Anna lahjaksi aikaa – isojen tyttöjen reissulla

Kun veljeni kysyi viikonloppuna, olisiko tytöillä tai meillä miehen kanssa toiveita joululahjoista, pyysin lahjakorttia esim. HopLopiin ja sitä, että veisivät tytöt sinne, se puoli olisi sitten meidän lahja. Pieni hengähdys. En itse tiedä mitään parempaa lahjaa kuin aika esimerkiksi jonkun elämyksen myötä. Elämys voi pienille olla myös yökyläily, pulkkamäki tai muu vastaava, eli kallis sen ei tarvitse olla. Olemme mahdollisuuksien mukaan pyrkineet ostamaan kummitytölle elämyksiä lahjaksi ja käyty on mm. Särkänniemi, Muumimaailma, Disney on Ice-show, HopLop ja leffa. Uskon, että tällainen lahja jää parhaiten niin antajan kuin saajan mieleen ja turhaa tavaraa ei kerry.

Jos minulta kysytään mitä joululahjoja muistan parhaiten, niin ihan ykkönen on parin vuoden takainen lahja mieheltä, kun hän oli varannut viikonlopun reissun ja hoitanut mummin ja ukin lastenhoitoon. Ihan parasta oli se kahdenkeskeinen aika (okei, mieleen on jäänyt myös elävästi vuoden 2004 lahjassa ollut, umpijäässä ollut suihkusaippua :D :D).

Aika on pienelle tärkeää. Se, että hän saa olla huomion keskipisteenä. Moni teistäkin varmasti nyökyttelee, kun totean, että lapset ovat ”helpompia” yksinään. Sekä taapero että isompi, kun eivät joudu taistelemaan huomiosta. Siksipä lähdimme vähän varhaistetulle joululahjamatkalle, jonka innoittaja toimi Saara, yksi lukijoistani. Hän vinkkasi lokakuun teatteripostaukseeni Peppi Pitkätossu-teatterista ja minä istuin miettimään, miksen tekisi ”isojen tyttöjen reissua” esikoisen kanssa. Hän on tosiaan jo aika iso ja ihan mainiota seuraa! Tapasimme puuhata kaksin vaikka mitä hänen ollessaan ainoa ja lähdimme monesti jopa ex tempore-tyyliin junalla johonkin. Nyt hän on jäänyt vähän vauvavuoden ja uhmiksen ”jalkoihin”, joten halusin antaa hänelle aikaani. Varasin siis vinkin innoittaman liput Peppiin joulukuun alkuun sekä hotellihuoneen kylpyammeella ja ostin junaliput.

Kyllä sitä reissua sitten odotettiinkin! Lapsi kertoi jokaiselle vastaantulijalle mihin on menossa koko edeltävän viikon. Reissussa oli vielä ekstraplussa, hän näki samalla matkalla molemmat enonsa, mummin ja ukin sekä isomummon ja sai jakamattoman huomion koko suvulta.

Säästösyistä otin hotellin vähän syrjemmästä, Meilahden Cumuluksesta, mutta eipä tuo haitannut mitään. Ratikalla heilautimme paikalle ja ostimme keskustasta lupaamani Lushin kylpypommin. Tytär ei ollut ihan varma, miltä näyttää perinteinen kylpyamme ja sinistä kylpyä odotettiin jännityksellä!

cumulusmeilahti cumulus+meilahti+lapset cumulus+meilahti+ravintola+lapsetcumulus+meilahti+bistro

Kun saavuimme lauantai-iltana hotelliin, oli viereisessä huoneessa varmaan 15 henkeä etkoilemassa ja jännitin, tuleeko yöstä ihan katastrofi. Ei tullut. Saimme syödä ravintolassa melkein kaksin, kiva leikkikaveri tosin löytyi. Cumuluksen ravintolan lastenlista oli aika kiva, siitä sai kuvista valita mitä halusi ja yhdistellä niitä mielensä mukaan. Ravintolassa oli myös monipuolinen leikkipaikka, pisteet siitä!

Koska alakerrassa on synnyttäneiden potilashotelli (siellä menivät äidit nyyttiensä kanssa, olipa hassua!) siellä oli myös todella kiva leikkihuone lapsille. Vai johtuuko potilashotellista, jotenkin oletin, että on vauvojen sisaruksille suunnattu. Siellä leikimme kaksin hetken, kunnes menimme nauttimaan sinisestä kylvystä ja kylpypommista.

leikkihuone+cumulus lush+kylpypommi

Yllätyin kuinka hiljainen yö lopulta oli, vaikka olimme paikalla pikkujouluaikaan, seinät eivät olleet onneksi ihan pahvia! Aamupala oli ainoa kauhistus, se oli aika mitäänsanomaton ja hirveän ahdas, lapsen kanssa oli vaikeaa kulkea, mutta selvittiin.

Kahden ratikan taktiikalla heilahdimme Kaupunginteatterille sunnuntaina Peppiä katsomaan. Ikäsuositus oli 5+, mutta hyvin kävi hieman nuoremmallekin. Esitys oli todella hauska niin lapselle kuin aikuisellekin. Lapsen mielestä ehkä hauskinta oli pierutyynykohtaus (totta kai) ja vanhemmille oli vitsejä ja viittauksia, jotka aukesivat kyllä vain aikuisille. Lavastus oli hieno, Pepin roolissa ollut Anna-Riikka Rajanen kuin tehty Pepiksi. Pointsit myös parissakin roolissa olleelle Risto Kaskilahdelle, jota oli ilo seurata. Naurua ei esityksestä puuttunut!

peppipitkätossu+teatteri peppipitkätossu+helsinginkansallisteatteri helsinginkansallisteatteri+peppipitkätossu helsinki+teatteri+peppipitkätossu

Sain viikonlopun aikana kuulla monen monta kertaa miten ihana olen ja miten kivaa on olla joskus kaksin, joten uskon että tuo reissu painui molemmille mieleen. Esikoinen sai monta erikoisjuttuja, jopa väliajalle tilaamani donitsi oli suuri juttu (Saanko äiti muka oikeasti donitsin? Oman? Syö säkin tästä nyt!). Suosittelen muuten tilaamaan nuo väliaikatarjoilut ennakkoon, oli sellainen hulina näytöksessä!

Jos kaipaat vielä joululahjaideaa, niin lippuja Peppiin voin suositella erittäin lämpimästi, esitys viihdyttää monen ikäistä katsojaa!

Ihanaa viikonloppua muistellessa! Onko sinulla tapana antaa elämyksiä/lippuja lahjaksi?