Hehtaarin verran Zonesia (sis.arvonnan!)

Kaupallinen yhteistyö Zones by Särkänniemen kanssa

Ensiksi: pakko sanoa, että ystävät ovat kyllä parhautta. Ja sama lasten kohdalla, on aivan parhautta nähdä kaverusten kirmaavan yhdessä paikasta toiseen ja kävelevän käsi kädessä. On myös mahtavaa, kun on samaan aikaan kotona olevia äitikavereita, jotka pääsevät lähtemään seuraksi, kun meidät kutsuttiin tutustumaan uuteen Zones by Särkänniemeen, joka sijaitsee Lempäälän Ideaparkissa. Olimme itse lähdössä innoissamme, mutta into triplaantui ystävien myötä. Näin testiryhmässämme oli mukana äitien lisäksi 1-, 2-, 4-, 5-, ja 6-vuotiaat lapset, aika hyvä testipoppoo!

Kun perjantaiaamuna saavuimme heti kymmeneltä paikalle, totesimme aamun ja arkipäivän olevan ihan paras aika tulla. Olimme otettuja, kun puiston johtaja Maria Eskelinen toivotti meidät tervetulleiksi kädestä pitäen ja tilaa temmeltää löytyi, eikä laitteisiin ollut äkkiseltään aamusella jonoa. Saimme olla todella rauhassa, tosin kaksi ekaa tuntia oli avoinna vain Kid Zone, josta löytyy mm. entisiä Hoplopin kiipeilyjuttuja ja liukumäkiä, karuselleja ja Funparkista tuttu juna sekä pomppulinnoja. Hyvinpä lapset siinä hyörivät 1,5 tuntia, jonka jälkeen suuntasimme jo syömään. Herkkupuoli on kattava ja ruokana oli valittavana hodareita, salaatteja sekä täytettyjä leipiä. Tykkäsin jälkimmäisistä kovasti, ainoa mitä kaipasimme pienille oli maito, sitä ei ollut vaihtoehtona juomissa.

Josko tähän väliin kertoisin, mistä Zonesissa on kyse? Entisen Funparkin tiloihin on avattu sisähuvipuisto, joka on jaettu useaan zoneen eli alueeseen. Lipun voi ostaa koko alueelle (21e) tai valita vain yhden zonen (13e). Kid zonelle pääsee lisäksi aikuinen ilmaiseksi alle 10-vuotiaan lapsen kanssa.

Lisäksi löytyy family fun zone, action zone, game zone ja syömiseen pyhitetty eat and sweet zone sekä chill zone aikuisille, jossa näimme yhden aikuisen torkkumassa! Ooh! Todellista chillausta, ehkä sitten joskus!

Me aloitimme koluamisen lasten alueelta ja ensi vaikutelmani paikasta oli, että siellä oli hurjasti tilaa ja värimaailma oli ihanan raikas. Tykkäsin värikimarasta ja yleisilmeestä ja lattiassa menevät metrokarttaviivojen näköiset viivat johdattivat halutulle alueelle. Sitten koitti yllätys: vaikka tilassa oli niitä samoja laitteita, mitä edeltäjässä Funparkissa käytettiin, säännöt olivat muuttuneet. Olin luvannut 2-vuotiaalle, että pääsee laitteisiin, mutta paikan päällä selvisi, että minimitta on 100 cm. Ei edes aikuisen seura auttanut. Lapsille oli vaikeaa selittää, mikseivät päässeet samaan junaan kuin Funpark-aikana, vaan pieni hurjapää, joka rakastaa laitteita itki aidan takana katkerasti.

Onneksemme lastenalueelta löytyi muun muassa sähköautoja ja karuselleja, jotka eivät nyt tarvinneet mitään poletteja toimiakseen, vaan toimivat loputtomiin napin painalluksella. Se lohdutti kahden taaperomme harmitusta. Siirtyessämme muille alueille he unohtivat laitetuskan ja keskittyivät keilaamaan, hohtominigolfaamaan ja hyppimään trampoliineilla. Isommat innostuivat ehkä eniten laserhuoneesta, minä kävin itsekseni taaperon kanssa laulamassa karaokea (joo, siellä on karaokehuoneitakin, anteeksi jos rikoin tärykalvonne Instastoriesin puolella!) ja ihastelimme porukalla hohtominigolfia, huikean hieno alue! Lasersotaan asti emme edes ehtineet!

Suurimman suosion kolmella isommalla taisi saada Family fun zone, jossa oli huvipuistolaitteita pienille. Kysyttäessä mikä oli kivointa, tähtitornilaite oli tyttöjen mielestä ykkönen! He kiersivät kaikki laitteet ja esikoinen, joka jää sentin siitä 120cm mitasta pääsi muuten menemään yksin, mutta lohikäärmevuoristorataan hän tarvitsi aikuisen. Toisaalta taas joihinkin laitteisiin oli 100 cm pituusraja, mutta 7 vuoden ikäraja. Eli kannattaa tarkastella noita rajoituksia suunnitellessaan reissua, vauhdikas 2-vuotias ei tyytynyt seikkailupuoleen liukumäkineen isompien juostessa laitteissa. Onneksi löysin 3D simulaattorin Family funin puolelta, jossa hän sitten istua kökötti täristämässä ilmoittaen ”haluan uudestaan”. Tässä vaiheessa taaperokaveri nukahti jo ja isommat kiljuivat tornissa niin että paikka kaikui. Kaikki tuntuivat olevan iloisia!

Siellä ne isot sitten juoksivat. Pyörimässä donitseissa, kömpimässä laserhuoneessa, keilaamassa, hyppimässä ja kiipeämässä. Olin jotenkin ajatellut, että saisin kuopuksen päikkäreille autoon, mutta vielä mitä. Viiden tunnin jälkeen meno ei ollut hyytynyt mihinkään ja yritin rauhoitella hommaa jädeannoksilla. On muuten hieman hitti tuo jätskibaari, jossa otetaan pehmistä, karkkeja, kastikkeita ja strösseleitä itse kippoon. Siinä kun istuimme rauhassa jätskiemme ääressä, mietin että ihana hengähdyshetki – kunnes lapset jo hönivät omansa ja täpisivät takaisin keinukaruselliin. Pois heitä ei saanut, yrittäessäni kysellä mikä oli kivaa (tai vaihtoehtoisesti oliko joku tyhmää?) ei isommalta saanut muuta vastausta kuin kivaa oli, kivaa oli, mennäänkö uudelleen? Uskonkin, että täällä viihtyy tuollainen yli metrinen ihan loistavasti tai riippuuhan se toisaalta lapsen luonteestakin – meidän kaikki laitteet Kyproksella läpi riehunut taapero ei ymmärtänyt selitystä pituudestaan.

Kuuden tunnin jälkeen pääsimme kotiin ja intoa olisi vielä riittänyt. Eli jos kaipaat sadepäivälle tekemistä, niin täällä saat kyllä kulumaan koko päivän! Rannekkeella voi vielä lähteä uloskin, minä jätin 4/5 lasta kaverille ja kipitin tekemässä välillä yhden pikaostoksenkin. Kätevää!

Onko moni ehtinyt testaamaan juuri avatut kaikki zonet? Tai käynyt puistossa? Nyt siihen olisi huima mahdollisuus, sillä saan arpoa kahdelle lukijalle 2 päivälippua Zonesiin. Täällä blogin puolella arvon yhden voittajan ja osallistua voit, kun kommentoit postauksen alle, tykkäätkö sisäpuistoista, mikä on suosikkisi? Yhdelle kommentoijalle arvon 2 lippua. Toiset 2 lippua lähtee arvontaan facebookin puolella, toki voit osallistua molempiin arvontoihin! Arvonnat ovat auki juhannukseen 23.6.2018 klo 18 asti, on sitten esimerkiksi lomalla aikaa tutustua paikkaanARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Onnea arvontoihin ja kivaa viikonloppua!