Mummo on kadonnut!

Heitä noppaa ja tapaa Yrre, Anna, Pynnönen ja Taikakissa, jotka yrittävät etsiä kadonnutta mummoa. Mummolle pitäisi järjestää syntymäpäiväjuhlat, mutta hän on kateissa ja niin ovat kaikki juhlatarvikkeetkin. Yhdessä joukkueena lähdette etsimään mummoa ja tarvikkeita ja yritätte saada bileet pystyyn ennen kuin tulee yö!

Seikkailu tapahtuu Summamutikan saarella, jonne minä olen päässyt monen monta kertaa lasteni kanssa viime viikkoina. Satuin nappaamaan kirjastoreissulla hyllystä lautapelin nimeltään Yhtä juhlaa. Otin sen mukaan sen enempää tutkimatta, sillä merkin Oppi ja Ilo tehtävät ovat aiemmin olleet esikoisen mieleen. Yhtä juhlaa-lautapelin ikäsuositus on 4-7 vuotta, joten ajattelin sen sopivan meille. Mahtavaa, mitä kaikkea sitä voikaan kirjastosta nykyään lainata!

Sytyimme pelin idealle heti. Siinä jokainen etenee vuorollaan noppaa heittäen ja laattoja kääntäen, vähän kuin Afrikan tähdessä. Mutta. Kukaan ei yksinään voita, vaan yhdessä saadaan bileet pystyyn tai ei saada. Mummokortteja on vain yksi ja sen löytäminen voi olla ajoittain haastavaa. Tuntui heti siltä, että pelasimme lasten kanssa yhteen hiileen tässä pelissä, eikä kukaan kiljunut MINÄ VOITIN, mistä tuli jotenkin kivempi henki peliin. Jos aurinkokello liikkuu liikaa, tulee yö ja synttäreitä ei saada järjestettyä, se on pelin ”vaara” ja esikoinen on pomppinut välillä jännityksestä tasajalkaa!

Säännöt ovat suht simppelit ja tällaiselle juuri 5-vuotta täyttävälle peli oli ainakin todella passeli, kuopuskin on sitä pelannut mukanamme. Kun lapsi oli oppinut pelin, hän pelasi sitä niin mumminsa kuin lastenhoitajan kanssa itse säännöt selittäen. Eli juuri sopiva ikätaso!

Tätä peliä on pelattu meillä niin paljon, että halusin vinkata teillekin kivasta ja hyvähenkisestä lautapelistä, joka on muuten verkkokaupassa vielä kaiken lisäksi puoleen hintaan! Eikä ole mikään maksettu mainos, meidän versio tosiaan kirjaston hyllystä ja ihan oman innostuksemme pohjalta kertoilin. Kokeile ihmeessä lasten kanssa, jos tykkäätte pelata!

Onko Oppi ja Ilo sinulle tuttu merkki? Mitkä ovat omat tai lasten suosikkipelisi?