Itsenäisyyttä ja arvontavoittajia

Olipa paljon juhlallisuuksia eilisessä päivässä! Instagrammista oli kivaa seurata, millä tavoin ihmiset juhlivat 100-vuotiasta Suomea ja minkälaisia sinivalkoisia juttuja olikaan keksitty.

Me olemme olleet monet itsenäisyyspäivät ulkomailla, mutta nyt oli neljäs peräkkäinen itsenäisyyspäivä Suomessa ja selkeitä perinteitä on jo alkanut syntyä. Päivä siis aloitettiin piparien leipomisella ja piparitaloa koristeltiin lopulta vielä yhdeksältä illalla. Miehellä on sormessa palovamma ja ei, kuvaa talosta ette saa, mutta kovasti lapsi kiitteli miten kivaa oli sitä tehdä. Se kai se pääasia, että on hauskaa, vaikka tuotokset vähän muotopuolia! Päivällä kirjoittelin joulukortteja kynttilän valossa, sekin on ollut yksi päivän perinteistä.

ilotulitus+itsenäisyyspäivä pipari+taapero piparit+lapset suomenlippu pellascafe+brunssi kukkakimppu+itsenäisyys tallipiha+tampere ilotulitus+itsenäisyys

Aamulla nostettiin lippu salkoon, päivällä käytiin niin joulutorilla kuin brunssilla. Illalla vielä menimme katsomaan Tampereen kaupungin ilotulituksen ja piipahdimme Tallipihallakin. Ilotulitus ei ollut sen kummoisempi kuin muina vuosina, ajattelin että 100-vuotiaalle olisi ollut joku supernäyttävä setti järkätty. Tulipahan ulkoiltua, sillä jätimme ruuhkaa vältelläksemme auton kauas ja kävelimme pitkät matkat. Keli oli kyllä upea ja aivan ihanaa, että oli lunta! Hienoa valaistusta Tampereen keskustaan emme tunkeneet katsomaan, sillä lapsia uuvutti ja väkeä oli kuulemma 30 000 kappaletta liikenteessä. Huih!

Hienoa, että saimme viettää tällaista päivää, kiitollisena siitä. Minua alkoi herkistää illalla, kun katselin televisiosta Helsingin ilotulituksia ja pätkiä kotimaasta. Nosti kyllä palan kurkkuun.

Millaisissa fiiliksissä teillä vietettiin itsenäisyyspäivää, mitä puuhasitte? Minulla on sairasteluista ja kovasta käsien pesusta johtuen kolme sormenpäätä halki ja tietokoneen käyttäminen sattuu, joten en enempää rustaile. Mutta hei, sen huikkaan, että muutamat arvonnat on saatu arvottua! Ensimmäisen joulukalenteriluukun voittajat ovat Riiti sekä Minna, Koiramäen liput lähtevät puolestaan Riikalle. Kaikille voittajille laitettu sähköpostia!

Mukavaa torstaita juuri sinulle!