Pilvinen päivä Limassolissa

Vaikka lomailemme jälleen all inclusivessa, on kahta viikkoa mahdotonta olla paikallaan. Siispä teimme kuten viimekin vuonna ja vuokrasimme auton tälläkin lomalla, pienen auton vuokra ei montaa kymppiä päivässä kustanna ja ajaminen on helppoa, jos vain rohkenee tuohon ”vääränpuoleiseen” liikenteeseen. Mietinnässä oli, mihin menisimme, kun viime kerralla kävimme muun muassa Larnakassa ja Nikosiassa. Haaveilin jälkimmäisen ihanista kaupoista, mutta niiden takia ei kannata lapsia ajeluttaa päivää autossa. Nimittäin verrattuna viime vuoteen sitä ”haluamme vain uida”-rutinaa oli paljon enemmän, joten mietiskelimme lähikohteita. Päädyimme ajelemaan reilun tunnin matkan Limassoliin ja käymään matkalla viinitilalla.

Päivä oli niin kiva, että päätin kohdetta muillekin suositella! Viinitilalla ollessamme satoi ihan kunnolla ja päivä oli pilvinen myös Limassolissa, mutta iltaan mennessä kirkastui. Emme ehtineet kovin kauaa olla Limassolissa, mutta jäin haikailemaan juoksulenkistä rantaboulevardilla sekä kala-aterioista satamassa. Kiertelimme satama-alueita, joissa oli hullun kalliita merkkikauppoja, mutta ruoka ihan edullista. Söin reissun parhaat kesäkurpitsapullat ja halloumit Mediterraneo-nimisessä ravintolassa (oli muuten vain alkupala ja näyttää ihan jälkkäriltä!). Tytöt innostuivat leikkipuistosta ja patsaspuistosta ja koko perhe heilui ulkona olevissa kuntoilulaitteissa. Ihanan näköinen rantakin olisi löytynyt. Puhumattakaan suloisista kaupoista ja herkkujutuista, joita löytyi vieri vierestä.

Limassolin satama oli niin kaunista aluetta, että siellä olisi tehnyt mieli vaeltaa loputtomiin kameran kanssa. Ihanan ”oikean” näköistä Kyprosta verrattuna näihin turistialueisiin. Tykkäsin kyllä viimekin vuoden retkistämme, mutta olipa tämäkin todella kiva piipahdus! Satamasta löytyi muuten helposti myös parkkihalli, joka toimi moitteetta.

Suosittelen siis lämpimästi käymään! Nyt meillä (miehellä) onkin pyörä vuokralla, oli eilen sotkenut ekat 50 kilometriä sillä menemään, melkein harmittaa ettei ole näkemässä mitä maisemia hän kokee!

Onko Limassolissa käyneitä?