Upea metsäelämys, joka kannattaa kokea!

pyhäpolku+suomenjouluvalo pyhäpolku+ikuri+veistos

Jos metsään haluat mennä nyt sä takuulla yllätyt! Kyllä, tämä biisi alkoi soida päässä, kun suuntasimme Ikurin metsiin. Nyt tunnustan, että kävin Ikurissa ensimmäistä kertaa elämässäni, mutta pakko oli! Eri somekanavat, Aamulehti ja jopa Maikkarin Kymppiuutiset kehottivat suuntaamaan Ikuriin Pyhäpolulle, joten pakkohan se oli itsekin nähdä.

Virelän kahvion takaa Ikurin metsistä löytyykin palanen taikaa. Vapaaehtoisvoimin on saatu upea polku aikaiseksi metsään, eikä voi kuin ihmetellä, mitä sitä saakaan ilmaiseksi kokea Suomen luonnossa! Tukeakseen toimintaa polusta voi maksaa myös vapaaehtoisen maksun, mekin kiitimme maksulla upeasta elämyksestä.

Mitä Pyhäpolulta sitten löytyy? Upeita veistoksia, joihin jää on nostettu Näsijärvestä ja polku avattu helmikuun alussa. Kiitos upeiden talvikelien, se on pysynyt kasassa ja hienossa kunnossa! Suomen jouluvalot ovat hoitaneet veistosten valaistuksen ja ne muun muassa vaihtavat väriä – aika taianomaista varsinkin pimeän tullen! Paikassa soiva musiikki antaa oman säväyksensä elämykseen.

pyhäpolku+ikuri pyhäpolku+jääpenkki pyhäpolku+jääveistos pyhäpolku+ice

Sen lisäksi, että valaistuksen, patsaiden ja musiikin eteen on tehty hirveästi töitä, polku on peitetty matoin, eli siellä on kohtalaisen helppo kulkea ja matto vähentää liukastumisen riskiä. Heti pimeän tullen paikalla oli aika paljon porukkaa, valoisalla oli enemmän tilaa. Paikka on auki vuorokauden ympäri ja metsään on luotu ihana tunnelma musiikilla ja valoilla.

pyhäpolku+pöllö pyhäpolku+lapset pyhäpolku+enkeli

Me veimme Ikurin metsiin pääkaupunkiseudulta saapuneet kuopukset kummit ja sattumalta törmäsin metsässä entiseen työkaveriin, joka asuu nykyään Helsingissä. Hänetkin oli tuotu Helsingistä asti tutustumaan tähän Tampereen huikeaan talvinähtävyyteen, eli on tämä paikka kyllä löydetty!

Pyhäpolun ympäristössä voi viettää vaikka koko talvipäivän, sillä vierestä lähtee hiihtoladut ja löytyy myös luistelukenttä. Lämmitellä voi Virelän kahviossa, jossa myydään muun muassa vohveleita. Oli ihan hurjan hyvä savulohivohveli, jonka oli kehittänyt Pate Mustajärvi. Tuon vohvelin paistossa ei oltu rasvaa säästetty, se oli kyllä maukas, suosittelemme!

pyhäpolku+karhu pyhäpolku+jääpatenvohveli+virelä
Aikamoisia elämyksiä sitä voi saada ihan kotikaupungissaan, tulipa nyt käytyä ensi kertaa Ikurissa ja nähtyä tämä kaunis polku. Koko viikolle on luvattu kunnon pakkasia, eli suosittelen piipahtamaan nyt kun keliäkin on! Minä tuleva puunhalaaja viihdyn siis edelleen pihalla ja luontoelämyksissä, tämä oli todella kiva pieni ohjelmanumero viikonloppuun!

Oletko käynyt täällä tai nähnyt paikan uutisista? Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!