Kun laiskottaa, kesän riemuihin saa sukeltaa

Voi kesä! Ja nämä säät, kyllä meitä nyt hellitään! Minä olin suunnitellut Jyväskylään suunnatessamme, että haluan testata tietyn ravintolan ja nähdä niitä ja niitä ystäviä. Ja isomummoa. Suunnittelimme myös Seikkailupuistoon kiipeämistä Laajiksessa.

Kävikin niin, että tehtiin kaikkea muuta. Oltiin Suomipopeilla yksi ilta ja toisena iltana poljettiin vielä miehen kanssa kaksin satamaan kuuntelemaan biisejä ulkopuolelta. Testattiin konttiravintola Morton, jossa oli superihana palvelu ja jota suosittelen lämpimästi kokeilemaan, hampparit olivat todella jees! Tuo toka ilta oli melkein parempi, kun hengailimme vailla aikatauluja ja juttelimme loputtomiin miehen kanssa. Tuli todella tarpeeseen.

Ravintolaa ei ehditty testaamaan, sillä päädyimme uimarannalle joka päivä. Joka päivä! En ole uinut järvessä moneen vuoteen ja viime viikolla uinkin sitten neljästi. Wuhuu! Eilisen olimme lapsuuden maisemissa rannalla, jossa aina 1990-luvullakin oltiin.

Niin ja äitini sai meidät hurahtamaan (ainakin hetkellisesti) geokätköilyyn! Hän oli ollut pikkuveljeni kanssa ensimmäistä kertaa ikinä kätköjä etsimässä ja näytti meille miten homma toimii. Haimmekin viisi kätköä, kaksi perheenä, kaksi kaksin ja yksi mummin kanssa. Lapset valittivat kahden kätkön jälkeen vähän homman tylsyyttä, eli himokätköilijöitä heistä ei heti tullut. Mutta mies latasi luuriinsa maksullisen sovelluksen ja me kiipesimme vaikeakulkuiseen metsään sitten kaksin.


paita, housut, panta, arskat ja korvikset H&M (oho!)/ kengät CONVERSE/ neule VILA

Ei nähty kavereita, kun kaikilla oli omat menonsa ja kiire, onneksi sukulaisia sentään. Nautittiin aikatauluttomuudesta ja siitä, että mummi hoiti monesti sapuskat eteen kun lapsilla oli jo nälkäkiukku. Nautittiin hurjasti, kun päästiin kesäyössä pyöräilemään kaksin.

Otsikko on muuten laulusta, kuinka moni tunnistaa? Meillä kuunneltiin niin viime kuin tämä kesä Muumilauluja, nyt on jo toka CD menossa, mutta kuinka nopeasti ne oppii ulkoa. LÄÄH!

Seuraavaksi suuntaamme Turkkuseen ja lueskelinkin jo mm. ravintolavinkkejä mihin mennä, saa heittää Turku-ideoita ja suosituksia! Toivottavasti varattu Air BNB on ok, sillä kerrostaloasunnot saattavat olla aika lämpöisiä helteellä. Mutta eiköhän siellä pärjätä ja maauimala on ehkä pakollinen kohde näillä keleillä.

Miten sinä nautit helteisestä viikonlopusta? Oletko innostunut geokätköilystä?