Viimeinen ja suurin Vuokatin pläjäys!

Olette varmaan huomanneet, että me olemme suhteellisen aktiivinen perhe. En edes tajunnut ennen viime vuoden Vuokatin lomaa, miten paljon nautimme kaikki lomasta, missä saa tehdä ja puuhata koko ajan ja ennen kaikkea – olla ulkona. Halusimme siis samaan paikkaan uudelleen, sillä keleistä riippuen piha-aktiviteetteja riittää ja Holiday Club Katinkullan kylpylä on vieressä. Ajatuksena oli myös, että saattaisimme käydä huonolla kelillä Superparkissa tai AngryBirds landissa, mutta vielä tänäkin vuonna jäivät testaamatta. Hyvä niin, se siis kertoo siitä, että kelit olivat kohdillaan.

Majoituimme taas paritaloihin Katinkulta Residenceen, jotka sijaitsevat S-marketin vieressä, hiihtolatujen vieressä, noin 1,5 kilometrin päässä kylpylästä. Täydellisen rauhallinen sijainti! Mökissä on oikeasti kaikki, mitä lapsiperhe kaivata saattaa – kuivauskaappi märille ulkoilukamoille, pyykinpesu- ja astianpesukone, hyvin laaja astiasto, säkkituoli (tytöt ihastuivat!), syöttötuoli, matkasänky, säilytystilaa jajaja. Mitään emme jääneet kaipaamaan. Nelihenkiselle perheelle tilaakin piisaa, kun makkareita on kolme ja vessojakin kaksi. Keittiössä oli kaikki leivänpaahtimesta vedenkeittimeen ja mikroon. Teimme siis ruokaa aina aikataulujen salliessa mökillä, mutta testasimme myös kylpylän ravintolat (Classic pizzan punajuuripizza oli varmaan paras syömäni pizza!). Sauna lämpeni usein ja takka sitäkin useammin. Oli ihanaa tuijottaa takkatulta rinteessä ja ladulla vietetyn päivän jälkeen!

vuokattivika+takkatuli vuokattivika+majoitus+televisio vuokattivika+majoitusvuokattivika+pyyhekauppalina

Mitä muuta sitten puuhasimme Vuokatissa kuin olimme rinteessä, huskysafarilla ja hiihtämässä? Uimme. Ihan hirveästi. Kuutena päivänä yhteensä. Tytöt vaan rakastivat sitä. Mies kävi uimassa matkaa kuntoaltaassa, tytöt leikkivät niin lastenaltaassa kuin isommissakin ja esikoinen oppi todella hyvin jo uimaan ja sukeltamaan. Eräänä päivänä veimme tytöt pariksi tunniksi kylpylän yläkerrasta löytyvään Lastenmaailmaan, maksulliseen lastenhoitoon, josta löytyy vaikka mitä. Silloin juoksimme -15 asteen pakkasessa pihalla olevaan savusaunaan ja paljuun, savusaunassa on ihan parhaat löylyt! No, niinhän siinä kävi, että haimme uikkarit päällä tytöt hoidosta ja kipitimme sinne uudelleen, kun vaativat. Suosittelen kokeilemaan!

vuokattivika+vesiliukumäki vuokattivika+taapero vuokattivika+ulkoallasvuokattivika+katinkulta+kylpylä vuokattivika+lastenmaailma

Katinkullassa järjestetään myös jumppia, mutta vain kerran jäi ”aikaa” käydä jumpalla hiihtohulluudelta ja kävin Les Millsin CXWorks-tunnilla. Lisäksi testasin saunajoogan, joka olikin aika idyllinen iltapäivän hetki. Reilu puoli tuntia kestänyt jooga tehtiin saunan lauteilla, venyteltiin ja tehtiin pilates-vatsoja ja katseltiin ikkunasta upeaa talviaurinkoa. Teki muuten hyvää kaiken muun lomassa!

Viimeisenä päivänä menimme vielä pulkkamäkeen, paras löytyy Vuokatin urheiluopiston vierestä. On muuten hyvä mäki ja otti mahasta! Matkalla pois mäestä bongasimme rinteiden alla, Hesburgerin alapuolella tubing-mäen, joka piti totta kai käydä kurkkimassa. Siellä pääsee kahdella eurolla laskemaan yhden mäen, muistaakseni kympillä tunnin tubing-rinkulalla. Laskutila on sisällä oleva half pipe ja ylös pääsee mattohissillä. Kaikki siis sisätiloissa. Hauska juttu tämäkin, kaikkea mahdollista sitä voisikin harrastaa!

vuokattivika+pulkkamäki+urheiluopisto vuokattivika+pulkkamäki+tytöt vuokattivika+pulkkamäkivuokattivika+saunajooga vuokattivika+cxworks vuokattivika+tubing

Kaikkea mahdollista löytyy siis niin sisältä kuin ulkoa, Vuokatti-tunnisteella voi blogista hakea muut lomaamme käsitelleet jutut. Täältä löydät elämykset huskysafarista, täältä laskettelukoulusta, täältä hiihtohulluudesta. Loma oli toinen noissa maisemissa ja kyllä halu jäi päästä taas uudelleen, nyt on elvytetty ne lautailu- ja hiihtoharrastukset! Meille sopi tällainen aktiiviloma todella hyvin, mutta ymmärrätte, että päivänä, kun olin ollut hiihtämässä, saunajoogassa, jumpassa ja perhe halusi uimaan, jäin jostain syystä yksin mökille illaksi. Tulipahan tehtyä, mutta kaikki oli niin kivaa!

Kuinka moni hiihtolomailee nyt? Onko Vuokatti tuttu paikka, missä itse talvilomailet?

*majoitus ja kylpylä saatu blogin kautta