Vuoden eka!

trattoria+lapset trattoria+lyhty trattoria+uusivuosi

Hyvää uutta vuotta jokaiselle! Meillä oli kyllä huikean kiva uusi vuosi. Eilen kuitenkin pahoitin mieleni eräästä asiasta niin, etten kyennyt postausta vääntämään. Illalla puhuin miehelle asiasta ja siitä epävarmuudesta, minkä uusi vuosi aina tuo tullessaan. Että mitä sitä elämällään tekisi. Keskityimme puhumaan lapsista ja siitä, mitä kaikkea ovat oppineet. Mieli alkoi kääntyä paremmaksi ja lupasin taas keskittyä hyvään. Tuli myös todella hyvä mieli teidän kommenteistanne edelliseen postaukseen, kiitokset niistä!

Palataan siis vielä aattoon, se oli niin mukava ja lämminhenkinen. Vietimme aattoa Jyväskylässä veljeni ja hänen puolisonsa kanssa ja minusta on aina niin ihanaa nähdä, kuinka paljon lapset rakastavat enojaan ja heidän puolisoitaan. Olimme mummilassa ilman mummia, he olivat ulkomailla. Hassu fiilis oli palata Jyväskylään, jossa oli valtavasti edelleen lunta ja kuusi paikallaan. Joulu tuli takaisin!

Veljen ja puolisonsa suosituksesta menimme aamiaiselle Lutakon Trattoriaan, joka yllätti minut hyvin positiivisesti. Vaikka aamiaisella oli kohtuullisen täyttä, siellä oli ihanan rauhaisa tunnelma. Teet ja kahvit kannettiin pöytään, mikä on aina mielestäni suuri plussa. Innostun, jos saan haudutetun teen pöytään! Lisäksi valikoimissa oli hurja määrä lähituottajien tuotteita, joista erityisesti kotileipomo Riikosen perunarieska oli aivan ihanaa! Lapsille oli omat astiat ja ruokalappuja löytyi, kaiken kaikkiaan todella kiva tunnelma. Vessan ovella oli tarjolla suklaakonvehteja ja vessa oli niin hieno, että esikoinen jaksoi ihastella sitä pitkään. Lämmin suositus, jos kaipaatte Jyväskylästä aamiaista!

trattoria+lähituote aamiainen+trattoria trattoria+yläporkkala mysli+trattoria trattoria+brunssi trattoria+koriste

Ihastelimme veljen kotona näitä tuhannen palan palapeleistä tehtyjä tauluja ja pääsimme vielä vuoden viimeisen kerran juoksemaan Jyväsjärven ympäri. Keli oli muuten aivan optimaalinen, aika kaukana aatonaaton hirveästä neulasateesta! Haimme illan eppeet Haiku-sushista ja nekin olivat maittavia, suositus sillekin! Haiku löytyy uudesta Kauppakeskus Sepästä, joka avattiin syksyllä Jyväskylään. Saunoimme ja söimme, ammuimme yhden padan taivaalle. Pelasimme pari erää Menolippua. Kuuntelimme kaksi päivää Radio Rockin 500 parasta biisiä-listaa odottaen listaykköstä. Kun se eilen selvisi, yllätyin. Rammstein ykkösenä? Mutta matkalla oli monta ihanaa biisiä, kuka kuunteli listaa?

disney+puzzle haiku+sushi ilotulite+uusivuosi ilotulitus+uusivuosi

Näin on vuosi vaihtunut ja jännittää, mitä vuosi 2018 tuo tullessaan. En tehnyt lupauksia ja tällä hetkellä olo on vähän tyhjä. Ei ole mitään suuria tavoitteita, mutta ehkä tasainen arkikaan ei ole huono juttu. Tai jos vuosi yllättää, kun ei mitään odota tai lupaa? Vuosi aloitettiin erittäin kiitollisena perheestä kuitenkin. Meidän iso tyttömme jo kirjoitteli eilen itse, eli tästä tullee vuosi, kun hän oppii lukemaan, niin hyvin kirjaimet ovat hallussa. Se pisti sydämen sykkyrälle, en jotenkaan ymmärrä miten äkkiä he kasvavat ja aika juoksee!

Miten teillä meni uusi vuosi? Kokemuksia Haikusta tai Trattoriasta? Teitkö itse lupauksia tai asetitko tavoitteita tälle vuodelle?

P.S. Illalla autossa palatessamme kotiin laskeskelin Remington-arvonnan arvat, niitä kertyi tasan 200 kappaletta! KIITOS kaikille osallistuneille! Arpaonni suosi SARIA, suuret onnittelut!