Skidit risteili ja Mimmi Lehmä sai ystävän

*yhteistyössä Silja Linen kanssa

Risteilylle meno on aina kivaa, vaikkei siellä mitään erikoisohjelmaa olisikaan. Lapsille riittää puuhaa ja Tukholmassa on ihanaa piipahtaa. Nyt lähdimmekin ihan hurjalla innolla kohti Skidit-risteilyä, jossa olisi tiedossa vaikka mitä kivaa normaaliristeilyn lisäksi. Pitkään puhuttiin niin muumihytistä kuin lettibaarista ja vihdoin tuo päivä koitti! Tytöt loikkivat innolla kohti Silja Symphonya ja risteilyä ja ihastelivat hyttiä, johon kuului muun muassa muumilimpparia. Kuten olen aiemmin kertonut, rakastin lapsena näitä kävelykansilaivojen hyttejä, joissa on iso ikkuna. Siellä istuskelin katselemassa ja syömässä karkkia ja sinnehän omatkin lapsetkin ensimmäisenä menivät. Niin, sitten kun oltiin laitettu Harri Hylje-tatuoinnit ensin käsiin kiinni. Äkkäsin siinä samalla, että olemme yleensä olleet Serenadella ja Symphony ei näköjään olekaan identtinen, mm. Desigualin liike puuttui sieltä.

Mikä siis on Skidit-risteily? Se on risteily, jonna Skidit Festarit on järjestänyt paljon ohjelmaa. Festari on puolestaan koko perheen kaupunkifestivaali Helsingin sydämessä. Festari tarjoaa kesäpäivän musiikin, työpajojen, teatterin, tanssin, sirkuksen ja hyvän ruoan parissa.

Skidit risteily: ystävyyden ylistys-teemalla mennyt reissu sisälsi niin paljon kivaa lapsille, ettei meinattu kaikkea ehtiä. Oli bingoa, lettibaari, askartelua, keppihevoskisaa ja muumisuunnistusta sekä discoa. Bingo, jossa asioita piti bongata tehtiin muuten pieteetillä! Kun molemmat lapset nukahtivat kärryihin Tukholmassa bongatessamme bingossa olleenKuopuskin meni innolla limbo-kisaan mukaan discossa, vaikkei idea ehkä ihan auennut. Ja ne lasten tanssiliikkeet, aivan mahtavia! Myös hohtavat valotikut olivat lasten mielestä mahtavia ja DJ Allu soitti lapsiin tarttuvia biisejä.

Ensimmäisenä iltana söimme Tavolatassa, jonne oli katettu buffa lapsille näin Skidit-risteilyn vuoksi. Toimi ihan kivasti ja erikoisaamiainen Tavolatassa oli erittäin hyvä. Sen sijaan aikuisten illallinen jäi vähän pliisuksi Tavolatassa ja väitän, että sain buffassa seuraavana iltana parempia makuja, vegaaninen puoli oli huikea! Pelkästään niistä sai lautasen täyteen!

En myöskään tiennyt, kuin kova hitti keppihevoset ovat lapsilla! Risteily aloitettiin Lelumuseon työpajalla ja tytöt saivat tehdä omat keppihevoset. Sitten lennettiin niillä yli esteiden, minkökähän maratonin juoksivat näiden heppojen kanssa? Esikoinen kirjaimellisesti lensi hepalla. Aamu alkoi keppihevoskisoilla, joihin osallistui jopa Harri Hylje sekä Mimmi Lehmän Varis. Olivat huikea hitti ja laivalla oli tilaa mennä niiden kanssa.

Se lettibaarikin oli sitten aivan mahtava. Hetkessä Jenni’s Hairdays taikoi sydänletin pienen tukkaan, joka päässä nukuttiin kaksi yötä. Jenni on kirjoittanut lettikirjojakin ja kun näin sen innon mikä leteistä tulee, mietin, että pitäisi ehkä äidinkin opiskella letittämistä. Mistä siihen löytyy kärsivällisyyttä? Näyttivät kyllä upeilta!

Toisena iltana yritimme kartoittaa eri jutut kuin ensimmäisenä. Menimme katsomaan Mimmi Lehmä-teatteria, joka oli teatteri Hevosenkengän esitys. 45 minuuttia kestänyt esitys oli sopivan mittainen ja lapset saivat istua lavan etuosassa, mikä oli todella kiva. Itse esityksessä oli tuttuja juttuja Mimmi Lehmä-kirjoista ja varsinkin esikoinen viihtyi todella hyvin siellä. Sai vielä ystävänkin katsomosta matkaansa, eli risteily todellakin lunasti nimensä ystävyydestä!

Vielä lopuksi osallistuimme Muumi-suunnistukseen, joka oli yllättävän haastava – emme millään keksineet kuvavihjeen perusteella, että kyseessä on sairaanhoitajan hytti, mutta lopulta selvitimme arvoituksen ja saimme palautettua lapun. Aamulla kävimme kurkkaamassa, että tytöt olivat voittaneet suunnistuksessa ja saivat Silja Linen huivit, joka pidettiin sitten koko ajan päässä, se päässä mentiin jopa kaverisynttäreille!

Skidit-risteilylle oli siis mahdutettu hurjan paljon kivaa lapsille, emmekä edes ehtineet esimerkiksi uudelleen seuraavana päivänä lettibaariin, eli ohjelmaa oli enemmänkin kuin ehti! Kysyessäni lapsilta mielipiteitä, kuopus hoki laivalla olleen kivaa ja esikoinen sanoi, että oli liikaa kivaa, hän ei osaa päättää mikä oli parasta! No, ei toki tarvitsekaan. Kiitämme kovasti kivoista työpajoista ja puuhista, lapset viihtyivät äärimmäisen hyvin!

Tukholma-päiväkin oli huippu ja löysimme uutta kivaa, palaan siihen vielä erikseen! Kiitos Silja, tulemme taas!

Oletko itse ollut Skidit-risteilyllä tai tykkäätkö risteillä? Seuraava Skidit-reissu starttaa 3.6.2018!