Pääsiäisen ihana brunssi tutuissa maisemissa

Me asuimme ennen Pispalassa ja koiran kanssa kolusin kaikki mahdolliset Pispalan kadut. Iltaisin pimeässä lenkkeillessä katselin taloihin ”vahingossa” sisälle (talothan ovat niin tiiviisti ja lähellä katua, että jos verhot ovat auki… Tiedätte.). Harmittelin, että ehdimme muuttaa pois, ennen kuin Cafe Pispala avattiin, muuten olisin ollut siellä aika usein. Bloginikin sai alkunsa Pispalan vuosina, mutta varoin kuvaamasta kotimaisemissa, joten kukaan ei varmaankaan arvannut missä asuimme.

Joka tapauksessa, muutamia vuosia sitten Pispalaan avattiin ihastuttava paikka, Cafe Pispala, jossa kävimme heti tuolloin avaamisen jälkeen. Ensimmäisen kerran olen kirjoittanut paikasta heinäkuussa 2014, kun ihastuimme välittömästi tunnelmaan ja ruokaan. Maut olivat ihanat!

Niin ihastui joku muukin ja hyvä niin, olen iloinen paikan menestyksestä. Mutta se on tehnyt sen, ettei ex tempore brunssille enää mennä, varaus pitäisi olla. Jos paikan päälle menee fiilispohjalta sunnuntaina, paikan saattaa saada, mutta se voi vaatia 20 minuutin jonotuksen. Lasten kanssa liikaa. Siksi suosittelen ehdottomasti varausta! Meillä monesti brunssihetket tulevat vastaan vähän yllättäen ja varaus jää tekemättä. Siksipä päätin tsempata heti, kun bongasin että Cafe Pispala järjestää pääsiäisbrunssia!

Pitkäperjantaina siis suuntasimme perheen kesken tuonne ja koska tunnemme isot annokset, tilasimme lammasbrunssiannoksen ja kasvisbrunssiannoksen neljälle yhteiseksi, lisäksi yhdet pannarit. Tiedättekö kuinka kävi? Pannarit loppuivat ennen kuin mies ehti maistaa yhtään suullista! Jouduimme siis tilaamaan toisen satsin niitä. Nuo amerikkailaistyyliset pannukakut voin ja vaahterasiirapin kera ovat jotain hurjan hyvää ja esikoinen oli aivan innoissaan niistä. Voita on tosin niin paljon, että joudun ainakin itse siirtämään syrjään suurimman osan, mutta pannari on niin hyvää, että sen voisi syödä ilman mitään. Älä missaa pannukakkuja, jos käyt brunssilla!

Kuhinaa pitkäperjantaina riitti, mutta odotusaika ei kuitenkaan ollut pitkä. Kasvisbrunssi oli erinomainen, skonssi suussa sulavaa ja mieskin kehui lammasversiotaan. Maistoin siitä minttukastiketta ja oli muuten hyvää! Taaskaan paikka ei pettänyt ruoan tai tunnelman suhteen, joten vaikka käymme harvakseltaan täällä, en voi koskaan sanoa mitään negatiivista. Ihastuttava paikka!

Onko moni käynyt Cafe Pispalan brunssilla tai kenties muuten siellä syömässä? Mitä tykkäät?