100-vuotiaan päivänä

pupuliivi+vicama

Voi että miten piristää ihmismieltä tämä valkoisuus! Eilen tuli hurjasti Pirkanmaalla lunta ja liikenne oli aika tuskaista, mutta kotona istuessa katsoin hymyillen valkoista maisemaa. Salilta tullessani näin, kun puistosta kotiutui mies ja kaksi iloista punaposkista lasta, jotka todellakin nauttivat lumesta. Hekin osaavat nauttia täysillä näistä lumihetkistä ja lumi valaisee niin maiseman kuin mielen. Ihana piristys tähän uhmaiän väsyttämään poppooseen!

pupuliivi+lumi pupuliivi+lindex+nosh

Nämä kuvat eivät ole eiliseltä, lunta alkoi tulla vasta pimeällä. Nämä ovat viikonlopulta ja välissä kaikki jo suli pois. Musta asfaltti meinaa väsyttää, joten hihkuin innosta eilen lumituprussa!

Voisi siis sanoa, että Suomi pukeutui juhla-asuun. Tänään vietetään maamme sadatta itsenäisyyspäivää ja on aika huikeaa, että olemme tuon kokemassa. Mietiskelin eilisen ajan, kirjoittaisinko blogiini asioita Suomesta. Vai mitä sanoisin näin suurena päivänä? Kaikki tuntuivat juhlistavan asiaa ja meilläkin on sinivalkoista sisustuksessa. Voisiko asukuvia julkaista itsenäisyyspäivänä, onko se jotenkin epäkunnioittavaa?

Sitten totesin, että nämä kuvat jotenkin sopivat Suomi-teemaan lumen ja luonnon vuoksi pääasiassa. Miettiessäni kotimaatani, nostan kyllä yhtenä suurena asiana esiin juuri sen luonnon. Vuodenajat ja vaihtuvat maisemat. Thaimaassa asuessa oli kyllä aina lämmin, mutta sitten oli myös aina hiki, ilmastointi päällä ja lenkillä tukkoinen ilma. Suomessa on ihan parasta luonto ja raikas ilma, jossa juoksu sujuu. Asia, jota ei kyllä arvosta niin paljon, ennen kuin on kokenut sen toisen puolen.

Englannissa asuessa sormet jäätyivät tietokoneella kirjoittaessa. Suihku ei toiminut kuin hakkaamalla. Ja pubiruoka pienessä kylässä oli rankislinjaa. Toinen iso asia, minkä nostaisin ylitse muiden on puhdas ruoka. Ja vesi. Kun ei moneen vuoteen juonut hanavettä, sitäkin arvostaa enemmän.

Välillä tulee räntää niskaan ja tarvomme pimeydessä, mutta hyvä täällä on ihmisen olla vai mitä? Nostetaan siis malja heille, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Sadassa vuodessa on päästy selviytymisestä menestymiseen. Vaalitaan sitä luontoa ja itsenäisyyttä jatkossakin!

pupuliivi+farkut+lumi pupuliivi+farkut

Asukuvissa näkyy pätkäisty tukka, jonka ennen kuvia pesin ekaa kertaa sitten kampaajan. En osannut sitten laittaa sitä kunnolla ja törötti vähän sieltä sun täältä. Nyt jo enemmän sinut tukkani kanssa, mutta luulen silti, että kasvatukseen menee.

Ja tuo liivi. Ihan paras lämmin liivi, jonka löysin kirpparilta. Mutta siitä lähtikin hulluna karvaa ja koska olin tämä päällä viikonlopun Helsingissä, pakkasin hädissäni viime hetkellä laukkuun sellaisen tarraharjan. Tykkäisin niin tästä, mies vaan totesi että siinä syy, miksi se oli kirpparilla. Köh.

pupuliivi+lumi+nosh
paita NOSH ORGANICS/ liivi second hand/ farkut LINDEX/ korvikset CORUU (saatu)/ saappaat ELLEN BLAKE (second hand)/ takki VILA/ rannekoru OXXO/ kello TOMMY HILFIGER

Pidemmittä puheitta upeaa itsenäisyyspäivää juuri sinulle! Onko siellä jotain perinteitä päivässä? Mitä pidät asusta?