Vielä ehdit tilata joulukortit, mitä kannattaa ottaa huomioon?

Mitä koulukuntaa itse kannatat joulukorttiasioissa, joo vai ei, lapsia vai eläimiä, askarreltuja vai Tiimarin (mikä tämän korvaa?) kortteja? Voin ihan rehellisesti sanoa, etten lapsettomana ymmärtänyt, miksi saan niin monta tonttulasta kuvattuna kortteihin. Itse lähettelin jouluisia kuvia koirasta ja mietin, että minusta ei kyllä tule tonttulasten lähettelijää. Heh. Kuinkas sitten kävikään. Olen joka ikinen vuosi lähettänyt joulukortin, joissa on ollut yksi tai nyt kaksi lasta. Miten päädyimme tähän?

Neljä vuotta sitten tuttu kuvaaja tarjosi joulukorttikuvauksen, eli vain teetetyistä korteista tarvitsi maksaa. Minä sitten innostuin ja vein vauvan kuvauksiin. Kun näin millaisen kuvan hän taikoi… Se oli menoa. Olemme käyneet joka syksy vähän eri kuvaajalla, riippuen hinnoista ja aikatauluista. Viime syksynä Mimi ja Nöde ikuistivat tytöt, muistatteko tämän postauksen? Tänä vuonna oli muuten hurjan haasteellinen ikä saada uhmakas 1,5-vuotias korttiin, mutta maijuemiliaphotographyn avulla onnistuttiin!

Miksi haluan kuvata lapset korttiin? Siihen on monta syytä. Yksi on se, että kun tytöt ovat kevään lapsia, jää joulukorttikuvauksen myötä heistä vähän kuin puolivuosittain ammattilaisen ottama muisto. Mummot, kummit, täti ja isomummot arvostavat lapsista teetettyjä kortteja, joten tuntuisi hullulta lähetellä sitten kavereille jotain eri juttuja, kun teettää joka tapauksessa nämä kortit. Valokuvaajat tarjoavat edullisia ja nopeita korttikuva-aikoja syksyisin, joten tämä on helppo tapa saada ammattilaisen kuvaama muisto tytöistä.

ifolor+joulukorttikuvaus+frozen joulukortti+ifolor

Entäs sitten se teettäminen? Nykyään taitavat kaikki kuvaajat antaa kuvatiedostot sähköisesti, joista voi sitten teettää missä haluaa. Edelleen harmittaa, että kerran hinnan vuoksi tilasin muualta kuin Ifolorilta, esikoisen 2-vuotiskuvat ovat todella ankean sävyisiä, mutta minkäs teet, kun oli jo tilattu. Tämän jälkeen olen tilannut aina ja vain Ifolorilta, oli kyse sitten kuvakirjasta, joulukorteista, tavallisista kuvista tai mukeista. Neljä vuotta isälläni kovassa käytössä ja konepesussa ollut mukikin on kestänyt hyvin aikaa, eli kuva on säilynyt!

Tänä vuonna tilasin pari kuvalahjaa korttien lisäksi ja mietin, että olipa helppoa löytää kuvat niihin. Miehen kehotuksesta kuvat ovat järjestetty läppärille albumeihin niin, että edessä on esim. 03 maaliskuuhun viitaten, 06 kesäkuuhun ja niin edespäin. Näin kuvat ovat koneella ikään kuin aakkosjärjestyksessä ja jos kaipaa talvikuvaa, se on helppo löytää. Onko muilla tämä systeemi käytössä?

Toinen juttu, mikä kannattaa kuvia tilaillessa huomata (tai mitä vaan kuvatuotteita) on se, että ainakin Ifolorilla on automaattisesti kuvakorjailu päällä. Koska ammattilaisen ottamat kuvat ovat yleensä ”korjattu”, olen joskus mokannut tilauksen tällä, etten ole muistanut poistaa sitä. Eli otan tuon automaattisen korjailun aina pois päältä ennen tilausta! Oletteko muut huomanneet tuon kohdan?

ifolor+mukilahjaifolor+joulukortti

Meidän joulukortit ovat siis kuvattu ja tilattu ja hämmästyin, että 1,5 viikon kuluttua täytyisi viimeistään ne jo postittaa. Aika menee joka vuosi nopeammin ja joulu pääsee nyt vähän yllättämään. Ifolorilla ovat monet kuvatuotteet nyt -20% alessa ja ne on tilattava viimeistään tämän viikonlopun aikana, jotta ehtivät edullisempaan joulupostiin. Räpsyykö teillä kamera tänä viikonloppuna, lähteekö kuvatuotteita tilaukseen?

Kuinka moni on sitä koulukuntaa, että laittaa korttirahat hyväntekeväisyyteen? Minä haluan itsekin osallistua mm. Joulupuuhun, johon veimme eilen lahjan, mutta korttien saaminen on niin ihanaa ja iso osa joulunodotusta, että haluan niitä itsekin vielä lähettää. Osoitteet ovat olleet nätisti excel-taulukossa vuosia, mutta se taulukko on nyt miehen johonkin kovalevylle siirtämä. Apua, toivottavasti löytyy, meilläkin on 40 korttia lähdössä postiin…!

Tilaatko kortteja omista kuvista? Tai muita kuvatuotteita lahjaksi? Iloista viikonloppua!

*sisältää mainoslinkkejä