Trooppiset tunnelmat Tanskassa

Siis huh! Minä höpöttelin edelliseen postaukseen bloggaamisesta vähän omia ajatuksia jäsentäen ja sain teiltä niin ihania kommentteja, että itku meinasi tulla. Kiitos! En olisi arvannut, että postaukseni sellaisia kirvoittaa. Tuli todella hyvä mieli niistä, taas homman plussapuolia!

Ja sitten asiasta kukkapurkkiin, eli Kööpenhaminaan. Matkajuttuja on aina niin vaikeaa purkaa, parinkin päivän reissusta jää niin haikea olo. Kotiin on kyllä ihanaa nykyään palata, kun lapset ottavat halaten ja pussaten vastaan, mutta voi että mikä kesäkeli oli sunnuntaina Köpiksessä! Mittari näytti +16 ja kun tuuli oli rauhoittunut ja aurinko paahto kirkkaalta taivaalta, tuli todellinen kesäolo. Ihmiset istuivat puistossa jopa hihattomissa paidoissa ja mekin liityimme puistohengailijoiden joukkioon. Siitä oli haikeaa lähteä kohti lentokenttää, kylläpä keli helli meitä. Ylipäätään säät olivat nätit, ottaen huomioon pyöräilykierroksella oppimamme tiedon: Kööpenhaminassa sataa 200 päivää vuodessa ja yhtään hellepäivää ei heilläkään viime vuonna ollut. Siihen nähden näimme hulvattoman paljon aurinkoa viikonloppuna, emmekä yhtään sadepisaraa!

Päätimme ylipäätään tehdä eri asioita tällä reissulla kuin viimeksi Köpiksessä ja sunnuntaina talsimmekin brunssin jälkeen kohti kasvitieteellistä puutarhaa. Sinne kävelee ydinkeskustassa vartissa ja perillä odottaa hienot näkymät. Varmasti vielä kesää kohti maisema vain paranee, kun pihallakin alkaa enemmän vihertää. Nyt pihalla oli vielä aika ruskeaa. Paikka ei maksa mitään ja siellä oli kuin keskellä tropiikkia, nähtävillä on 13 000 erilaista kasvilajia. Olin oikeasti vähän järkyttynyt, kuinka kuuma suurimmassa palmutalossa oli. Siellä pääsi kiipeämään hurjan kapeita kierreportaita ylös katonrajaan asti ja puita pystyi katselemaan niiden yläpuolelta. Ehdottomasti käymisen arvoista, mutta olo oli kuin saunassa. Hiki valui ja happi loppui, kuvaaminen oli haastavaa, sillä kameran linssi veti jatkuvasti huuruun.


mekko LINDEX/ takki ONLY/ aurinkolasit RAYBAN (saatu)/ kengät second hand

Alhaalla oli viileämpää, vaikka kuuma sielläkin, eli jos viileä päivä sattuu Kööpenhaminan lomalle, tänne lämmittelemään! Se tuoksu on aivan ihana ja täällä olisi pystynyt kuvaamaan vaikka bikinit lämpötilan puolesta, minä olin vielä kohtuu lämpöisessä asussa liikenteessä.

Tästä näkymästä oli hämmentävää palata lumen keskelle ja herätä maanantaina kaatosateeseen, mutta olipa ihana pala kuin kesää kevään keskelle! Hyvillä mielin siis aloittelimme uuden viikon ja suosittelen lämpimästi tätä paikkaa Köpiksen kävijälle! Onko joku käynyt, tykkäsitkö? Olisi ollut ihanaa ottaa omat eväät matkaan ja istuskella tuolla romanttisilla penkeillä syömässä, kuten moni näytti tekevän.

Lähdetään tästä liikenteeseen, kuvia reissusta kertyi ja kun taas keksisi, miten tiivistää asiat! Kuinka uusi viikko on lähtenyt käyntiin?

P.S. Koruarvonnan voittaja fb:ssa on tavoitettu ja maaliskuun asuäänestyksen voittajaksi random.org valitsi Bikken. Voittajalle on laitettu spostia! Valitsitte voittaja-asuksi asun numero 1, joka oli mukana kateudesta kertovasta tekstissä. Vain kahdella äänellä sille hävisi asu numero 6. Kiitos äänestäjille!