Jouluruno ihanalle Tampereen joulutorille

Karu-karuselliin huusi kuopus
mutta kukapa isin kädestä luopuis
Yhdessä menivät pyörimään
isä ja tyttäret jouluhyörinään
Oli lunta ja joululaulut soi
mikä kumma tuon valoilmiön toi
Aurinko paistoi, Suomen lippu liehui
sisällä padassa riisipuuro kiehui
Tuoksui kastanjat, mantelit ja piparit,
hei tuolta saisi Pyynikin munkitkin!
Keskustorin joulukuusi oli lumipeitteessä upea
ja itsenäisyyspäivän tunnelma muutenkin juhlava.
Äiti halusi uuden kranssin kotioveen ostaa
väärän kranssin valinnasta sai esikoiseltaan mutinaa
Jo kymmenettä vuotta joulutorista nauttia saamme
ja näillä valokuvilla teille tämän ilon jaamme!

joulutori+tampere+joulukuusi visittampere+joulutori taapero+joulutori+karuselli keppihevonen+molokids joulutori+karuselli seppä+joulutori+tampere

Sepitin edellisen pienen runon, joka tiivisti fiiliksemme itsenäisyyspäivän vierailusta Tampereen Keskustorille, jossa on joulukuun ajan joulutori. Oikeastaan enempää ei tarvittaisi kuin nämä kuvat ja runo, pääsisitte jo sillä tunnelmaan vai mitä? Hämmästyin kun luin kylteistä sen olevan kymmenettä vuotta auki – niin monen vuoden ajan olimme ulkomailla tai joulukuussa Euroopan joulutoreilla, että muistan alkaneeni käydä siellä säännöllisesti vasta joskus 2010-luvulla. Olin ihan vieressä töissä ja kuittasin monen monta kertaa lounaan ihanalla riisipuurolla joulutunnelmassa.

Tampereen tori ei kalpene Euroopan toreille, ainoastaan kuumaviinit täytyy nauttia sisätiloissa. Toisaalta pakkassäästä oli ihanaa päästä lämmittelemään tupaan ja maistamme Moro-klöki kiri kyllä perinteisen hehkuviinin ohi. Suosittelemme, oli suloisen mausteista! Ohranjyvän ravintola oli tälle vuodelle muokattu vielä paljon toimivammaksi ja viihtyisämmäksi, kannattaa kurkata!

Esikoinen hurvitteli vielä viime joulukuussa karusellissa yksin, mutta nyt hän sai pikkusiskon kaveriksi. Kiersimme joulutorin upeassa auringonpaisteessa, enkä voinut olla hokematta kuinka upeaa oli nähdä tori lumipeitteessä ja auringossa. Kuusikin näytti niin kauniilta!

Torilta löytyy paljon vanhoja tuttuja yrittäjiä kuin myös uusia tuttavuuksia. En muista nähneeni kranssikojua aiemmin ja sainkin päivitettyä oveemme kauniin jouluisen kranssin. Palvelu oli muuten ihan 110% ystävällistä tuolla kojulla! Erotatteko kuvasta, että havukoriste on tonttulakin muotoinen? Olivat huikean nättejä!

tonttulakki+havu+joulutori siskokset+joulutori moroklöki+visittampere joulutori+kranssi joulutori+poro+kuusi ruovedenherkku+joulutori

Torin vilinästä löytyy herkut jouluun laatikoista makkaraan ja leipiin. Siellä on valtavasti suomalaisia käsitöitä, joten joulumuistaminen kannattaa hakea sieltä, niin tukee samalla suomalaista yrittäjyyttä. On koristeita, leluja ja päähineitä, on monenlaisia herkkuja kastanjoista manteleihin. Oma suosikkini on Ruoveden herkun piste, josta on tullut joulupöytämme vakiovieras – haen yleensä juuri ennen joulua torilta erilaisia sooseja ja sinappeja joulupöytään ja aina ovat hävinneet!

Itsenäisyyspäivänä nautimme pääasiassa tunnelmasta ja lämmittelimme glögeillä, mutta niin hyvää riisipuuroakin täältä saa, että tulemme vielä palaamaan monta kertaa torille seuraavan kahden viikon aikana. Upeaa tunnelmaa, joululauluja ja tuoksuja sieltä saa, vaikka ulkona sataisikin vettä.

joulutori+tampere+käsityö joulutori+naistenpankki joulutori+tampere joulutori+joulupallo

Tarkemmat aukioloajat ja ohjelman näet täältä, tori on auki vielä tasan kaksi viikkoa! Joko olet käynyt tai olet menossa? Meillä alkaa olla kyllä selkeät perinteet Koiramäestä itsenäisyyspäivän pipareihin ja joulutoriin, aika ihana juttu! Niitä sitten noudattaa vähän puolivahingossakin!

Tarttuiko jouluolo? Minä alan olla jo vähän höpsähtänyt, ihanaa joulunodotusta!