Erilaiset juhannuspuuhat

Sinne se heilahti, juhannus. Minä en ole mikään mökkifani, eikä juhannukseen ole koskaan liittynyt suuria perinteitä. Sitä on vietetty niin laivalla, Barcelonassa, kotona kuin siellä mökilläkin. Arvoimme kovasti, pakkaammeko laukut ja lähdemme ystävien kanssa viettämään juhannusta Jyväskylään, mutta päätimme jäädä kotiin. Olemme olleet lähes joka viikonlopun menossa koko tämän vuoden ja ajatuskin taas pakkaamisesta uuvutti. Oma sänky houkutteli enemmän. Ja. Kun on aina menossa, jää kaikki omakotitalon asiat hoitamatta. Olemme neljä vuotta suunnitelleet, että teemme jotain piha-aidalle. Neljä vuotta!

Niinpä juhannus aloitettiin 15 kilometrin juoksulenkillä ja aattona puolta lyhyemmällä. Käytiin torilla lounaalla ja täristiin kylmässä viimassa. Vanhempani saapuivat auttamaan talkoohommissa ja äitini toi mukanaan mansikkakakun.

Nyt on korjattu vuotava jääkaappi, pesty saunaa, siirretty vattupuskia, korjattu aitaa ja raivattu pihaa. Äitini ansiosta kukkapenkeistä näkyy nyt kukat rikkaruohojen sijaan. Ihan mahtavaa! Minä maalasin sitä aitaa yhteensä noin seitsemän tunnin ajan ja käteni on niin kipeä, että tämän tekstin kirjoittaminen on haasteellista. Kädellä ei voi oikein tehdä mitään. Mutta se fiilis, kun homma on tehty! Ja se fiilis, kun kaupunki on ihan tyhjä. Laulaa hoilottelin Vain elämää-biisejä maalatessa, kun ei ollut kukaan kuulemassa. Eikä sitä vettäkään eilen satanut, pelkäsin että se torpedoi maalausurakan.

Oli ihanaa saada hommia kotona tehtyä, kun oli apureita. Ja samalla juhannukseen mahtui saunomista ja vihtomista, kakkua ja grilliherkkuja, tytöt nukkuivat seitsemän kukkaa tyynyn alla, Suomen lippu liehui salossa koko ajan kun maalasin. Siis oli niitä perinteitäkin. Ja oli niin helpottavaa kun ei tarvinnut pakata. Sain ilmeisesti olla tarpeeksi kotona, sillä varasin aamupäivällä risteilyn, pääsee taas pakkaushommiin.

Oli siis erilaisia ja oli perinteisiä juhannuspuuhia. Miten sinä vietit juhannusta? Oli mukana mökki ja mansikoita? Minä kipaisen nyt viemään lasta lääkäriin käsipuolena, leppoisaa sunnuntain jatkoa!