Festarikassi täynnä tarinoita

Olen ennenkin kertonut, että festarit ovat lähellä sydäntäni. Tai ainakin olivat, nyt se kolme yötä teltassa hytisemässä on vaihtunut muun muassa hotelliin. Mutta ihan parhaita tarinoita festareilta irtosi! Minä aloitin ”festariurani” vuonna 1998 Vaasan Rantarockista soitellen kolikkopuhelimesta äidille, että kaikki täällä hyvin. Provinssista tuli ihan se ykkösfestari ja siitä tuli myös aikanaan miehen ja minun ensimmäinen yhteinen festari, olimme olleet yhdessä pari viikkoa sinne lähtiessämme. Minulla oli kolmas Provinssi, miehellä eka.

Oletteko festarikävijöitä? Kyllä ne ovat aikamoisia reissuja kerta kaikkiaan. Mieleeni on jäänyt erityisesti Provinssi vuonna 2000, kun oli niin jäätävän kylmä, että siirryin teltasta autoon torkkumaan. Siellä etupenkillä katselin, kun naapuritelttalaiset lämmittelivät grillin äärellä polttaen mm. farkkujaan pallogrillissään ja mietin, pitäisikö tehdä jotain. Eräänä vuonna päädyimme tynnyrisaunaan leirintäalueella. Kesällä 2003 nukuimme nelistään autossa Ruisrockissa kaveripariskunnan kanssa, kaikki jollain tapaa rullalla. Raumanmeren juhannuksessa vuonna 2003 ongimme cokispulloon kalan jemmaan ja olipa muuten ihme aarre. Jonkun vuoden (1999?) Provinssissa HIM tuli peruneen bändin tilalle, mikä oli maailman parasta minusta.

Tarinoita festareilta piisaa ja paljon. Se, että vedettiin rinkka selkään, lämmin roiskeläppä (Saarioisten kasvispizza) ja Piltin sose evääksi ja siideri käteen kuului jotenkin erottamattomasti nuoruuteen. Sitä samaa fiilistä ei enää saa takaisin, nykyään käymme kaupunkifestareilla ja nukumme omassa sängyssä, mutta mieli halajaa vielä Provinssiin. Mitkä bänditkin siellä olisi tänä vuonna!


hame POMP DE LUX/ paita LINDEX/ kengät VAGABOND/ takki NOISY MAY/ korvikset POOLA KATARYNA/ arskat RAYBAN (saatu)/ kassi VALLILA (saatu)

Vallilan tilaisuudesta pari viikkoa takaperin sai festarikassin, joka on tehty yhteistyössä Fullsteamin kanssa. Valittavana oli kolme festarikassia keltaisesta violettiin ja oranssiin. Tiesin heti ottavani perhoskassin ja lähdin oranssin coachella-henkisen kassin kanssa ulos. Kunnes. Tuli hepuli, että violetti on kuitenkin minun värini ja juoksin takaisin vaihtamaan kassin! Tuon kassin mukana oli jopa lippu sinne Provinssiin, johon en nyt edes kuvittele pääseväni, harmi kyllä. Kassia fiilistelin senkin edestä ja muistojani lukemattomista festareista.

Kuinka moni on viihtynyt festareilla? Tai menossa tänä kesänä? Mitä mieltä kassista?

P.S. Tänään vika mahdollisuus osallistua arvontaan, klik!