Lehtikuvauksia, lenkkiä ja liukumäkiä – viikonloppu Saimaalla

Kun saavuimme viikko sitten Saimaan rauhaan huokaisimme helpotuksesta. Olimme hakeneet neljän tunnin ajomatkaa varten kirjastosta leffoja ajanvietteeksi ja Lahden kohdalla niitä asennettaessa huomasimme kuopuksen rikkoneen DVD-laitteen johdot. Esikoista alkoi itkettää pettymys ja vanhempia hirvitti vielä edessä oleva parin tunnin ajo. Yllättävän mukavasti ja yhdellä pysähdyksellä pääsimme kuitenkin perille ja saavuimme Holiday Clubin Rauhan alueelle. Kuten mainitsin, päädyimme sinne lehtijutun myötä, eikä lomamme edellyttäisi mitään postausta asiasta. Kyselyitä silti on tullut millainen Saimaan viikonloppu oli ja suosittelisinko, niin kerron teille viikonlopustamme!

Koska kyseessä on Holiday Clubin kohde, vertasin sitä väistämättä kokemuksiimme Vuokatista. Saimaalla alue on ihanan pieni ja matka kylpylähotellista loma-asunnolle on vain muutama sata metriä. Vastapäätä jää Angry Birds Land ja pieni ruokakauppa. Avasimme illalla yhdeksän aikoihin loma-asuntomme oven ja ihastelimme, kaikki oli niin siistiä ja uudehkoa! Huoneistossa oli kaksi makuuhuonetta, toinen yläkerrassa sekä astiastot, sauna, lämpölamput terassilla, takka, hei se DVD-soitinkin! Räpsäsin nopeasti pari kuvaa, vaikka mieluumminhan olisin sen tehnyt päivänvalossa, mutta tiedätte: lapsiperhe saa paikan hetkessä sen näköiseksi, että parempi ottaa heti vaikka olisi pimeää.

Lauantain aloitimme vuorotellen juoksulenkillä miehen kanssa. Juostessani mietiskelin, että pari rakennusta näyttää ihan joltain mielisairaalalta ja luinkin sitten jälkikäteen, että paikalla on tosiaan ollut mielisairaala jopa aina vuoteen 2000 asti! Sairaala perustettiin vuonna 1926 ja siellä oli parhaimmillaan 800 potilasta, eli aikamoinen historia alueella. Aamulenkki Saimaan rannalla sujui täydessä hiljaisuudessa ja nautin siitä täysillä. Alueella on myös seikkailupuisto ja mietin, että sinne haluaisin, jos olisimme paikan päällä pidempään.

Kymmeneltä kylpylä aukesi ja lapset päästettiin odotuksestaan. Otimme lisänä kylpylärannekkeeseen saunamaailmaan pääsyn ja testasimme niin altaat kuin erilaiset saunat. Oli suolasaunaa, höyrysaunaa ja tavallista saunaa. Itse kylpylä on aika hämärä ja toteutettu Cirque de Soleil-hengessä. Välillä musiikki soi ja vedet tanssivat musiikin tahtiin. Kylpylästä löytyy lastenallas, jossa 2-vuotias laski ahkerasti mäkeä sekä isompia liukumäkiä, jotka olivat esikoisen mielestä huikeita. Erityisesti umpinainen tunnelimäki, jossa laskettiin renkailla, oli myös vanhempien mielestä superhieno! Pesutilat ovat ihanan väljät ja uudet esimerkiksi Katinkultaan verrattuna ja tilaa oli!

Polskittuamme lähdimme etsimään lounasta. Saimaalla on tarjolla pizzaa, sporttibaari, a’ la carte sekä buffet-lounas. Valitsimme näistä viimeisen, koska oli kivaa saada kotiruokalounas. Illalla tuota vaihtoehtoa ei ole, joten ehdottomasti kannattaa tehdä loma-asunnossa ruokaa, kun sieltä löytyy mahtavat välineet lihanuijasta lähtien!

Tutkimme aluetta ja esikoinen halusi aivan välttämättä leikkipuistoihin. Onhan leikkipuistossa touhuaminen nyt aivan ihanaa Saimaan maisemissa, en tiedä arvostiko hän rannalla ollutta merimiespuistoa, äitinsä ihasteli sitä kovin. Mikä maisema verrattuna kotipuistoihin!

Sitten keskityimmekin jo poseeraamaan lehtikuvaajalle, valmistamaan illallista ja nauttimaan terassilta löytyneestä lämpölampusta, joka lämmitti auringon kanssa niin, että pystyttiin istumaan terassilla takeitta.

Seuraavana päivänä suuntasimme takaisin kylpylään ja jatkoimme Angry Birds-landiin. Epäilys oli, että mies mursi sunnuntaina varpaansa, mutta siitä sitten lisää omassa postauksessaan. Elämää lasten kanssa ja niin edespäin.

Me koimme lyhyen visiittimme aikana, että Saimaa on hyvin rauhallinen kohde ja ihanteellinen lasten kanssa. On tilaa kylpeä, on tilaa juosta ulkona, pyöräillä, mennä sisäleikkipuistoon sadepäivänä. Ehdottomasti suosittelen myös vuokraamaan loma-asunnon kylpylähotellin sijaan, jotta saa itse laitettua ruokaa ja nautittua myös illalla. Me lämmitimme vielä saunan miehen kanssa lasten nukkuessa ja katselimme takkatulta, aika täydellinen lauantai-ilta! Pitäisin paikkaa ihanana kesäkohteena, siinä missä Vuokatti on ihan ykkönen laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksiensa puolesta!

Onko itselläsi kokemuksia Saimaan Holiday Clubin kohteesta? Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

*loma saatu, tosin ei edellyttänyt blogipostausta