Huikea kattaus Tampere Film Festivaaleilla (sis.mahtavan arvonnan!)

Kaupallinen yhteistyö Visit Tampereen kanssa

Ensi viikolla tapahtuu lisää maaliskuun jänniä juttuja, sillä Tampereella vietetään Tampere Film Festivaaleja ja ennakkoliput ovat tällä hetkellä myynnissä.

Mistä näissä festivaaleissa sitten on kyse? Lyhyesti kerrottuna, Tampereen elokuvajuhlat on yksi maailman tärkeimmistä lyhytelokuvafestivaaleista. Ohjelmisto koostuu kansainvälisestä sekä kotimaisesta kilpailusta sekä monipuolisesta erikoisohjelmistosta, joka esittelee sekä uusia lyhytelokuvia ympäri maailman että vanhempia elokuvallisia arkistoaarteita. Tampere Film Festivaalien sivuilla on aivan huikea ohjelmakartta, joka kertoo missä näytöksiä järjestetään ja monelta, mikä on elokuvan genre ja kesto. Tuolta kannattaa alkaa pähkäilemään, mihin näytöksiin haluaisi osallistua!

festarit

Itseäni kiinnostaa erityisesti avajaisnäytös keskiviikkona 7.3 Plevnassa, jossa esitetään lyhytelokuvia Uudesta-Seelannista Romaniaan ja Viroon. Aiheet tuntuvat siltä, että koskettavat varmasti. Myös kilpailunäytöksiä olisi kiva nähdä, samoin kuin sunnuntaina mennä Minikinoon esikoisen kanssa. No, joka päivä olisi kivaa mennä vaikka mihinkä, mutta tässä äkkiseltään itseni rankkaamat huippujutut! Lauantaina Pakkahuoneella voi katsella yömyöhään erikoisnäytöksen legendaarisesta Hohto-elokuvasta. Siinäpä karvoja nostattava kokemus lauantai-iltaan!

Koska tarjolla on kilpailunäytöksiä, niin mitä kilpailuja näihin festivaaleihin sisältyykään?Sarjoina on sekä Kotimainen kilpailu että Kansainvälinen kilpailu 2018. Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailuun lähetettiin tänä vuonna 301 elokuvaa, joista alle 30-minuuttisia oli 258 ja yli 30-minuuttisia 43. Näistä kilpailuun valittiin yhteensä 37 elokuvaa. Ohjelmakartasta näkee helposti, milloin näitä kilpailuteoksia pääsee katsomaan ja sunnuntaina on vuorossa voittajien julkistus.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Jörn Donnerin Perkele! Kuvia Suomesta (1971) nähtiin Tampereen elokuvajuhlilla 26.2.1971 Suomen ensi-iltana. Nyt ympyrä sulkeutuu, kun kotimaisessa kilpailussa esitetään Donnerin tuore dokumentti Perkele 2 – Kuvia Suomesta. Kansainväliseen lyhytelokuvakilpailuun haki yli 3000 elokuvaa ympäri maailman. Lopulliseen kilpailuun valikoitui 61 teosta useasta eri maasta Sri Lankasta Serbiaan. Tänä vuonna kansainväliseen kilpailuun eteni ennätysmäärä kotimaisia lyhytelokuvia, joita on mukana peräti viisi.

festivaalit2

Viron sadatta itsenäisyyspäivää juhlittiin juuri Film Festivaalien alla ja näin ollen Tampereen elokuvajuhlat juhlistaa Viron 100-vuotista itsenäisyyttä peräti seitsemän näytöksen voimin. Viro 100-näytöskokonaisuudessa nähdään virolaisia lyhytelokuvia Priit Pärnin animaatioista tuoreimpiin Viron taideakatemian elokuviin ja palkituimpiin virolaisiin lyhytelokuviin. Toinen iso kokonaisuus ovat maorielokuvat ja maorielokuvantekijät.

MIE100_banner

Elokuvajuhlien tuomaristossa on tänä vuonna myös Stanley Kubrickin pitkäaikainen tuottaja-ystävä, Jan Harlan, jonka dokumentti Stanley Kubrick- ohjaajan muotokuva nähdään ohjelmistossa. Harlan tulee pitämään myös kaikille avoimen Masterclassin, joka on varmasti kaikille, erityisesti elokuvaharrastajille aika hieno kokemus! Suuntaa siis Pakkahuoneelle 10.3., jos ala kiinnostaa, ainutlaatuinen tilaisuus tarjolla!

Ohjelmistokokonaisuuksia festivaaleilla on kaikkiaan kymmenen erilaista ja ne näet täältä.

Elokuvajuhlien yhteydessä järjestetään varsinaisen ohjelmiston ohella myös monenlaisia ammattilais- ja suuren yleisön tapahtumia, kuten virtuaalitodellisuuteen keskittyvä Open Eyes 2018 -seminaari ja luentosarja. Niitä pääset tarkemmin tutkimaan täältä.

Tarjontaa festivaalien ympärillä on siis aivan valtavasti viidelle päivälle ja jokaiselle löytyy jotakin. Uskon, että nämä näytökset ovat vaikuttavia ja ainutlaatuisia, joten yritän itsekin ehtiä nähdä niistä mahdollisimman monta.

Jos mielit mukaan, niin Tampere Film Festivaalit lupasi, että saan arpoa aikamoisen setin yhdelle lukijalleni! Siihen kuuluu Supersarjakortti. Se sisältää 10 normaalihintaista (8€) näytöstä sekä ohjelmakirjan ja festivaalin kangaskassin. Tällä sarjalipulla pääset siis osallistumaan jo todella moneen näytökseen!

Yhdelle teistä lähtee siis tämä setti! Arvontaan pääset hyppäämään mukaan, kun kerrot tämän postauksen kommentteihin, mikä Tampere Film Festivaaleissa kiinnostaa eniten? Arvon paketin tiistaina 6.3.2018 klo 10, joten ole kuulolla, jos haluat osallistua heti ensimmäisenä päivänä festivaaleille!

Voittajaksi osui Annina, kurkkaatko spostisi pian!

Onnea kaikille tasapuolisesti arvontaan!

*kuvat Tampere Film Festival