Matkainspiraatiota Hintakartan avulla

Yhteistyössä ebookers

Viime vuoden lopulla sain viestin sähköpostiini, jota mietin monta viikkoa. Tuossa viestissä ebookers haastoi minut kertomaan matkailusta, vaikka siitä suurimmasta seikkailusta, minkä olen reissatessa kokenut. Yritin jouluhössötyksen keskellä valehtelematta päivittäin miettiä, mikä ihme tuo suurin seikkailuni reissuilla olisi ollut. Mieleen putkahti reissuni Tansaniassa yksin, kun kone nousi ilmaan ja matkalaukut jäivät keoksi keskelle kenttää ja olin varma, etten näe tuota laukkua enää ikinä. Siinä keossa koneen alla oli suurin osa keräämästäni gradumateriaalista, enkä voinut kuin tuijottaa haikein mielin ulos koneesta.

Silmieni eteen nousi myös ilta Serengetin luonnonpuiston liepeillä, kun joimme kylmää valkoviiniä ja katselimme safarimaisemaa sekä auringonlaskua. Etelä-Afrikassa keskellä Krugerin puistoa yllätyksenä syöty illallinen, jossa ei saanut lähteä kauas pöydästä, sillä olimme keskellä eläinten valtakuntaa. Sukellus Indonesiassa, kun eteen ilmestyi yksi papukaijakala, sitten toinen ja lopulta 14 valtavaa harvinaista kalaa, samalla kun kamerasta loppui akku. Sukellus Thaimaassa, kun näin elämäni ensimmäisen mantarauskun ja tuuletin veden alla niin kovaa kuin pystyin. Oman asunnon etsimisen vaikeus Englannissa. Ambulanssireissu Thaimaassa. Elämäni paras illallinen Amsterdamissa. Kengurujen silittäminen Australiassa. Gospel-kirkon jumalanpalvelus New Yorkissa. Juhannus Barcelonassa, kun ranta oli täynnä mitä erikoisempia naamiaisasuja. Sling Shotin kyyti eli benji väärinpäin Kyproksella. Maailman hurjin taksikuski Kuala Lumpurissa. Epätoivoinen yritys ehtiä yöjunaan Venetsiassa.

ebookers+lion ebookers+khaosok ebookers+tanzania ebookers+tanzania+view ebookers+turtle

Niin. En siis ole päässyt tämän pidemmälle. Seikkailuja on valtavasti ja ulkomailla elettyjä vuosiakin kertynyt. Lukuun ottamatta viikkoja Tansaniassa yksin yksi asia yhdistää näitä muistoja – mieheni on ollut jakamassa niistä kaikki, niin pinnan alla kuin päällä. Tansaniassa treffasimme Kilimanjaron kentällä, johon minä lensin Afrikan sisäisen lennon ja hän saapui Suomesta, minä olin siis matkatavaraton tuossa vaiheessa.

Miten me sitten aina inspiroidumme siitä, mihin lähteä? Viime aikoina asiaa on sanellut aika pitkälti lapset, olemme matkanneet lapsiystävällisiin kohteisiin tai olemme saaneet pari yötä vapaaksi ja ehtoina ovat olleet muun muassa lyhyet lennot lähelle. Thaimaassa asuessa oli helppo kartoittaa lisää Aasiaa vapaapäivinään tai sesonkikauden jälkeen, häämatkan kohdalla minulla oli selkeä toive, nähdä luonto-ohjelma oikeasti. Päästä safarille.

ebookers+australia ebookers+berlin ebookers+colosseum ebookers+gondoli ebookers+paris ebookers+koala ebookers+mantaray

Monesti reissujen suunnittelu varsinkin lapsettomana alkoi siitä, kun äkkäsi jonkun mahtavan lentotarjouksen. New Yorkin lennoista pulitimme alle viisisataa – sinne ja äkkiä! Lentojen buukkauksen jälkeen alat etsiä hotellia, paikan päällä syöt ravintolassa ja äkkäät, että hei, rahaa menee monien lentojen verran yöpymiseen, syömiseen ja nähtävyyksiin. Monet kohteet yllättävät hintatasollaan, välillä positiivisesti, välillä negatiivisesti. Toisissa maassa on tinkauskulttuuri – taksia Phuketissa asuessa ottaessa tiesimme tarkkaan, paljonko mikäkin väli maksaa, mutta aina lähdettiin tuplahinnasta vääntämään alaspäin, turistilta kun näytimme.

Matkaoppaista löytyy jonkin verran hintatietoja ja puskaradio on hyvä tapa selvittää asiaa, mutta ebookers on luonut rinnalle uudenlaisen palvelun, Hintakartan, jonka avulla voit tutkia kohdemaan hintatasoa. Mitä keskimäärin maksaa hotelliyö, yksi olut, kahvi  ja niin edelleen. Hintakartan avulla voit tutkia haluamasi maan hintatasoa tai pyytää ehdotuksia maasta, joka sijaitsee Euroopassa ja on halvempi kuin Suomi. Hintakartta heittää ehdotuksia ilmaan. Siellä on myös jokerinappi, joka on aika hauska. Se arpoo jonkin kohteen ja kertoo tietoja siitä. Itse painelin sitä hyvän tovin ja ensimmäinen jokerikohde oli Kairo. Kairo! Enpä oikeasti olisi itse tullut ajatelleeksi sitä vaihtoehtoa! Siitä voi siis todellakin inspiroitua!

Kun varasimme hääpäivämatkaa viime vuoden elokuulle, toiveena oli lyhyt matka ja paikka, missä saisi vielä elokuussa nauttia lämmöstä. Arvoimme Pariisin ja Prahan välillä, molemmat olivat käytynä entuudestaan ja nuo olivat kaksi kohdetta, joihin oli sopivat lennot haluamillamme päivillä. Sen lisäksi, että Praha tuntui rauhallisemmalta vaakakupissa painoi hintataso – syöminen, juominen ja hotellit ovat huomattavasti edullisempia Prahassa kuin Pariisissa, joten sinne päädyimme. Näitä asioita pystyy hintakartasta arvioimaan etukäteen, jos kohdemaa on entuudestaan vieras.

ebookers+thailand ebookers+tuuletus eebokers+barcelona ebookers+bunaken+nightdive ebookers+tanzania+safari ebookers+diving

Keväälle olisi suunnitteilla samanmoinen reissu, piipahdus kahdestaan jossain päin Eurooppaa. Jossain lähellä siis. Käytynä on Amsterdam, Kööpenhamina, Dublin, Lontoo, Berliini, Praha ja Pariisi, jotka nousivat ensimmäisenä omaan mieleeni. Mitä sinä ehdottaisit? Keväinen Pariisi olisi kyllä valtavan ihana ajatus. Hintakartta nosti edullisena kohteena esiin muun muassa Varsovan. Siinäpä taas paikka, mitä en olisi itse ajatellut yhtään! Entä keväinen Budapest? Ajatuksissani jo juoksin aamulenkkiä tasaisilla Amsterdamin kaduilla, mutta mitä sinä suosittelisit kevään kohteeksi?

Valitsin muuten postaukseen matkakuvat ajalta ennen blogia, joten yksikään niistä ei valitettavasti ole niin laadukas kuin nykyiset kuvani. Sen sijaan toivoin, että antaisivat inspiraatiota erilaisista matkakohteista ja niistä välittyisi fiilis, mikä kuvissa on ollut. Kuvat ovat Thaimaan Khao Sokista, Phuketin vesistä, Khao Lakin vesistä,  Tansanian safarilta, Australian Brisbanesta, Berliinistä, Roomasta, Venetsiasta, Pariisista sekä Indonesian Bunakenilta, jossa tein varmasti elämäni upeimmat yösukellukset. Safarikuvassa nuo beiget housut ovat miehen, kun se laukkuni tosiaan tökötti keskellä kenttää. Hyvin passasivat!

Tutkitko itse kohdemaan hintatasoa matkaa varatessa vai menetkö lennot edellä? Mikä sinua inspiroi, kun valitset kohdetta, blogit, matkalehdet vai puskaradio? Reissusuunnitteluun saa kyllä kulumaan ihan valtavasti aikaa, kun alkaa ns. ihan nollista sitä tekemään vai mitä? Mikä on oma suurin seikkailusi reissuilla?