Demonin kyydissä Tivolissa

Hypätään edes takaisin huhtikuun puuhissa, eli tervetuloa Imatran fiiliksistä takaisin Kööpenhaminaan!

Kiljuvat ihmiset, pyörälle menevä pää ja karkkien sekä hattaran tuoksu. Siinäpä kombo, mitä en vaan voi vastustaa. Ollessamme New Yorkissa vuokrasimme auton ja ajoimme kohti huikeaa huvipuistoa, koska jaamme tämän villityksen. Kun olimme Kööpenhaminassa viimeksi kolme vuotta sitten ei Tivoli ollut auennut, mutta nyt se oli juuri täydessä tohinassa. Olen kuulemma vieraillut siellä vuonna 1986, mutta muistikuvia ei ole. Vaikka haluaisinkin olla tosi cool matkaaja ja pyöräillä Köpiksen hispterikujilla, halusin myös käydä Tivolissa. Ajattelimme, että pyörähdämme paikassa fiilistelemässä ja yllätyimme, että siellä olikin sisäänpääsymaksu. Jälkikäteen ajatellen, totta kai siellä oli. Kun portilla oltiin, maksettiin siis tuo 17 euron suuruinen summa per nenä ja lähdettiin tutkimaan paikkaa.

Yllätyin itse siitä, kuinka valtava määrä ravintoloita, koristeita ja yksityiskohtia Tivolissa oli. Olen lukenut joulufiiliksistä tuolla entisen matkaopaskollegani Terhin blogista, mutten arvannut että siellä olisi aina näin paljon tunnelmaa. Sai katsella kuinka vanhan ajan karkkeja valmistettiin, istua saksalaishenkisessä pubissa, tutkia kauniita tulppaaneita ja muita istutuksia. Siis oikeasti ihan mahtava paikka vaikka vain hengailuun!

Tivolihan on maailman toiseksi vanhin huvipuisto, joka sai alkunsa jo vuonna 1843. Kävijöitä on vuosittain miljoonia, mutta näin huhtikuun alussa ei tarvinnut jonotella laitteisiin. Olimme ajatelleet, ettemme maksa laitteisiin, mutta sitten luin, että The Demon-vuoristorataan oli avattu viime syksynä mahdollisuus virtuaalitodellisuuteen. Hieman ekstraa maksamalla sai päähänsä lasit, joissa oli jossain aivan muualla kuin Kööpenhaminassa. Oli aika hurjaa törmäillä menemään virtuaalimaailmassa, sen sijaan että olisi katsellut ohi vilahtavia maisemia. Keskityin niin täysillä hommaan, että meinasi mennä ohi kohta, jossa oltiin pää alaspäin. Ainoa vika tässä radassa oli, että se loppui liian lyhyeen, ihan huikean hauska kokemus, suosittelen!

Vaikka Tivoli on aikamoinen turistikohde ja varmasti kesällä porukkaa riittää, suosittelen piipahtamaan paikassa, jos et ole ennen käynyt. Ihan vain jo tunnelmankin vuoksi, ihastuttava paikka! Ja hyvin toimii niin lasten kanssa kuin ilmankin, eli siitä ei huolta!

Oi voi, tulipa ikävä Köpiksen piipahdusta, oli se ihana viikonloppu. Ja tuo kevätilma!

Onko kokemuksia Tivolista, piditkö? Oletko huvipuistoihmisiä?