Nyt se on auki Tampereen upeimmalla terassilla varustettuna!

Juuri vähän aikaa sitten, tasan kello 10 aukesi Ratinan kauppakeskus Tampereelle. Sitä on rakennettu pitkään ja suunniteltu sitäkin pidempään. Nyt ovet ovat auki ja minä kävin eilen avajaisissa haistelemassa tunnelmaa ja tutkimassa, mitä kauppakeskus tarjoaa. Viikonlopun avajaishumussa on kaikkea kivaa tiedossa Ryhmä Hau halitreffeistä Hevisaurukseen, eli voi olla, että piipahdan paikalla myös viikonloppuna lasten kanssa.

Ratina tuo tullessaan 140 liikettä, joista yli 40 on sellaisia, mitä ei Tampereella ole ennen nähty. Nyt on meilläkin Zara ja Monki! Ja suosikkini, Newbie sai oman liikkeen Ratinaan. Eilen ehkä vähän tuskailin myyjälle, kun joudun ostamaan isommalle jo kokoa 128 cm, se on merkin suurin koko.

Itse innostuin ehkä eniten ravintolatarjonnasta, siitä tulee huikea. Odotan kovasti toukokuussa aukeavaa Sandroa, lapset odottavat kesäkuussa avautuvaa Muumikahvilaa. Tuttu ja turvallinen Linkosuo on luonut nahkansa, sillä Ratinan Linkosuolla leivotaan leipää paikan päällä ja viikonloppuisin on tarjolla tapas-brunssi. Kuulosti niin hyvältä! Kolmoskerroksesta löytyy ravintoloita joka lähtöön ja minä innostuin ehkä eniten Salaattiasemasta, jossa saa salaatteja tuoreista raaka-aineista. Maistelin tortilloja ja ne olivat ainakin superhyviä.

Lasten kanssa Ratina on huikean helppo paikka. Parkkitilaa on, bussilla pääsee, ravintoloita on, vessat ovat valtavan tilavat, on pari ruokakauppaa ja toukokuussa aukeaa vielä leikkipaikka. Ainoa miinus, mikä jäi mietityttämään oli vessat. Ne löytyvät ykkös- ja kolmoskerroksesta. Istupa kahvilassa kakkoskerroksessa yksin lasten kanssa, jos toiselle tulee vessahätä. Siinä on ihan hurja matka kipittää kahden kanssa vessaan ja kerätä kamat matkaan!

Kaikkein upein juttu Ratinassa lienee Arto Rastaan ravintola Periscope. Nimensä mukaisesti se luotaa keittiöllään eri suuntiin ja mukana on Arton lempparijuttuja maailmalta. Ravintola on supertyylikäs ja sieltä on näkymät joka suuntaan. Suuri kattoterassi 360 asteen näkymällä on upea ja varmasti kesällä tulee täyteen! Arto luotsaa ravintoloitaan rennolla, mutta hyvin ammattimaisella otteella ja aikamoinen ammattilainen oli baarimikko Toni Syrjä, jonka avustuksella sekoittelin itse mansikkaisen mojiton. Meillä oli ravintolassa bloggarietkot ennen varsinaisia avajaisia, lauantaina ravintola avaa virallisesti ovensa. Myös syöttötuoleja löytyy, eli tänne rohkeasti vaan lapsiperheetkin syömään!

Jos olen kaivannut ostoksille, olen varsinkin talviaikaan mennyt lasten kanssa Ideaparkkiin. Kun heidät kerran riisuu talvikuteista, on helpompi olla ostoskeskuksessa, jossa vessat, ruoka ja kaupat ovat saman katon alla. Ideaparkin ruokatarjonta on kuitenkin pitkälti pizzaa ja ranskiksia ja sieltä puuttuu moni liike, joka nyt aukesi Ratinaan. Lempäälän meno on myös aina vaatinut autoa. Nyt kun Ratina hakkaa ravintoloillaan Ideaparkin, en usko, että tarvitsee enää lähteä naapurikuntaan ostoksille. Mieletön paikka saatiin Tampereelle, tulkaahan tutustumaan!

Aikamoisen kuvapläjäyksen saitte avajaisista, miltä vaikuttaa? Meinaatko vierailla heti?