Makea Cafe ja maailman parhaat pullat!

Näin me kotiuduimme yhden yön Jyväskylä-keikauksen kautta Vuokatin viikoltamme. Myöhään eilen illalla oli laukut purettu, jääkaappi täytetty ja vilkaisin kuvamäärää – 2000 kuvaa sieltä kertyi. Mietin, mistä aloittaisin ja iltateetä hörppiessä päätin aloittaa siitä hyvinkin mieluisasta, nimittäin ruoasta.

Me teimme kyllä jonkun verran asunnollakin ruokaa, mutta koska olimme paljon menossa, kävimme myös monessa paikassa syömässä. Testasimme mm. Amarillon lounaspöydän, Katinkullan Classic Pizzan (punajuuri-aurapizza oli hervottoman hyvä!), Katinkullan Sporttibaarin (lastenannokset eivät olleet täällä kyllä häävejä), Sotkamon ravintola Messin (aivan täydellinen täydellinen tulinen kasvissosekeitto pakkaspäivänä!) sekä rinneravintola A la Katin lounaspöydän (lapset söivät ilmaiseksi ja lounas oli todella kattava, maksoi 18 euroa neljältä. Suositus!).

Mutta. Aivan ihanin paikka löytyy mielestäni Sotkamon keskustasta ja sinne halusin uudelleen viime vuoden visiitin jälkeen. Kyseessä on nimittäin Makea cafe, jossa minua viimeksi tervehtivät jyväskyläläiset Papun kahvit ja nyt myös Teeleidin teet! Olipas ilo nähdä ne hyllyssä, ostin sitten Sotkamosta asti Teeleidin Assamit mökille!

makeacafe+deli makeacafe+kahvila+kainuu makeacafe+teeleidi makeacafe+kahvila+laskiaispulla

Miksi ihastuin viimeksi Makeaan on tietenkin sen ihanat salaatit, joiden kanssa tarjoillaan kauniisti erillisessä kipossa jogurttikastike. Lisäksi tarjolla on toasteja, smoothieita, kakkuja ja leivoksia. Niin ja sitä Teeleidin teetä kylkeen! Joka päivä on myös lounaskeitto.

makeacafe+vuokatti+salaatti makeacafe+salaatti makeacafe+laskiaispulla

Nuorten yrittäjien perustama kahvila vetoaa minuun tarjonnan lisäksi ulkonäöllään ja fiiliksellään. Niin ja muita laskiaispullia ei sitten tee mieli syödä, kun on Makean pullia maistanut. Niin nyt kuin viimekin vuonna ne loppuvat yleensä klo 14 mennessä, ehdimme viime maanantaina syödä pullat ja kun hain muutaman päivän kuluttua pari pullaa lisää matkaan juuri ennen kahta, vein vikat. Kermaa on pullissa aivan hurjasti, kuten myös itsetehtyä hilloa. Aivan ihania pullia, älä ohita niitä jos Vuokatissa lomailet!

Viime maanantai oli ensimmäinen päivä, kun näimme aurinkoa pitkän, pitkän ajan jälkeen, joten siellä sitten pötkötin maha täynnä hangessa kahvilan edessä ja hymyilin. Hymyilin auringolle, lomalle ja ihanalle paikalle.

makeacafe+kahvila+sotkamo makeacafe+sunshine

Onko paikka itsellesi tuttu? Mistä olet löytänyt parhaan laskiaispullan vai leivotko itse?

Upeaa uutta viikkoa jokaiselle!

P.S. Vessassa oli tehty Napue Gin-pullosta saippuapullo pumppukorkin avulla. Olipa muuten aika hieno yksityiskohta!