Pad thaita ja rovaniemeläistä suklaata

Terkkuja Matkamessuilta! Minä söin eilen ihanan autenttisen sekä tulisen pad thain, kiikuin rantakeinussa, maistelin Rovaniemellä käsintehtyä suklaata, inspiroiduin Namibiasta, juttelin innoissani Jyväskylän edustajien kanssa rakkaasta kaupungista ja sain uusia ideoita Kyprokselle. Monet kerrat olen osallistunut Matkamessuille, mutta nyt ensimmäistä kertaa onnistuin pääsemään paikalle ammattilaispäivänä ja tykkäsin kovasti. Mahdollisuuksia jutella ja verkostoitua oli ihan eri tavalla kuin tungosta ei ollut niin paljon. Verkostoituminen ja ajatusten vaihtaminen olikin yksi päivän parhaita juttuja. Nappasin paljon uusia blogeja seurantaan ja tapasin vanhoja tuttuja, kuten Marjon, Anna-Marian, Piritan ja Gian, jolla oli mukanaan viisiviikkoinen pikkuinen. Voi että, on sitä itsekin kiertänyt messuja pienen kanssa, tuntuu että siitä olisi jotenkin iäisyys!

matka2018+africa matka2018+stage matka2018+ilomantsi finnair+matka2018

Mitä Matkamessuilla kannattaa sitten tutkia? Toki hakea lisätietoa niistä kohteista, jotka kiinnostavat, mutta mennä ennakkoluulottomin mielin paikalle. Kohteita on niin paljon ja mahtavia ideoita ilmoilla, että inspiraatio saattaa yllättää. Kotimaan matkailukin on mielestäni hurjan mielenkiintoista, mietin mm. Hangon pisteellä kuvia katsellessani, että nyt vihdoin kyllä mennään sinne!

Kyproksen esitteitä keräsin kasan messuilta ja osallistuin moniin kisoihin. Haaveilin reissusta Rovaniemelle katsomaan revontulia ja tutkin innoissani taas tuon ruokapuolen. Pohdin pitkään, mitä söisin lounaaksi, mutta päädyin sitten ikävissäni pad thaihin, joka oli suosikkini Thaimaassa asuessa. Chiliä oli vähintäänkin tarpeeksi ja uusia matkabloggaajakasvoja kätellessäni syöksin vielä tulta suustani. Mutta niin se oli monesti sielläkin asuessa, että nenä aukesi ja hiki valui (ja jos pelästyit tulisuusjuttuani, sen saa myös ilman chiliä!).

padthai+matkamessut hedelmä+aurinkomatkat+matka2018 matka2018 morocco+matka2018

Tiedättekö muuten mitä? Hiuksiani kommentoitiin kolmesti. Jopa niin, että minun täytyy olla bloggari, kun tukka on tällainen. Hei mitä! Minulla on ollut tämä tukka kohta seitsemän vuotta, siis jo ennen blogia, mutta onko yksisarvistukat nykyään niin muotia, että tukkani on bloggaritukka? Hämmennyin.

Tiedättekö mitä muuta? Bongasin messuilta tutun kasvon, jonka olen viimeksi nähnyt vuonna 2002 (?), enkä tiennyt hänellä olevan blogi. Siis oliko vähän hauskaa tällaisen tauon jälkeen löytää hänet! Teijan blogi vaikutti kivalta, sen bongaa täältä.

Lisäksi luulin, että saisin enemmän ideoita siihen kevään kahdenkeskiseen viikonloppureissuun. Niin sainkin, mutta pää meni ihan pyörälle. Mondo hehkutti Liettuaa ja Vilnaa parhaana weekend getawayna. Siis vaihtoehdot vain lisääntyvät! Kuka on käynyt siellä, joo vai ei?

visittampere+matka2018 turkishairlines+matka2018 matkamessut2018 finnair+matkamessut

Inspiroidu, tempaudu, hämmästy, ihastu! Sitä ovat Matkamessut 2018. Finnairin ständi oli muuten hurjan hieno! Kuka on menossa viikonlopun aikana? Iloista talvista viikonloppua kaikille!

*sisäänpääsy saatu