Luonnonkaunis 2018 – mitä jäi käteen?

Tänään starttasi kaksi päivää kestävät luonnonkosmetiikkamessut, jotka pitävät sisällään ison määrän luonnonkosmetiikkaa, vähän raakaruokaherkkuja ja luentoja hyvinvointiin liittyen. Paikkana oli tällä kertaa Kattilahalli Suvilahdessa, joka keräsi kivasti yhteen isoon tilaan niin näytteilleasettajat kuin luennoitsijatkin. Allekirjoittanut vähän sekoili bussien kanssa, joten messuaikani lyheni hieman suunnitellusta. No, ei siitä enempää, onneksi toiseen suuntaan menin siinä kymmenessä minuutissa niin kuin kuuluikin.

Luonnonkaunis-messuilla oli tuttuja merkkejä esillä, kuten myös uusia tuttavuuksia. Laveralla oli taas -40% messutarjous kaikista tuotteista, mikä on aika kova. Tykkään hurjasti mm. heidän rajauskynästään, jolle ei montaa euroa tuolla hinnalla jää. Laveran pisteellä on neuvomassa kosmetiikasta niin ihanan aidosti innostunut Karkkipäivän Sanni. Hän veti aivan täysillä ja neuvoi messuillakävijöitä tauotta, vaikka meneillään oli jo viides tunti messuista. Mahtavaa Sanni!

Minä innostuin jo tuttujen tuotteiden lisäksi ehkä eniten _siivous_jutuista, sillä Marseille-saippuaan pohjautuvat astianpesuaine ja siivousaine ovat luonnollista tavaraa eivätkä näin ollen haitaksi luonnolle tai ihmiselle. Minä tiskaan tällä hetkellä aika usein kotona jotain ja toivon, että oliiviin perustuva marseille-astianpesuaine on hellävaraisempaa niin iholle kuin luonnolle. Normaalisti näitä tuotteita saa Ruohonjuuresta, mutta messuilta putelit irtosivat lähes puoleen hintaan, joten oli pakko ottaa pesuaineita matkaan. Olen lasten myötä vähentänyt kemikaalimäärää monella tapaa, lakannut käyttämästä hajuvesiä, siirtynyt luonnonkosmetiikkaan monessa saippuassa ja rasvassa ja monet pesuaineetkin ovat luonnollisempia. Kauhistuttaa, kun suihkitaan jollain tolupullolla vauvan alustoja puhtaaksi ja sitten he nuolevat kaiken.

Lapsiin liittyen tutkin myös Naturativin pesuainetta ja kosteusvoidetta, jotka on kehitetty lääkärien kanssa yhdessä juurikin atooppista ihoa ajatellen. Nämä täytyy ottaa viimeistään ensi talvena meillä käyttöön, kuopuksella oli vaikeita aikoja kovilla pakkasilla!

Ihastuttava juttu kosmetiikan ohella oli myös Hey Dayn kylmäpuristetut mehut, joista maistiaisten perusteella en olisi pystynyt valitsemaan suosikkiani. Yksi maistui ihanan vihreälle, toinen puolukalle, kolmas inkiväärille. Ihania terveysmehuja, näitä oli pakko raahata myös kotiin!

Tehdessäni lähtöä oli terveydenhoitaja Sara Adolfsenin luento stressin vaikutuksista ihon kuntoon vielä kesken. Kuuntelin takkia pukiessani, kuinka hän kertoi unen merkityksestä, siitä, että liikuntaa tulisi harrastaa päivittäin (hei jee!), mutta kuinka pitäisi muistaa myös olla. Näinhän se on. Luonnossa liikkumista Sara suositteli myös stressinpurkajana ja mietin sitä kuunnellessani omaa hiihtohurahdustani.

Täynnä hyvää oloa nämä ihanan pienet messut ovat, joten suosittelen piipahtamaan huomenna! Täältä voit kurkata minkälaisia luentoja huomenna on luvassa.

Oli ihanaa nähdä tuttuja, juoda terveysmehuja ja tutkia kosmetiikka, kiitos Luonnonkaunis ja tutut!

Joko kävit tänään messuilla, tarttuiko jotain mukaan? Tai oletko menossa? Onko postauksessa tuttuja tuotteita?