Social shopping with Pomp de Lux

Eilen oli ihan hurja rankka ja kiva ilta yhtä aikaa. Heräsin tänään ihan katujyrän alle jääneenä ja lapseni heräsi sanoen: ”vaatekutsut ovat ihania, niin paljon kavereita!”.

Siitä oli siis eilisilta tehty, herkuista, ystävistä ja sosiaalisista ostosteluista, kuten Pomp de Lux niitä kutsuu. Yksi suosikkimerkkejäni tyttöjen vaatteiden suhteen, rakastan värimaailmaa, tyllihameita ja ulkovaatteet ovat olleet kestäviä. Tytöt olivat koko viime talven Pompin fleece-kypärämyssyissään, olisin päivittänyt ne uudempiin, mutta valitettavasti tämän syksyn mallistossa niitä ei ollut. Olen myös tilannut isoimpia kokoja lastenvaatteista itselleni, mutta nyt mallistossa ei ollut sellaisia juttuja, mitä olisin itselleni harkinnut.

Sen sijaan löytyi ihanat pitkähihaiset mekot, joiden alaosa oli tylliä. Mietin, ovatko nuo mekot vähän liikaa arkeen, mutta sitten äkkäsin, että lokakuulle on jo useampi synttärikutsu ja hei, kohta ovat ristiäisetkin tulossa, eli sain verukkeen tilata nuo vähän hienommat mekot. Siinä missä esikoinen keskittyi kavereihin, kuopus ihasteli koko malliston purkamisen ajan juurikin tuota mekkoa ja hoki ”saanko saanko tuon violetin mekon ihan omaksi? Kaikki on niin ihanaa!”. Uutena mallistossa oli paita, mekko ja hame, joissa oli kuvioita, ne poikkesivat vähän aiemmasta Pompin tyylistä. Olisin nuo paidat tilannut tytöille, mutta harmikseni niissä ei ollut pienemmälle kokoa. Ja hei, tämä ei ole vain minun ”hulluuttani”, vaan tytötkin vaativat usein samat vaatteet päällensä! Tosin nyt alkaa näkyä eroa siinä, että 2-vuotias haluaa vaan mekkoja ja hameita, siinä missä 5-vuotias pyytää useammin housuja.

Ensimmäistä kertaa tilasin myös pyjamat tytöille. Olen aina ihastellut Pompin pehmeitä pyjamia, mutta keskittynyt sitten sisävaatteisiin tai ulkoiluvaatteisiin. Pompin body pysyi pehmeänä ja ihanana molempien tyttöjen käytön, eli sen perusteella olisin vakuuttunut laadustakin.

Kyllä Pompit ovat edelleen mielestäni pitkälti tyttöjen mallisto. Pojillekin on ihania juttuja, mutta värit hyvin hillityt ja malliston koko puolet tytöistä. Olisi ehkä päässyt helpommalla poikien äitinä, voi sitä valintojen tekemistä! Ja samalla, voi sitä hulabaloota, ei ollut kyllä aikaa keskittyä.

Meillä oli ainakin 10 naista ja 10 lasta, joten hulinaa riitti pienten lastenkutsujen verran. Olisi ollut ihanaa vaihtaa enemmän kuulumisia vieraiden kanssa, mutta kun hösäsi lasten perässä välillä, välillä tutkaili vaatteita ja mietti, onko pöydässä kaikki tarjottavat kunnossa, ehdin loppujen lopuksi hirveän vähän jutella kenenkään kanssa. Se kai se on vähän emännän rooli. Mutta ihanaa sekin, miten kivaa lapsilla oli!

Olin vakaasti päättänyt, etten järkkää kutsuja kattorempan keskellä ja mietin, ettei kukaan varmaan tulisikaan, koska ruuhkavuodet ja syksyn uudet harrastukset vievät. Mutta sitten edustaja laittoi viestiä ja en voinut vastustaa. Kävikin niin, että remppamiehet lähtivät jo kolmelta viikonlopun viettoon, joten meillä ei ollutkaan pelkäämääni pauketta illalla. Ja puolet kutsutuista pääsi paikallekin, joten koin homman vaivan arvoiseksi! Niin ja kuulkaa. Olin miettinyt, että pyydän Annalta jotain pientä leipomusta paikalle. En sitten kehdannut, mutta nainen saapui tuliaisten kera, oli teetä ja herkkuja ja samana päivänä leivottua brownieita, joka oli ihan älyttömän hyvää. KIITOS ANNA!

Huomenna olisi naapurilla tiedossa seuraavat kutsut, meinasin ehkä kurvata paikalle yksin ja keskittyä tällä kertaa teenjuontiin ja höpisemiseen. Ehkä. Tai sitten pikkunaiset vaativat mukaan.

Kuka tunnustaa olevansa Pomp de Lux-fani? Tykkäätkö kotikutsuista vai ahdistaako konsepti? Olen törmännyt ystävissä tähänkin, että edelleen ajatellaan, että kutsuilta on pakko ostaa ja jätetään järjestelmällisesti aina tulematta. Ostopakkoa ei todellakaan ole, en itsekään tiedä kuka osti ja mitä vai ostiko.

Iloista alkavaa viikonloppua!