Disney on Ice – se aika vuodesta, kun sadut heräävät eloon

Oli 1990-luvun alku, kun pääsin katsomaan luistelevaa Mikkiä Helsinkiin mummon kanssa. Söin pahanmakuista jäähilejuomaa, joka jäi kesken ja palelin, mutta tuon mukin säilytin aina.

Siitä asti mielessä on pysynyt muisto Disney on Ice-näytöksestä, jossa sadut todellakin heräävät henkiin. Parikymmentä vuotta ehti kulua väliä, kunnes vuonna 2011 menimme kummitytön kanssa sinne ja nyt olemme käyneet useampana vuonna peräkkäin oman tytön kanssa. Tämä vuosi oli kuitenkin taas omalla tavalla erikoinen: kuopus pääsi mukaan ensimmäistä kertaa!

Viime vuonnahan teemana oli Frozen, joka täytti Hartwall-areenan pienillä Elsoilla. Tänä vuonna esityksessä nähdään Frozen-pätkän lisäksi Toy Story, Autot sekä Ariel, näistä ehkä pisin pätkä oli Toy Storylla. Autot-osuus oli huikea, sillä luistelua ei tuossa pätkässä nähty, vaan upeaa driftailua jäällä. Isäkin heräsi eloon!

disneyonice+martti disneyonice+taapero disneyonice+anna+hans+frozen disneyonice+toystory

Kuinka kävi sitten taaperon kanssa? Ihan hyvin, hän jaksoi yllättävän hyvin istua paikallaan. Meillä oli eturivin paikat ja kun hahmot tulivat ihan eteen heiluttamaan, se hieman jännitti. Esityksessä on myös pari ”räjähdystä”, jotka olivat jännempiä kohtia ja äänet kohtuu kovalla, eli jos pieni suostuu pitämään kuulosuojia, suosittelen niitä myös mukaan.

Itse esitys on kyllä huiman upeasti tehty ja mukaansatempaava. Se ei toista samoja juttuja kuin aiempina vuosina, vaan aina mukana on uutta ja hahmot upeasti toteutettuja. Ei voi kun ihmetellä, miten osassa noista puvuista voi luistella! Esitys hurmaa siis niin aikuiset kuin lapsetkin, mutta omalla tavallaan. Sadut todellakin heräävät henkiin ja lavasteet ovat viimeisen päälle, en voi kuin kehua tätä showta. Taapero rakasti ilmassa leijuvia saippuakuplia ja lunta ja eturiviläisille tuotiin käteen pala Elsan lunta. Sekin oli pieni ja samalla niin suuri elämys lapsille!

disneyonice+ariel disneyonice+olaf disneyonice+toystory2 disneyonice+frozen+anna disneyonice+sebastian disneyonice+frozen

Kuopuksen kummitäti Disney-fanina oli fiiliksissään eturivin paikasta, minä rakastan Disneyta ja tuttuja tarinoita on ihanaa seurata. Mukana ollut veljenikin sai suosikkinsa, Perunapään jäälle!

Ovethan avataan tuntia ennen esitystä ja en tiedä, onko ajoissa menemisestä muuta iloa, kuin joutua siihen lelumyyntishow’hun. Hinnat olivat nousseet viime vuodesta ja 13 euroa popcornista tai 30 euroa välkkyvästä miekasta on aika… Huih. Suuresta massasta huolimatta homma soljuu hyvin ja tällä kertaa pelasivat korttipäätteetkin, jotka viimeksi tökkivät!

disneyonice+salamamcqueen disneyonice+potatohead disneyonice+bee disneyonice+dinosaurus

Elokuussa ostetut eturivin paikat saatiin vihdoin käyttöön, on tätä odotettukin! Päivä huipentui siihen, että esikoinen jäi kummeilleen yökylään ja me palasimme junalla kotiin vain yhden lapsen kanssa (muuten, olemme kerran menneet tähän jääshow’hun autolla ja se oli hirveää, junaile jos voit!). Ihana päivä täynnä satua ja rakkaita!

Onko joku muu menossa vielä tänään tai huomenna? Olitko jo? Mitä pidit? Satumaista viikonloppua, onko siellä Disney-faneja?