Lasten kesä ja lasten vaatetus

Tätä kesää vietetään kyllä ihan hädissään kuin viimeistä kesäpäivää, siltä välillä tuntuu! Ja välillä taas ei, tuntuu että ollaan vaan ja suunnitelmia on todella vähän ja se on juuri hyvä. Olen hirveästi nauttinut ystävien treffaamisesta, sukulaisten treffaamisesta ja etsinytkin kaveritreffejä, sillä esikoinen monesti jo kaveria kyselee. Olen arvostanut suuresti hitaita aamuja ja sitä, että voimme tehdä mitä huvittaa. Vaikka se olisi vain hidas aamu ja päivä puistossa – se saattaa varsinkin ystävien kanssa olla silti todella kivaa. Sitä parasta kotiäitiarkea, kun saa istua hiekkalaatikon reunalla vaikka t-paidassa! Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa, ei siitä pääse mihinkään.


paidat ja hameet POMP DE LUX 
paidat ja tennarit H&M/ housut KAPPAHL/ pinkki lippis POP, musta LINDEX

mekot ja kengät H&M/ lierihattu ZARA


mekot H&M

Miten olemme siis viettäneet kesää? Kyproksen hotellin valitsimme täysin vettä ja uimista rakastavien lasten ehdoilla – siellä oli kerhot, Kyproksen suurin uima-allasalue, leikkejä ja pelejä ja loputtomiin jätskiä. Kun palasimme kotiin, mietiskelin mitä puuhaamme seuraavan kuukauden miehen ollessa töissä, mutta niin ne päivät vain livahtavat ja kivaa on ollut. Tähän mennessä on:

 • oltu kavereiden kanssa rannalla
 • käyty kummien kanssa Särkänniemessä ja ystävien kanssa eri reissulla Koiramäessä
 • oltu aamupäivä ystävien kanssa eri puistossa ja paikasta riippuen käyty sitten jossain lounaalla (Tammelantorilounaat ja tyttöjen rakastama mustamakkara kurvaavat kärkeen)
 • testattu ystävien kanssa Ideaparkin Zonesia
 • saatu esikoisen ystävä yökylään (malttoivat nukkua toissayönä sitten 6h, mutta kivaa oli :D)
 • käyty Mäkkärilounaalla, vain koska siellä oli ponillelut Happy mealissa. Hyvin tapojeni vastaista.
 • syöty mansikoita ja herneitä
 • grillattu varmaan 20 kertaa, tyttöjen ehdoton suosikki on halloumi, söivät Kyproksella sitä ihan liikaa (liikaa siis suolan vuoksi)
 • syöty ihan järkkymäärä jätskejä
 • pelattu lautapelejä
 • saunottu
 • kerätty luonnonkukkia
 • esikoinen on osallistunut kaverisynttäreille (ja missannut kolmet (!) päällekkäisyyksien vuoksi!)
 • pyöräilty eilen ex tempore-ideana Särkkään iltajätskeille


jumpsuitit H&M
hameet ja t-paidat H&M

farkkuhaalari H&M/ kengät LINDEX

jumpsuitit GUGGUU/ lierihatut ZARA/ ponikengät H&M/ (kuva otettu hetkellä kun joku alkoi kirkumaan, ettei halua seistä siskon vieressä)

mekot H&M/leggarit KAIKO CLOTHING
paidat ja housut KAPPAHL

Vielä olisi toiveissa ja suunnitelmissa:

 • grilli-ilta ystävien kanssa (sovittu tietysti viikonloppuun, jolloin kaatosade ja +16)
 • esikoisen yövierailu kummien luokse
 • tyttöjen risteilyreissu Tukholmaan
 • toiveissa päästä kaverin luo yöksi, joka oli meillä jo
 • mummilareissu
 • esikoisen ja isän telttaretki kaksin
 • äidin ja esikoisen leffareissu kaksin
 • esikoisen päivän sirkuskoulu

Ohjelmaa on ja ei ole. Olen yrittänyt pyhittää mahdollisimman paljon toiveiden kuunteluun ja sille, ettei tehdä liikaa. Katsotaan sylikkäin piirrettyjä, jos siltä tuntuu. Halataan vartti aurinkotuolissa ja rakastetaan, kuten eilen. On jotenkin sydän ihan pakahduksissa, kun tein eilen työhakemusta ja mietin taas sitä elämänmuutosta. Tämä kesä on siis pyhitetty yhdessäololle ja lapsille, toivoen, että kaikille jää ihanat muistot. On ihanaa katsoa, miten huoletonta kesää tämän ikäiset viettävät ja innostuvat kaikista pienistäkin ideoista helposti.


uikkarit PATPATSHOPPING

uv-puvut MOLO/ My little pony-sandaalit H&M/ lippikset POP (rupesi naurattamaan tämä kuva, äiti kykkii kameran kanssa, esikoinen suuntaa kohti vettä, kuopus keräsi roskia kuten aina rannalla ja mies johtaa joukkoa, josta jokainen on omassa kuplassaan)

Kuvat ovat reissusta, sillä lastenvaatepostausta toivottiin. Monet pitävät minua hörhönä, kun tytöt ovat niin usein samisvaatteissa, mutta onko vähän helppoa pakata, kun miettii toisen vaatekaapin kohdalla mitä mukaan ja sitten vain katsoo pinoja lattialla ja nyppii toisesta kaapista samat vaatteet! Lisäksi luulen, että hyvin lähellä on aika, kun heille ei kelpaa se, että puetaan samikset. Toki reissussa toinen sotki eri vaatteet kuin toinen, aina ei kelvannut yhtä aikaa mekko tai housut ja kaikista asuista ei kuvia tullut, kun eivät olleet innostuneita kuvaamisesta. Mutta tässäpä ehkä jotain ideaa lastenvaatekokonaisuuksista! Yleensä meillä ei ole Henkkamaukkaa näin paljon, mutta ostin muutamia vitosen mekkoja reissuun ajatuksella, että saavat mennä jätskiin, hiekkaan ja mihin vaan, kun ei kahteen viikkoon ole pesukonetta. Tiedättekö miten kävi? Henkkamaukat ovat puhtaita ja Gugguun jumpsuitissa ei irtoa-mangojätskitahra. Niinpä niin, heh!

Mitkä ovat ihanimpia kesäjuttuja teillä lasten kanssa?