Edullista kesätekemistä Tampereella

Sillä sitähän riittää, niin edullista kesätekemistä kuin kesäkelejäkin vielä! Ja monilla varmaan vielä lomaakin? Uskon, että tämä lista olisi loputon, mutta kerron muutamasta kivasta kesätekemisestä, joita meidän perhe on tehnyt tänä kesänä lähimaastossa. Toivottavasti joku inspiroituu! Kuvat ovat tällä kertaa pitkälti kännykästä, pitkälti olosuhteiden pakosta, joten valitan niiden ei niin parasta laatua!

1.Kintulammin ulkoilumaastot

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella on 15 kilometriä opastettua retkeilyreitistöä, joka koostuu useista vaihtoehtoisista rengasreiteistä. Alueella on myös neljä erilaista laavupaikkaa kuivakäymälöineen ja Kirkkokivelle on esteetön 300 metrin matka parkkipaikalta. Alue kunnostettiin ja toteutettiin vuonna 2017, eli laavut ovat aivan uusia. Paikalle pääsee auton lisäksi paikallisliikenteellä tai jopa pyörällä, matkaa Tampereelta on noin 24 kilometriä.

Tuolla alueella mies ja esikoinen viettivät yhden yön ja matka tuntui olevan todella ikimuistoinen! 5-vuotias oli mahtavassa telttailuiässä ja oli ihmetellyt kaikkea luonnosta hampaideen pesuun metsässä. Laavulla oli vieraskirja, jota olivat lukeneet iltasaduksi ja yö isoman kanssa sujui helposti makuupusseissa. Sen sijaan taaperomme on sellainen iltakukku ja riehuja, etten uskaltanut ajatella telttayötä nelistään, mutta päiväretkiä voisimme hänenkin kanssaan tehdä. Toivat meille vielä herkulliset leivonnaiset tullessaan Kotileipomo Nisutiinasta ja kehuivat kovasti Kintulammia retkeilijöille!

2. Uiminen

Tämähän on nyt aika itsestäänselvyys näillä keleillä ja vielä ovat järvet hyvässä levätilanteessa tai siis paremmin sanottuna ovat kohtuullisen levättömiä. Olemme käyneet mm. Alasjärvellä, Rauhaniemessä sekä Kaukajärvellä. Näistä ensimmäinen on ehdottomasti mukavin, rauhallisin ja siistein ranta, mutta sieltä puuttuu ”palvelut”, kuten kioskit tai sup-laudat. Sen sijaan Kaukajärvi järkytti eilen roskan määrällään, roskat tursusivat pitkin rantaa ja vettä! Ehdottomasti suosittelen siis Alasjärveä ja omia eväitä, vaikka paljonhan vaihtoehtoja on. Täältä löytyy lisää Tampereen uimarannoista!

3. Yleiset saunat

Olen testannut uuden Kuuman ja todella vanhan Rajaportin, mutta tänä kesänä kävimme ekaa kertaa perheenä Rauhaniemen kansankylpylässä Lapinniemessä. Sehän sijaitsee uimarannalla, eli hyvä uimismahdollisuus on ja suoraan saunasta pääsee viilentymään Näsijärveen. Paikan päällä on myös kioski, josta ostaa saunajuomia ja rannan kioskista saa niin jätskit kuin pikkusuolaiset. Sauna maksaa 7 euroa ja alle 7-vuotiaat ovat ilmaisia. Ensi perjantaina on muuten tiedossa kuutamosauna, kun odottelemme Tampereellakin verikuun näkyvän!

Entäs se sauna? Tilat ovat aika vanhat ja olisin itse kaivannut ainakin rantaläpsyjä. Kesäisenä arki-iltana sauna oli niin täynnä, ettemme meinanneet mahtua sisään. Lauteilla istui kahdella puolella kolmessa tasossa porukkaa, yhteensä varmasti kymmeniä ihmisiä. Ja löylyt, huh! Kokemus olisi varmasti erilainen talvi-iltana avantoon pulahtaessa. Mutta perinteitä tässäkin paikassa on ja ihanaa oli päästä järveen! Jouduimme aika pitkään jonottamaan suihkuun, eli ihan juuri ennen sulkemisaikaa ei kannata olla suihkujonossa.

Mitäpä muuta listaan lisäisit? Me olemme myös geokätköilleet lähistöllä (tätä voi tehdä ilmaiseksikin tai ladata luuriin maksullisen sovelluksen, joka avaa hieman enemmän kätköjä!). Iltajätskit Särkänniemessä olivat aika jees, sillä sisäänpääsy ei maksa, Angry Birds landissa on leikkitilaa vaikka kuinka eikä sekään maksa ja mistään muualta ei varmaan saa PÄÄRYNÄpehmistä. Olivat vielä ihan hurjan kokoiset. Tällekin siis suositus!

Juttuja tähän listaan olisi loputtomiin ja niitä voi vinkkailla vaikka kommenttiboksiin! Oletko itse testannut jotain näistä jutuista? Aurinkoista uutta viikkoa!