Niihama – talviparatiisi lähellä palveluita

Minä olen kyllä ihan vakuuttunut siitä, että alan joksikin puunhalaajaksi. En siis rehellisesti sanottuna ole ikinä tykännyt näin paljon ulkoilusta, kuin tänä talvena! Juokseminen, pulkkailu, hiihtäminen, lautailu, kaikki on ollut vain niin ihanaa ja pihalla voisi olla loputtomiin. No, osatekijänä varmasti sekin, että talvikelit ovat olleet täydellisemmät kuin pitkiin aikoihin, toisena tekijänä ”syytän” ikää ja lapsia. Sitä arvostaa ihan eri asioita kuin ennen!

Yksi talvihelmi kivenheiton päässä keskustan palveluista on Niihama, jota jossain postauksessa sivusinkin viime talvena. Toissapäivänä hiihdimme Niihaman majan ohi miehen kanssa ja siellä soi musiikki, lyhdyt paloivat pimeässä ja lenkkisauna lämpesi. Voi mikä fiilis! Olisin varmaan jäänyt siltä istumalta saunomaan, jos torstai ei olisi miesten saunavuoro, tiistai-iltana on sitten naisten sauna. Avantoonkin pääsee rohkeimmat piipahtamaan!

niihamanmaja1 niihamanmaja+sauna niihamanmaja+pulkkamäki niihamanmaja+potkukelkka

Illalla naapurinrouva ehdottikin, että lähdetään perjantaipäiväksi lasten kanssa ulkoilemaan Niihamaan. Meidän likat lähtivät ihme kiukulla matkaan, mutta ajan kanssa innostuivat varsinkin järven jäällä olevista potkukelkoista. Eihän heitä meinannut saada sieltä pois. Arkipäivänä olimme ainoat jäällä ja potkukelkkoja piisasi lainattavaksi. Eri kokoonpanoilla potkuttelimme, kunnes piti päästä ylös majan viereen napakelkkailemaan.

Välillä sulateltiin posket Niihaman majalla ja juotiin mehut sekä teet, maisteltiin makkaraa ja pullaa. Siitä saikin niin paljon virtaa, etten saanut tyttöjä enää lähtemään majalta. Naapurin lapsetkin jo lähtivät päiväunihommiin, mutta meidän tytöt vasta pääsivät vauhtiin. Juoksivat taas potkukelkkailemaan, löysivät kottikärryt leikkeihin, laskivat pulkkamäkeä (joka on muuten aika hurja!). Minä fiilistelin neloskoon identtistä potkukelkkaa, jolla kuljin aina lapsuudessa koulumatkat ja kirjastoreissut, hain kaupasta maitoa. Potkuttelu on ihanaa!

niihamanmaja2 niihamanmaja+takka niihamanmaja+makkara niihamanmaja+donitsi niihamanmaja+lapset niihamanmaja+esla niihamanmaja+kotiliesi

Niihamassa voi pienellä alueella luistella, hiihtää, laskea mäkeä, napakelkkailla, paistaa omia makkaroita tai lämmitellä majassa herkkujen äärellä. Sinne alkaa tänään liikennöimään bussivuoro, joten jatkossa sukset kainaloon ja bussilla paikalle, jos ei omaa autoa ole. Saunaa saa vuokrata omallekin porukalle tai osallistua yleisiin vuoroihin (saunamaksu 4 euroa). Maja on auki aamusta iltamyöhään ja kuumaa mehua on tuotu myös ladunvarteen, joten halutessaan sen voi hörpätä sukset jalassa, kun muistaa kolikot ottaa taskunpohjalle. Majakin on käymisen arvoinen, mikä pysähtynyt tunnelma siellä onkaan vuoden 1983 Kotiliettä lukiessa!

Lainattavana on suksia, pulkkia, liukureita, potkukelkkoja ja vaikka mitä upeaa talvipäivää varten. Sunnuntaina ohjelmassa on huskyajelua järven jäällä, yksi kierros reessä maksaa 8 euroa, alle 4-vuotiaat pääsee ilmaiseksi ja ruokaakin saa ostaa tuona päivänä. Kaikkea kivaa siis tiedossa, suosittelen lämpimästi pirkanmaalaiset (ja tietysti kauempaakin tulevat) viettämään kivan talvipäivän Niihamassa!

niihamanmaja+napakelkka niihamanmaja+lyhty niihamanmaja+koira niihamanmaja+kissa niihamanmaja+kottikärryt

Minä lopulta kiskoin väsyneet lapset vähän väkisin autoon kolmen tunnin jälkeen ja lupasin, että isi tuo teidät aamulla tänne ja äiti menee hiihtämään. Toivotaan, että isi on samaa mieltä lauantaiaamun ohjelmasta! Mistään ei varmaankaan tule niin hyvä mieli, kuin lumessa pikkupakkasessa ulkoilusta!

Tuttu paikka sinulle? Onko tänään tiedossa ulkoilua? Nautinnollista talvipäivää joka iikalle!

P.S. Käyhän kurkkaamassa facebook-sivuilta ystävänpäivänarvonta, joka on vielä viikonlopun ajan auki!