Matkalla Köpikseen aikamoisen viikon jälkeen

Siis onpahan ollut viikko. Te, jotka seuraatte Instassa ja kurkitte storyja, olettekin sen varmasti jo huomanneet. Esikoiseen iski maailman sitkein tauti. Pitkäperjantain oksennus ei ollutkaan kertaluonteinen, vaan homma ”alkoi alusta” maanantai-iltana. Siinä meni sitten tiistai, keskiviikko ja torstai. Lapsi oli täysin normaali koko keskiviikon, ulkoili, oli iloinen ja söi. Käytin lääkärissäkin, joka totesi, että vatsatautia vain, voivat kestää pitkäänkin. Jaa. En ole ikinä törmännyt tällaiseen tautiin, jossa ollaan kolme päivää välissä terveenä ja lasketellaan ja taas aloitetaan alusta. Aina kun meinasin hengähtää, tuli takapakki. Menetin yöuneni, kun kyttäsin ääniä lastenhuoneesta, onko siellä hätä, oksentaako joku. Ja sitten en meinannut herätä, kun kello 3.54 mies ravisteli, että nyt oksentaa.

Olen siis pyörinyt viikon Tolu-pullon kanssa, putsannut kaikki ovenkahvat, tasot, tuolit, valokatkaisijat. Pyörittänyt koko ajan jotain pyykkiä 60 asteessa, pessyt käsiä niin että halkeilevat. Harrastukset ja kerhot ovat jääneet väliin ja samalla kun lapsessa on ihan ”normi virta”, on kotona ollut välillä aika remumeininki.

Koko ajanhan takaraivossa painoi myös, että tänään tarkoituksemme oli lentää Kööpenhaminaan pariksi päiväksi kaksin. Vaakakupissa painoi niin oma kuin lapsen vointi, tarttuuko, miten lapsi voi, mitä mieltä isovanhemmat ovat, ottavatko tartuntariskin. Kun lopulta lapsi söi ja joi normaalisti, halusi mummilaan ja mummi totesi, etteivät pelkää tautia, niin päätimme lähteä. Jos pelissä olisi kuumetta, voipunut lapsi tai lapsi, joka itkisi ettei halua mennä, asia olisi eri. Mutta hän on ollut lähes normaali koko viikon ajan, syönyt suklaamunien jämiä ja riehunut kotona. Vähän huonolla omatunnollahan tässä lähdetään, kun jännittää onko homma oikeasti ohi vai vieläkö tulee takapakkia.


jumpsuit POMP DE LUX/ takki VILA/ tennarit ADIDAS/ korvikset VIA MINNET (saatu)/ aurinkolasit RAYBAN (saatu)

Lisäksi sain juosta niin pääsiäisenä kuin eilenkin vielä yksin miehen ollessa aina vaan puolikuntoinen. Herätin hänet sohvalta ja ”pakotin” pakkaamaan pari paitaa ja housut ja mietin samalla, mitäköhän tästä reissusta vielä tulee. Elämä lasten kanssa on välillä ”jännittävää”, meillä on kyllä vedetty aika määrä tauteja kuluneen talven aikana. Onneksi saatiin synttärit pidettyä ja onneksi päästiin risteilylle, jossa nämä kuvat on otettu. Vähän vauhdilla otimme, sillä muksut riehuivat oven toisella puolen lämpöisessä ja tuijotin heitä niin lasin läpi, että unohdin suunnilleen hymyillä. Asuna on Pomp de Luxin jumpsuit, joka on siis lastenmallistoa, mutta mielestäni täysin käypä myös aikuiselle vai mitä olette mieltä?

Viikko on ollut väsynyt ja toivon, että se saa paremman päätöksen, sen näkee sitten myöhemmin. Toivotan oikein hyvää viikonloppua kaikille, toivottavasti olette terveitä!