hurjaksi, kalentereita täytetty leluilla, kirjoilla, kosmetiikalla ja sillä perinteisellä karkilla. Hinnat ovat kyllä ihan poskettomia, 90 euroa joulukalenterista on… Paljon. Olen kahtena edellisenä vuonna saanut kosmetiikkakalenterin lahjaksi ja siitä on jäänyt ihan ok-fiilis. Kahden vuoden takaisesta Body Shopin kalenterista käytin juuri vikat saippuat, sen mukana tuli ihan liian monta pikkupulloa saippuaa. Viime vuoden Lumene-kalenteri oli parempi, mutta ärsyynnyin, kun kalentereita purettiin somessa ennakkoon ja kalenterin takanakin lukee mitä siellä on – on todella vaikeaa olla spoilaantumatta! Ja pikkupullojen tuoma roskan määrä onkin ihan oma lukunsa.

Mietin, että hommaan tytöille yhden kalenterin puoliksi, jos pääsevät sopuun minkä haluavat. Ei karkkia joka päivälle, joten ehkä kirjakalenteri tai…? Kaveri kehui, että heillä oli viime vuonna Ryhmä Hau-kalenteri, josta tuli ihan fiksuja leluja (moi vaan jos luet tätä!), joten päädyimme siihen. Yksi Ryhmä Hau-kalenteri ja toiselle parittomat, toiselle parilliset päivät. Mietn, että pitäisi tehdä itse kalenteri, mutta sen tein pari vuotta sitten ja yllätyin, miten en jotenkaan keksinyt aina täytettä kalenteriin.

Mutta sitten koittikin yllätys! Serkkutytön ristiäisissä tuore äiti ojensi molemmille tytöille käsintehdyt kalenterit. Olipa aikamoista, että ristiäishommien lomassa teki vielä kalenterit! Ja tätä on nyt sitten odotettu – mitä ihmettä on noissa mystisissä pussukoissa, milloin saa avata? 14 yötä tuntui yhdessä vaiheessa loputtomalta! Mutta kohta, kohta meille selviää tädin pussukoiden sisältö, minuakin kiinnostaa hirveästi!

Viime vuonna minulla oli myös Teeleidin joulukalenteri, josta tulee annos hyvää irtoteetä joka aamu. Se on itsetehty Jyväskylässä, tee on laadukasta irtoteetä ja sillä tukee pienyrittäjää, joten tuo teekalenteri oli minulle itsestäänselvyys. Viime vuonna jäin miettimään Lakridsin kalenteria niin pitkään, että ne loppuivat – nyt sekin on korjattu. Lakukalenteri on taas minulle ja miehelle puoliksi, koska joka luukusta pitäisi löytyä tuplana lakupalloja. Tiedättekö ne järjettömän ihanat, värilliset lakukuulat, joita Lakrids myy?

En siis malta odottaa, mitä tyttöjen kalenterista löytyy, onko Ryhmä Hau menestys ja hei, että voi aloittaa joka aamun joulukuussa lakupalalla ja uudella teemaulla. Unelmissani vielä lumisadetta ikkunasta katsellen ja pimeistä aamuista nauttien. Liian ihanaa! Tule jo joulukuu, olemme valmiina!

Mihin kalenterivalintoihin siellä on päädytty? Iloista marraskuun vikaa viikonloppua!

P.S. Virittelen perinteisesti myös blogin puolelle joulukalenterin iloksenne, olkaahan kuulolla!