Rehtoraatin uudet tuulet – The Local Culture Hostel

Seminaarinmäki on aika legendaarinen sijainti Jyväskylässä. Lounaispuiston kulmalta, osoitteesta Seminaarinkatu 32 löytyy arvokas vanha rakennus, rehtoraatti, joka on vuosien saatossa ollut vaikka missä käytössä. Vuonna 1915 vanha wiljamakasiini muutettiin kirjastoksi, jona se toimi aina vuoteen 1979 asti ollen niin yliopiston kuin Kaupungin kirjasto. Välissä siinä toimi kotiteollisuusmuseo ja vuodesta 2001 paikka palveli Rehtoraattina, Jyväskylän yliopiston hallintorakennuksena. Se on Jyväskylän vanhin kivirakennus, jossa vietettiin menneenä viikonloppuna avajaisia. Mutta minkä avajaisia?

thelocal+kahvila+leivonnainen thelocal+seminaarinmäki thelocal+jyväskylä

Kyseessä on The Local Culture Hostel & Cafe, josta Jyväskylä sai nyt ensimmäisen kulttuurikahvilansa sekä boutique-hostellinsa. Käykääpä kurkkaamassa facebook-sivuilta huoneiden kuvia, on vaikka minkälaista huonetta tarjolla kerrossängyistä ja yhteishuoneista fiinimään kahden hengen huoneeseen. Kaikissa huoneissa on oma tarinansa ja ne ovat saaneet innoituksensa Jyväskylästä.

Kun äitini vinkkasi, että tällainen on avattu, minun oli pakko päästä paikalle tutkimaan, mistä on kyse. Totesin, että siellä täytyy olla Teeleidin teet, kun paikka mainostaa suosivansa paikallisia tuotteita. Pyyhälsimme paikalleni äitini ja kuopuksen kanssa kolmen sukupolven voimin ja paikka oli kyllä parhaimmillaan upeassa pakkassäässä auringon tulviessa joka ikkunasta! Huonekalut olivat hauskasti montaa sorttia, istumaan pystyi niin ylhäällä kuin alhaalla ja yläkerta on avoin, siitä on hauskaa kurkkia alas. Ikkunoita on valtavasti ja valo tulvi niistä upeasti sisään. Oli taideteoksia seinällä, letkeää musiikkia ja paikassa muutenkin ihana olohuone-fiilis. Sieltä löytyi iso määrä leluja, seurapelejä ja kirjoja, eli täällä on helppo istua pidempikin tovi.

thelocalhostel+jyväskylä thelocalculture thelocal+roses thelocal+kahvila+jyväskylä thelocal+seminaarinkatu thelocal+kirjasto thelocal+kahvila

Mites sitten se paikallisuus? Se oli huomioitu monessa tuotteessa! Oli ne Teeleidin teet, Papun kahvit, Hannan kakkujen kakut, Beans&Moren piirakat, Panimo Hiisin oluet ja Soman raakakakut. Nämä ainakin äkkiseltään bongasin, kaikki jyväskyläisiä tuotteita. Beans&Moren maistamamme pinaattipiirakka oli herkullinen ja täysin vegaaninen, raakakakut olivat puolestaan gluteenittomia, eli helposti täällä löytyy monenlaiseen ruokavalioon sopivia juttuja. Sain vihdoin, vihdoin maistettua Hannan kakkujen kakkua, jota on somessa paljon hehkutettu ja olihan se Oreo-kakku nyt superherkkua!

thelocal+munkki thelocal+teeleidithelocal+ruusut thelocal+kulttuurikahvila

Aukioloajat ovat laajat, paikka kun hostellinakin toimii ja avajaisviikonloppuna pääsi niin aikaiseen aamiaiselle kuin iltayhdeksän jälkeen kuuntelemaan livemusiikkia. Niistäkään ei jää siis käyntisi kiinni!

Täällä kahvilassa viihtyy istuskellessa, sen takaan. Taaperokin viihtyi niin, ettei olisi pois lähtenyt. Suosittelen lämpimästi kurkkaamaan, jos Jyväskylässä asut tai siellä käyt! Minä jäin haaveilemaan yöpymisestä, sekin olisi kivaa kokea!

Onko paikassa käyneitä? Tsemppiä tuhannesti uudelle paikalle!