Kolme kovaa kotimaista

Kun perustin blogini, käytin paljon kotimaisia vaatteita. Päälläni oli usein Nansoa, Marimekkoa tai tamperelaista Olivia Rougea, joka sittemmin lopetti vaatteiden teon. Seurasin ahkerasti Nelliinaa ja ihailin (ihailen) kovasti hänen tyyliään. Työvaatteissa suosin paljon hameita ja mekkoja.

Mutta ajat muuttuvat. Tuli raskaus, tuli hiekkalaatikkovuosia toinen toisensa perään. Ei innostanut liihottaa hameissa hiekkalaatikolle. Tuli kaksi lasta, joiden koko ja näin ollen vaatekaappi muuttuu koko ajan. Tuli vähän toisenlaiset tulot, kuin silloin, kun minäkin kävin töissä ja asuimme kaksin. Moni asia on muuttunut. Ei silti se, että haluan panostaa kotimaisiin tuotteisiin aina kun se on mahdollista.

Ruokakaupassahan valinnat ovat suhteellisen helppoja. Kyllä välillä joitakin paketteja saa lukea tarkemmin kotimaisuutta suosiessa, mutta kaupasta pääsee hyvinkin ulos suosien suomalaista. Lastenvaatteiden osaltakin voisin pukea lapseni aina kotimaisiin merkkeihin, jos voisin. Niin, tiedätte. Kotimaisuus maksaa ja maksaa välillä ihan hirveästi.

Kykyjeni mukaan olen valinnut kotimaisia lastenvaatteita kaappiin ja sieltä löytyy niin Gugguuta, Blaata, Noshia, Metsolaa kuin uusimpana tulokkaana ihan uuden yrityksen, tamperelaisen Wilkaksen leggarit. Niihin törmäsin Tallipihalla. Näissä laadukkaissa kotimaisissa merkeissä on yleensä se suuri plussa, että niitä löytää hyväkuntoisena kirpparilta ja ne menevät kaupaksi eteenpäin yleensä hetkessä. Viimeisin Gugguun mekko, jonka itse ostin käytettynä, meni facebookissa nyt sitten vähintään kolmannelle käyttäjälleen oltuaan puoli tuntia myynnissä. Noshin viime syksynä ostetut tunikat ovat edelleen kovassa käytössä, niin kuin ovat kirppikseltä ostettu Gugguun mekko, Metsolan kaksiväriset leggarit ja… Kotimainen on kestänyt, jos ei pieneksi jää.

Itse panostan kotimaisuuteen yleensä hyvinkin mielelläni ja kiinnitän yhä enemmän taas huomiota valintoihini. Kun asu on täysin kotimainen, siitä tulee hyvä mieli. On todella kiva vastata jonkun paidan olevan tamperelainen – mikään vaatteeni ei varmaan ole saanut niin paljon kehuja kuin tamperelaisen Uhanan ”banaani”college, jonka olette Instassa nähneet kymmeniä kertoja jo. Noshilta olen löytänyt luottovaatteita, samoin kuin Silverjunglelta ja nyt minulla on ensimmäistä kertaa Blaan vaate itselläni.

Niin, tiedättekö. Olin miettinyt, josko katselisin jotain synttäriasua messuilta. Ei sitten kiinnostanutkaan, vaan totesin kaapista löytyvän varmasti jotain. Sen sijaan mukaani lähti kotimaista tekoa oleva Blaan mekko. Superpehmeä, jotenkin I love me-messujen tuntuinen mekko. Blaan mekkoja on tytöillä ollut ja myin muun muassa viime kesän Kypros-kuvissa vilahdelleet ja paljon käytetyt kuumailmapallomekot nekin hetkessä eteenpäin netissä, kun kävivät meillä pieneksi. Olivat hyvin siistejä edelleen. Blaa on myös pirkanmaalainen merkki ja ponnistaa Lempäälästä. Vähänkö meillä onkin Pirkanmaalla monta upeaa vaatemerkkiä!

Katselin juuri tänään lapsen päällä viime talvena ostettua neuletta nimeltä mainitsemattomasta kaupasta. Se on kyllä ollut käytössä jo jonkin verran, mutta näytti kamalalta. Kulahtaneelta, nyppyiseltä ja kesken päivän huomasin, että selkäpuolella on kunnon reikäkin. Kyllä masensi. Kotimaiseen voi luottaa ihan eri tavalla.

Niinpä yhdistin tähän asuun kolme kovaa kotimaista: Blaan, Katri Niskasen sekä Samaskorun. Halusin yhdistää myös kotimaiset saappaat, mutta mekon pituus ei kohdannut ylipolven saappaiden kanssa. Tästä siis melkein tuli neljän kovan kotimaisen juttu. Nuo housut ostin muistaakseni vielä odottaessani kuopusta, eli niillä alkaa olla ikää muutama vuosi. Ja käyttökertoja todella paljon.


mekko BLAA/ takki ONLY/ housut KATRI NISKANEN/ korvikset SAMASKORU/ kengät DR. MARTENS

Tässä asussa viuhdoin tyttöjen serkun synttäreille ja kuvat napattiin vauhdilla siinä matkalla. Viimeiset ruskan rippeet pääsivät mukaan kuviin, on ollut ihan hurjan kaunis syksy!

Niin ja hei! Kysyin luvan, saanko jakaa messuilta saamani alekoodin kanssanne, jos on Blaasta innostuneita tyyppejä ruudun takana! Sain luvan, eli koodilla ILOVE saat -20% alennusta verkkokaupasta!

Pidetäänhän kotimaisesta kiinni valinnoissamme, eikö? Mikä on oma mietteesi kotimaisuudesta? Tai suosikkimerkkisi?

Kirpakkaa tiistaita, nyt alettiin toden teolla mennä talvea kohtI!