Kööpenhaminan upeat maut!

Olisi sääli käydä Kööpenhaminassa testaamatta hyviä ravintoloita”, totesi kampaajani, kun kerroin lähtevämme pariksi päiväksi sinne. Totta, totesin. Kööpenhamina on niin täynnä ravintoloita ja makuja, että runsaudenpula iskee aivan varmasti. Toki olutta ja voileipiä saa ihan joka kulmasta, mutta niin saa paljon muutakin. Edellisellä reissulla muutama vuosi takaperin testasimme muun muassa Kauppahallin eli Torvehallerna, josta sai todella hyviä voileipiä sekä kävimme Pate Patessa illallisella. Nyt Googlen, Tanskassa asuvan pikkuserkkuni ja Instakuvien perusteella päädyin tekemään kolme ravintolavarausta etukäteen reissullemme. Sekin on nykyään niin helppoa nettivarausten ansiosta ja jos menee randomilla ravintolaan, päätyy valitettavan usein turisteille tarkoitettuun paikkaan syömään vähän mitäänsanomatonta ruokaa. Syömisestä on tullut ihan se ykkösjuttu kahdenkeskisillä reissuilla, kun saa vain keskittyä makuihin ja istua rauhassa. Yleensä nappaan yhden nopean kuvan annoksesta ja jos se ei onnistu, antaa olla, en kyllä kuvien takia syö kylmää ruokaa!

Tässä siis meidän kiertämämme paikat, joista voin suositella melkeinpä jokaista, jos olet Kööpenhaminaan matkalla. Tuli niin vesi kielelle, kun kävin näitä kuvia läpi!

SKYBAR STICKS ’N’ SUSHI

Reissun aloitimme etsimällä Tivoli-hotellin, jonka katolla tai ylimmässä kerroksessa sijaitsee sushi-ravintola Skybar Sticks ’n’ Sushi. Vaikka hotelli on ihan kivenheiton päässä Tivoli-huvipuistosta, en olisi ikinä älynnyt tänne mennä. Paikka ei mainosteta mitenkään maatasolla ja kun kävelimme hotellin eteen, iski epävarmuus onko paikka edes täällä. Oli se, hissillä ylös ja upeiden maisemien ääreen! Henkilökunta oli ihan hurjan ystävällistä, drinkki herkullinen ja sushit… Megahyviä. Erityisesti hullaannuin noihin paistettuihin maa-artisokkiin, mielettömiä! Paikasta avautuu näkymät joka puolelle Kööpenhaminan yli, joten lämmin suositus. Siitä, että päädyimme tänne on kiittäminen pikkuserkkuani, joka kehui maisemia ja ruokaa, eikä suotta! Paikka on keskihintainen, ei kalleimmasta päästä.

PEDER OXE

Pyöräreissullamme lauantaina vetäjä suositteli syömään lounasta ja erityisesti niitä voileipiä legendaarisessa Peder Oxessa. Paikka ei näyttänyt ulospäin niin valtavalta kuin mitä oli ja huolimatta sen isosta koosta, se oli aivan täynnä! Ja nimen omaan täynnä paikallisia, mikä on monesti hyvä merkki. Joka pöydässä näytti olevan voileipiä, olutta ja akvaviittia. Vaikutti ihanan tanskalaiselta! Sinne siis! Jouduimme odottelemaan vartin verran pöytää, mutta itse annoksia emme odottaneet kauaa. Lounasaikaan oli valittavana 21 eurolla kaksi voileipää ja salaattibuffa tai kolme erilaista voileipää ja valitsimme näistä ensimmäisen vaihtoehdon. Salaattibuffassa oli ihanan tuoreita makuja, itse tehtyjä kastikkeita, parsaa, fetaa ja vaikka mitä, sitä suosittelen todella! Itse valitsin leiviksi lohileivän ja kanaleivän ja täytyy sanoa, etteivät olleet mitään tajunnanräjäyttäviä, vaan jäivät ihan ok-tasolle. Leipä itsessään oli todella maukas lohen alla! Tarjoilija ihmetteli, ettemmekö tilaa snapsia ja lopulta mies päätti testata snapsin. Pöytään tuotiin haisteltavaksi varmaankin viisi eri snapsipulloa, joissa oli tyrnisnapsia ja erilaisia yrttisnapseja. Saimme kuulla, että ne ovat saaneet alkunsa ravintolan kellarista ja talo tekee siis ne itse, makuvaihtoehtoja piisasi. Täydestä talosta huolimatta ystävällinen ja mutkaton palvelu, eli todella kiva lounaspaikka!

BOLLYFOOD

Illaksi olimme varanneet pöydän Meatpacking districtilla sijaitsevasta Bollyfoodista. Tuo aluehan on karmean näköinen, mutta kätkee sisälleen monta ykkösluokan ravintolaa. Mitään asiaa paikalle ei kyllä näyttänyt olevan ilman pöytävarausta lauantai-iltana! Halusimme pitkästä aikaa hyvää intialaista ruokaa ja sitä todella saimme valitessamme jaettavan Thali-menun. Yllätyin, kuinka mausteisia ruoat olivat (jotenkin ajattelin, että ehkä maistelumenu olisi turisteille suunnattu) ja ajoittain hikoilimme ja nautimme lassia väliin. Mitään ”en pysty syömään”-fiilistä ei tullut ja ruoka oli pitkästä aikaa todella maukasta ja hyvin laitettua, eli täysi suositus intialaisen ystävälle. Ainoa miinus oli odotteluaika, joka oli kohtuullisen pitkä.

THE UNION KITCHEN

Ihan Nyhavin turistipaikkojen vierestä löytyy ihastuttava brunssipaikka The Union Kitchen. Aivan täynnä väkeä, mutta jotenkin huomaamaton – en olisi älynnyt mennä ilman etukäteisvarausta ja brunssille sunnuntaiaamuna ei olisi myöskään ilman varausta päässyt. Tilasimme molemmat brunssilautasen ja pyysin itse kasvisversiota, johon tarjoilija totesi ”haittaako että siinä on lohta?”. Vähän nauratti mikä kasvis lohi on, mutta ei minua haitannut, jotain täysin vegeä varmaan olisi. Lautaset olivat hyvin samanlaiset, omastani puuttui pekoni ja oli tilalla punajuuripallero (?) joka oli aivan järjettömän hyvää!

Kun eteeni tuotiin tuorepuristettua jääkylmää mehua, älytömmän hyvää leipää ja brunssilautanen, josta löytyi niin avokadot, lehtikaalit, jogurtit, granolat kuin punajuuripallerot, ymmärsin miksi paikka on täynnä. Se oli aivan mielettömän hyvä lautanen täynnä freesejä ja erilaisia makuja. Varmasti paras brunssilautanen, minkä olen syönyt, tuotteko tämän Suomeenkin! Ainoa miinus oli, että oli vaikeuksia jaksaa koko annosta. Henkilökunta oli täälläkin hyvin ystävällistä ja palvelualtista kiireestä huolimatta! Paikka oli selkeästi parikymppisten trenditietoisten ihmisten valinta, kun ympärilleen vilkuili.

MUNCHIES

Bonusmesta Christianshavnissa, jonka takia ei meinattu jaksaa lauantain illallista. Instagrammista bongattu vohvelien, jäden sekä karkkien ja hedelmien täydellisen näköinen liitto, jota oli aivan pakko testata. Somessa varoiteltiin jonosta ja kyllä, jono oli kadulle asti. Parikymmentä minuuttia myöhemmin meillä oli ehkä elämäni paras vohveli käsissä, jonka sisällä oli itse tehtyä jätskiä, mansikoita ja suklaata. Worth of waiting, absolutely. Ainoa miinus oli hommaansa kyllästynyt henkilökunta, mutta eipä se haitannut kun nappasi vohvelin matkaansa. Näittekö minun Insta-kuvan tästä annoksesta? Yksi tämän vuoden tykätyimmistä kuvista. No, tässä näette totuuden sen takaa saatesanoilla ”älä nyt pudota sitä luuria tai vohvelia veteen…”.

Löydettiin niin ihania paikkoja, että halusin niitä ehdottomasti kanssanne jakaa! Oli lopulta aika aikaa vievä postaus niin sai odottaa hetken, mutta toivottavasti tästä on monelle Köpiksen-matkaajalle iloa. Muistaaka tehdä niitä varauksia ennakkoon!

Ihanaa ja maukasta keskiviikkoa! Oliko jollekin tuttuja paikkoja, mikä innosti eniten?