Ego auttaa hyvinvoinnissasi kokonaisvaltaisesti!

Reilu viikko sitten Tampereelle aukesi Ratinan kauppakeskus, joka toi tullessaan 140 liikettä ja 40 sellaista, mitä ei Tampereella vielä ole nähty. Vaikka olen käynyt Ratinassa nyt laskujeni mukaan viidesti (vai kuudesti?), äkkäsin vasta, että sieltä löytyy mm. The Body Shop ja monia liikkeitä en ole vielä bongannutkaan. Sen sijaan viime lauantaina olin saanut kutsun tulla tutustumaan yhteen Tampereella ennen näkemättömään uutuuteen, Yliopiston apteekin erikoisliikkeeseen Egoon. En suoraan sanottuna oikein ollut varma, mitä tuolta hyvinvoinnin kaupalta osaisin odottaa, joten menin sinne hyvin odottavin fiiliksin.

Juteltuani tunnin ravintoterapeutin kanssa olin hyvin vakuuttunut ja innostunut kaupan kattavuudesta. Egosta löytyy yli 5000 tuotetta, jonka joukossa on superfoodeja, vitamiineja, kosmetiikkaa ja urheiluravinteita. Bongasin kaupasta monia tuttuja sarjoja (kuten V10Plus-seerumit, Puhdistamon tuotteet, Yliopiston apteekin oman luonnonkosmetiikkasarjan YA naturaen, Lumenen tuotteita jne.). Lisäksi tutustuin hetkessä suureen määrään uusiakin tuotteita ja olin hetkellisesti ihan pyörällä päästäni lisäravinneviidakossa. Siksi olikin ihan mahtava juttu, että Egon alla toimii läjä ammattilaisia.

Egon myyjät eivät siis ole ”vain myyjiä”, vaan heillä jokaisella on oma erikoisosaamisalansa. Tiskin takaa löytyy niin farmaseutti, personal trainer, ravintoterapeutti kuin kosmetologikin. Oli ongelmasi sitten lisäravinteet tai ihonhoito tai kenties treenissä kipeytyvät paikat, Egosta saa saman katon alta moneen ongelmaan apua. Lisäksi perällä on äänieristetty koppi, jossa voi puhua ja neuvotella farmaseutin kanssa ja Egoon voi myös tilata netin kautta lääkkeensä ja noutaa ne samalla, kun päivittää meikkipussiaan. Kätevää, etten sanoisi.

Minun kanssa jutteli ihastuttavan palvelualtis Mariel, joka kyseli tarpeistani. Hyvin pian olin ladannut hänelle paletin erinäisistä pätkäunista, kovasta treenistä, kovasta tahdista elämässäni, stressistä ja palautumisen vaikeudesta. Kerroin myös punaisen lihan puuttuvan ruokavaliostani. Hetkessä Mariel oli kartoittanut, että kuten itsekin tiesin, B-vitamiinilisä pitää olla ruokavaliossa mukana, sillä B12-vitamiini jää liian vähälle jos punaista lihaa ei syö. Olen kyllä syönyt B-vitamiinia, sillä se vaikuttaa myös paljon muistiin ja jaksamiseen. Marielin mukaan kunnon B-vitamiinivalmiste myös vähentää stressiä ja auttaa rauhoittumaan, tämä oli minulle uusi tieto. Niinpä mukaani lähti hyvin vahva b-vitamiinivalmiste Terranovalta. Merkki on kuulemma siitä erityinen, että jokaiseen tuotteeseen laitetaan myös paljon hyvää tekeviä yrttejä, B-vitamiineissa on mm. voikukkaa ja punajuurta ja lisäksi siinä on mukana C-vitamiini.

Magnesium on ollut myös minulla käytössä, sillä se vaikuttaa hyvin paljon lihasten palautumiseen sekä unenlaatuun, näin olen todennut. Magnesiumissa saattaa olla se ongelma, että se juoksee elimistön läpi, eikä imeydy ja näin ollen vaikutus jää vähäiseksi. Mariel suositteli lämpimästi Puhdistamon vahvaa magnesiumia ja koska Puhdistamon tuotteet ovat tuttuja ja pojat pakkaavat ne täällä Pirkanmaalla Lempäälässä, otin myös tuon tuotteen mielelläni ruokavaliooni mukaan. Tuote sisältää kolmea eri magnesiumin muotoa ja auttaa lihasten sekä luuston normaalia toimintaa.

Lisäksi puhuimme ihosta ja siitä, kuinka kuiva, 40 ikävuotta lähestyvä ihoni alkaa rypistyä silmissä. Siihen Mariel suositteli apuja niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Sisäisesti nautittuna ihon hyvinvointia edistää tunnetusti kollageeni ja Mariel suositteli minulle erityisesti Puhdas+-merkin Sport-kollageenia, sillä se vaikuttaa lihaksiin ja niveliin ihon lisäksi. Tässä jouduin itse pohtimaan arvojani, sillä kollageeni on nautakollageenia. Marielin mukaan ihoon saa vaikutuksia myös kalakollageenilla, mutta lihaksiin ja niveliin vaikuttaa nimen omaan nauta. Hän sanoi, että sen myötä, kun ravinnosta on jätetty kaikki ”ällö” pois, kuten luut ja kalvot, ovat myös nivelongelmat lisääntyneet. Mietin juoksun tuomaa rasitusta nivelilleni, ikääni ja periaatteitani. En ole mikään vegaani ja syön kalat ja muut, mutta nautaan en ole koskenut iäisyyksiin. Päätin nyt kuitenkin kokeilla tämän kollageenin kuurina ennen puolimaratonia, jotta kroppani kestäisi ja jaksaisi paremmin. Olipa muuten haastava rasti yks kaks miettiä omia periaatteitaan! Ja mietin, kerronko tämän ääneen, mutta päätin tarttua aiheeseen kuitenkin.

Ulkoisesti kuivan (ja ikääntyvän, argh) ihon avuksi lähti V10Plus-keramidiseerumi, joka on ihan supertuote ja jo tuttu minulle entuudestaan. Se sopii niin kuivalle kuin atooppiselle iholle ja vahvistaa ihoa ja lupaa korjata jo syntyneitä vaurioita. Nämä seerumit olisivat aina itselläni käytössä, jos hinnan puolesta niihin kykenisin, ovat niin hyviä!

Tunnissa olin siis saanut aimo annoksen tietoa siitä, mikä kaikki vaikuttaa kovaa treenaavan hyvinvointiin ja mikä on ikäiseni iholle parasta. Kuulin myös, että jos joutuu ns. flunssakierteeseen, on maitohappo hyvä lisä, tämän itse asiassa tiesinkin. Mutta se, mitä en tiennyt, on että pelkkä maitohappo ei auta katkaisemaan lenssukierrettä, sen sijaan moni on saanut avun maitohaposta, joka sisältää myös S.Boulardiita. Ikinä en ollut kuullut, mutta pidäpä mielessä, jos tuntuu että ainainen nuha vaivaa!

Olen syönyt viikon verran päivittäin kollageenit ja vitamiinit ja tuntuu, että jaksamiseni on ihan eri tasolla ja juoksu kulki eilenkin ennätysmatalilla sykkeillä ja palautuminen on ollut hyvää. Toki olen nukkunutkin hyvin, aurinko auttaa ja hieronnassakin kävin, mutta silti olen aika vakuuttunut varsinkin tuon B:n tehokkuudesta ja ehdottomasti jatkan nämä purkit loppuun!

Olin aika innostunut ylipäätään Egon valtavasta valikoimasta ja ennen kaikkea ammattitaidosta, jota liike kätkee sisälleen ja siksi halusin jakaa tämän tiedon teille. En usko, että moni osaisi Lumenen purkkien keskellä alkaa kysellä näin kokonaisvaltaista ravintoapua itselleen, eli suosittelen lämpimästi käymään heillä!

Onko konsepti tai tuotteet tuttuja? Mitä lisäravinteita itse käytät?

*tuotteet saatu blogin kautta