Kuukausi sitten

Näitä postauksia tavallisesta arkipäivästä on niin toivottu, että kuvasin tavallisia päiviä helmikuussa kaksi putkeen. Tuon tiistain jo postasinkin ilmoille heti samalla viikolla, mutta tavallisen maanantain kuvat ovat antaneet odottaa itseään. Nyt koin päivän olevan sopiva siihen, sillä tänään tuosta maanantaista on kulunut tasan kuukausi. KUUKAUSI! Tuntuu eiliseltä! Tervetuloa siis mukaan, toivottavasti tykkäätte tästä postauksesta!

Maanantai.

KLO 7.30 Päivä starttasi. En jaksa ihan seitsemänä päivänä viikossa aloittaa aamua puurolla, joten tämä maanantai starttasi maailman parhaalla proteiinivanukkaalla, Ehrmannin High Protein Puddingilla. Ihan älyttömän hyviä! Tytöt perinteisesti puljasivat myös sataa muuta asiaa syömisen ohella, taapero mm. ”luki lehteä” talouspaperista.

ehrman+proteiinivanukas taapero+aamupala

KLO 9.00 Aamupalojen, Pikku Kakkosten ja leikkien jälkeen pukeuduttiin ja poikkeuksellisesti kiharrettiin hiuksia, sillä perhekerhossa oli valokuvauspäivä. Esikoinen oli hyvin onnellinen kikkuroistaan, joita on superhelppo tehdä tällä Remingtonin puikolla! Voin samaan syssyyn kertoa, että tämä esikoisen odotusaikana (eli lähes kuusi vuotta sitten) saatu Luhdan pyjama on aivan suosikkini niin värinsä, materiaalinsa kuin kaiken muunkin puolesta. Se oli loistava odotus- ja imetysaikoina ja olen jäänyt siihen asumaan ja etsinyt toista samanmoista rinnalle – ei vaan löydy. Vinkkaa jos näet!

luhta+pyjama remington+kiharat

KLO 11.30 Perhekerho loppui soittorasiahetkeen ja puimme sekä suuntasimme kohti bussipysäkkiä. Korvalääkäriaika oli varattu niin, että hoidimme lounaan keskustassa. Matkalla googletin, missä olisi kotiruokalounasta ja bongasin kahvila Nostalgiasta pinaattikeiton kananmunalla. Loistava vaihtoehto! Sinne siis! No, kellon ollessa 12 ja lounasajan parhaimmillaan, kertoivat keiton olevan loppu. Aikaa oli hyvin vähän ennen lääkäriä ja paniikissa yritin keksiä jotain järkevää. Päädyin ostamaan salaatin, smoothieta ja täytettyä leipää Pala Cafesta ja jaoimme näitä kolmistaan. Ärsytti hoitaa lounas näin, kun nimenomaan tähtäsin kotiruokalounaaseen.

noshorganics+päiväpalacafe+siperia

KLO 13.30 Lääkärin jälkeen kävimme ostamassa synttärikutsuja varten kirjekuoria ja bongasimme superalessa prinsessakirjan, joka lähti mukaan. Sitten köröteltiin bussilla takaisin kotiin, kuopus nukahti kärryihin, esikoisen kanssa siirryttiin lukemaan päiväunisaduksi uutta kirjaa.

suomalainenkirjakauppa+lapset tkl+rattaatdisney+prinsessat

KLO 14.30 Tutkin päivän posteja ja siellä oli ystävänpäiväkortin muodossa tullut Save the Date-kortti kesän häihin! Oi voi miten kivaa! Lisäksi postien joukossa oli Emilian lähettämä kortti liittyen blogisisarten ystävänpäivätempaukseen, tutkin sitäkin korttia ja otin pari kuvaa postaukseen laskiaispullan kanssa, jonka olimme kaupunkireissulla ostaneet.

savethedate

KLO 15.30 Aloin tehdä soppaa päivälliseksi. Reseptiä ei ollut, mutta laitoin läjän paprikoita, parsakaalia, kanaa, aurinkokuivatttua tomaattia ja kermaa. Sain kehuja ja maistui kaikille, kiva niin! Äitini saapui yökylään ja kehui myös soppaa. He lähtivät lasten kanssa luistelemaan ja minä olin niin fiiliksissä viikonloppuna ostamistani suksista, että kaasuttelin hiihtoladuille. Pakkasta oli noin 12 astetta ja pimeys tuli aikaisin, mutta minä hiihtelin fiiliksissäni 10 kilometriä ja otin puolivälissä pimeydessä selfien. Tästä huomaa valon määrän, ei todellakaan ole pilkkopimeää kello 18 enää! Voi tuota oloa, kun 17 vuoden tauon jälkeen omistin taas sukset, hyvät sukset ja suihkin siellä pimeässä metsässä menemään.

paprika kanakeittohiihto

KLO 19 Tulin hiihtämästä. Hoideltiin iltahommia tyttöpoppoolla, käytiin suihkussa ja syötiin iltapalaa. Luettiin uutta prinsessakirjaa lisää iltasaduksi ja juttelin hetken äitini kanssa saatuani tytöt nukkumaan.

mylittlepony

KLO 21.30 Äitini meni jo maate, mies ei ollut kotona, joten minä editoin asukuvia postaukseen, jonka äänestitte helmikuun parhaaksi asuksi. Avaan monesti telkkarin seuraksi, en yhtään tiedä mitä siellä menee, mutten kestä istua hiljaisuudessa – se pölöttää seurana, kun olen illalla yksin. Kuulostaakohan tämä kahelilta? Ei siis käryä, mikä tuo ohjelma taustalla on.

blogging

KLO 22 Mies tuli kotiin, juteltiin päivän menoista ja ennen yhtätoista oltiin nukkumassa.

Sellainen maanantai! Erittäin hyvä, monta juttua tuli tehtyä ja samalla hyvin perinteinen, tällaisia päiväni yleensä ovat. Lasten kanssa touhotusta ja sitten se oma aika jollain tapaa urheillen. Näyttikö tutulta? Mitä itse teet, jos ns. omaa aikaa löytyy päivästä?

Oikein hyvää alkanutta viikkoa jokaiselle, nyt sitten innolla kohti tätä maanantaita! Valoa ainakin on!