Erilainen ystävänpäivä

Mitä ystävänpäivä sinulle merkitsee? Minä olen viime vuosina keskittynyt siihen, millä nimellä se alun perin kulkeekin: Valentine’s Dayhyn. Olen jollain pienellä suklaalla tai vastaavalla muistanut miestä, siinä se sitten on ollutkin.

Kotiäitinä sitä on hirveästi yksin, ihan väkisin jo lasten aikataulujen, päiväunien ja muun myötä. Toivoin joskus, että saisin läheisiä ystäviä lasten myötä ja olenkin tutustunut hurjaan määrään ihmisiä. Edelleenkään minulla ei kuitenkaan ole ketään, kenelle soittaisin säännöllisesti, kenelle uskoutuisin tai kenen uskoisin pyytävän minua kaasoksi tai lapsensa kummitädiksi. Ei sellaista, kenet pyytäisin tyttöjen reissuun ja lähtisimme yöksi hotelliin. Se surettaa enemmän kuin usein ja olen liian paljon käyttänyt aikaa soimaten itseäni niistä tapahtumista, mitkä pitivät minut erossa ystävistä muun muassa lukioaikoina.

Toisaalta, minulla on hirveästi tuttuja ja kavereita, en ole mielestäni mikään mörökölli vaan ihan sosiaalinen. Minulla on perhe ja onneksi veljeni ovat löytäneet ihanat puolisot ja kälyjen myötä olen saanut uusia, hyvin rakkaita ihmisiä elämääni. Joten keskitytään tässäkin asiassa siihen positiiviseen.

ystiskortti3

Ystävänpäivää toitotetaan hirveästi joka kanavissa ja se on yleensä ahdistanut minua. Mutta tänä vuonna siihen liittyi kiva aspekti! Nimittäin noin vuoden päivät olen kuulunut Blogisisaret-nimiseen facebook-ryhmään, jossa on ollut kivoja keskusteluja bloggaamiseen ja muuhunkin elämään liittyen. Olen noista kivoista naisista kolme tavannut oikeasti, muut ovat vielä nettituttuja.

Tuolla ryhmässä ehdoteltiin, että mitä jos lähetetään jokainen yhdelle ystävänpäiväkortti ja kirjoitetaan tuosta. Olin heti mukana ja oikeasti unohdin jo koko jutun, kunnes minulta kyseltiin osoitetta korttia varten. Silloin muistin lähettää omankin korttini ja laitoin sen kanssa matkaan suklaata. Vaikka en ole ikinä tavannut häntä, kenelle korttini lähetin, tuli tuosta lähettämisestäkin hurjan hyvä mieli. Oli kivaa ajatella, kuinka hän ilahtuu saadessaan kortin ja suklaan (toivon kovasti, ettei ole esimerkiksi maitoallergikko…).

Mutta olipa kivaa, kun tänä vuonna oikein sai odottaa yhtä ystävänpäiväkorttia! Ja maanantaina se sitten saapui, ihanaa kun oli vielä itsetehty. Sattui niin, että randomilla valittu blogisisar kenelle kortti lähetetään oli minun kohdallani tuttu, eli tunnen kortin lähettäjän. Olemme muutamia kertoja tavanneet ja kerran Emilia pelasti minut pulasta ja hoiti muutaman tunnin tyttöjä, kun en saanut vakkarilapsenvahtiamme. Olemme olleet samalla blogireissulla Tallinnassa ja törmänneet muun muassa Vire-messuilla. Niinpä kortin mukana oli myös tarroja tytöille, joka oli minusta aika ihana ele. Tulen aina onnelliseksi, kun joku muistaa lapsiakin. Pitkään olen kysellyt häntä kahville, kun kerran meillä kävikin, mutta aikataulumme eivät ole natsanneet.

ystiskortti4 ystiskortti1

Emilian blogi on nimeltään Turkooseja unelmia ja sieltä löydät kauniita kuvia, luonnonkosmetiikkaa, kissanaisen elämää ja arkea. Emilia on paljon pohtiva ja tunteikas nuori nainen, joten hänen tekstinsä jäävät harvoin ”hötöksi”. Kurkkaa, jos ei ole tuttu blogi!

Näin siis sain ystävänpäiväkortin tamperelaiselta blogisisarelta ja innolla luen muutkin postaukset aiheesta. Meitä on tässä tempauksessa mukana seuraavat blogit minun ja Emilian lisäksi, ehkä löydät uusia lukulistalle ja sieltä löydät myös, kenelle minun korttini päätyi:

Kuiskauksia
Itse tehty
Kiljusten blogi
Lumisiivet
Äidin kasvatusopas
Käsintehtyä ja kaunista
Inspiration
Pihlajan oksalla
Saippuakuplia olohuoneessa
Milli’s Little Home
Taikasaappaat
Mitäs meille…?
Kivempi blogi

Mitä ystävänpäivä sinulle merkitse? Onko sinulla sydänystävä, jota muistat tai vietätkö päivää puolison kanssa? Ihanaa ystävänpäivää, toivottavasti saat halauksen tänään! <3

ystiskortti2

P.S. Tänä ystävänpäivänä sain vielä Save the Date-ystävänpäiväkortin lapsuuden parhaalta kaverilta. Ihan itketti, kun mietin miten lapsena aina vaihdettiin kortit ja katselin tuttua käsialaa. Oli viikon valopilkku kyllä nuo tulevat häät!