The Bucket List

Hirveän moni tuntuu tekevän jonkinlaisen to do-listan kesään. Se on niin lyhyt ja niin paljon pitäisi tehdä ja niin monta juttua haluaisi tehdä. Kuinka monella on syksyyn ja talveen bucket listoja? Minulla on jopa vauvakirjassa liimattuna lista, jonka olen tehnyt joskus ala-asteikäisenä. Äitini on löytänyt sen huoneestani ja liimannut talteen. Siinä minulle on tullut stressi, että koulu alkaa viikon kuluttua ja listaamani asiat pitää vielä ehtiä tehdä. Siis kuvitelkaa nyt, joku 10-vuotiaskin voi hermostuksissaan tehdä listoja. Muistan, että siinä luki ainakin, että pitää kerätä mustaherukat pihan pensaista (!!) sekä pestä nukenvaatteet. Sitä en muista, sainko nuo asiat tehtyä ennen koulun alkua, ihan kuin maailma olisi sitten siihen pysähtynyt.

Tänä kesänä kävi niin, että kesä tuli ihan yllättäen ja äkkiä ja toukokuu oli niin upea, etten ehtinyt listoja miettiä ja nyt jos miettisin, toteaisin, että todella moni asia on jo tehty. Toisin kuin viime vuonna, kun keli oli niin kurja. Mutta mitä omaan kesääni täytyy kuulua tai mitä toivoisin siihen kuuluvan? Omalla kohdallani kesään kuuluu aina kyllä niitä ”pakko tehdä kesällä” tylsiäkin juttuja.

Siispä listoja. Ah, rakastan listoja. Kirjoitan aivan jatkuvasti ylös asioita, joita pitäisi tehdä, kun luulen unohtavani ne, mutta harvoin unohdan mitään. Kuvamuistilla kuitenkin talletan ne paremmin päähän kun näen ne kirjoitettuna, hassu tapa!

Tänä kesänä haluaisin…

 • tehdä ulkomaanmatkan
 • ripustaa pyykkiä ulos kuivamaan
 • tehdä jonkin pienen mökkireissun
 • viettää ystävien kanssa illan grillailen
 • käydä Koiramäessä ja Särkänniemessä
 • käydä edes kerran uimarannalla
 • syödä aamiaista tai lounasta torilla
 • tehdä jonkin pienen piipahduksen Tallinnaan tai Tukholmaan
 • osallistua joillekin festareille
 • nauttia ihan joka sekuntista

Joka kesä pitää…

 • pakastaa marjoja, mansikoita, mustikoita, vattuja
 • pestä ikkunat (ARGH!)
 • pestä matot (tosin meillä ei enää juuri ole niitä perinteisesti pestäviä mattoja)
 • pestä vihdoin se sauna!!

Tänä kesänä on jo tehty…

 • maailman paras parin viikon reissu
 • syöty torilounasta
 • ripustettu ulos monet pyykit
 • istuttu terassilla ystävien kanssa syömässä
 • käyty Koiramäessä ja Särkässä
 • osallistuttu upeisiin polttareihin
 • tehty issikkavaellus
 • käyty uimarannalla Suomessakin!

Ja odotuslistalla on…

 • sovittu grilli-ilta ystävien kanssa
 • sovittu mökkireissu ystävien kanssa
 • sovittu mihin festareille mennään yhdeksi illaksi
 • kesähäät ja kahdenkeskinen hotelliyö

Ohhoh, olipa siinä listoja! Kuten näistä huomaa, vaikka nyt mennään kesäkuun puoliväliä, olen saanut tältä kesältä jo kaiken ja enemmän (kyllä, festareista tuli mieleen Apulanta ja äskeiset sanat). Väittäisin myös, että olen pystynyt nauttimaan kaikesta todella paljon enemmän, kun olen voinut joka päivä paremmin anemian taittuessa. Tiedättekö miltä tuntuu herätä iloisena ja levänneenä, kiitollisena kaikesta? Sen sijaan, että herää tokkuraisena, synkeällä asenteella ja hengästyy jo aamutoimia tehdessä? Nyt vasta näen, kuinka huonosti olenkaan voinut ja kuinka hyvin ihminen voi voida ja nauttia siitä arjestakin. Syytin koko talven asennettani, mutta viikkojen kuluessa tajuan, ettei se nyt ollut vain siitä kiinni. Kiitos aurinko, kiitos rautakuuri, kiitos elämä! Tämä on ollut tähän asti paras kesä ikinä!


paita VILA/ hame LINDEX/ kengät H&M/ hattu ESPRIT/ korvikset SIRU COLLECTION

Ja nämä kuvat, huomaatte mitkä on otettu alkulomasta ja mitkä lopussa, nämä lienevät tokalta lomapäivältä. Iho on läheltä katsottuna ihan hiekassa, tulin suoraan rannalta ja korvissa ovat ihanat pienet vesimelonikorvikset, jotka voitin Siru Collectionin Insta-arvonnassa. Kunnon kesälook, rantahiekka mukana!

Teetkö itse listoja? Mitä kesääsi kuuluu aina tai mitä toivoisit sen sisältävän?