Todellista arjen luksusta

Kun kesällä tulimme Ahvenanmaalta takaisin Turkuun Viking Gracella, jätti tuo viiden tunnin visiitti halun päästä laivalle uudelleen. Se vaikutti niin siistiltä ja suurelta ja lapset oli otettu huomioon täydellisesti. Kokoustilatkin oli muutettu leikkihuoneiksi ja kannella sai ajaa polkuautoilla. Oli karkkibingoa ja muuta. Sitten se kesän miinuspuoli – siellä karkkibingossa oli varmaan ainakin sata lasta osallistumassa.

Niin kauan kun pystymme, olemmekin yrittäneet vältellä loma-ajankohdissa koulujen loma-aikoja. Ja se kannattaa. Lähdimme keskellä viikkoa risteilemään Gracelle kuopuksen kummien kanssa ja tilaa piisasi! Ei tarvinnut jonottaa kasvomaalaukseen, ei ryysätä leikkipaikkaan, ei varata hierontaa etukäteen. Älyttömän helppoa, kun ei ole sitä ruuhkaa!

vikinggrace+sisters vikingline+villeviikinki vikinggrace+hulahulaleikkipaikka+vikinggrace vikingline+christmasvikinggrace+villeviikinki

Viking Grace on ihanan siisti ja uusi laiva, mutta muuten se ei mielestäni hirveästi eroa muista laivoista. Yritimme mennä päivän valoisaan aikaan päätyravintolaan katselemaan maisemia, siellä kun on tuoleja ikkunan edessä ja olisi saanut ihailla merimaisemaa. Keli oli koko päivän niin upea kuin olla voi, aurinko paistoi ja maisemia oli todella kiva katsella. Mutta tuo päätyravintola ei ollut ollenkaan auki viikolla, voi harmi! Eli on siinä jotain miinuksiakin, kun risteilee hiljaiseen aikaan.

Joulubuffa ei ollut vielä auennut, joten kävimme syömässä ihan normaalibuffan. Ilokseni nekin ovat aika erilaisia kuin joskus, oli lehtikaalia ja monenlaista salaattiakin tarjolla. Ja juustoja, juustot ovat kyllä oma heikkouteni!

Hytiksi valitsimme perhehytin, kuten olemme Siljankin laivoilla tehneet. Siljalla perhehytti tarkoittaa lisätilaa ja sohvaa, Gracella se tarkoitti väliovellista hyttiä ja kahta vessaa. Tämäkin oli todella kiva juttu, saimme sitten höpötellä rauhassa miehen kanssa lasten nukkuessa. Yksi pieni hytti on niin ahdistava, kun hiippailet pimeässä ja yrität olla herättämättä lapsia.

vikinggrace+buffet vikinggrace+maisema vikingline vikinggrace+perhehytti vikinggrace+hytti

Risteily on kiva pieni arjen luksus, josta nyt teimme ekstraluksuksen varaamalla oman VIP-saunatilan, nyt kun kummit olivat mukana jakamassa kuluja. Katselin joskus vuosi tai kaksi sitten Elixiriä, jossa Joanna Kuvaja juoksi Tukholmassa puolimaratonin. Tulivat sitten Gracella takaisin Suomeen ja istuivat Heidi Sohlbergin kanssa tuolla VIP-saunassa merimaisemia katsellen. Näytti NIIIIN ihanalta ja mietin, etten ikinä tule juoksemaan mitään maratoneja, mutta tuonne merimaisemasaunaan jos silti joskus pääsisi!

vikinggrace+vipsauna vikinggrace+saun poreamme+vikinggrace poreamme+skumppavikinggrace+view

No, niin kävi, että kaksi puolimaratonia myöhemmin pääsin. Kukapa olisi arvannut että alan jolkottelemaan, niin äkkiä se elämä heittelee. Tuo VIP-sauna löytyy kylpyläosastolta ja siihen kuuluu muunkin kylpylän käyttö. Kävimme siis tutkimassa muun muassa lumiluolan, joka on jäädytetty huone sekä höyrysaunan, mutta päädyimme pian takaisin oman saunan puolelle. Siellä sai höpöttää rauhassa, uida ja saunoa itsekseen. Tilan suuruus yllätti minut ja koko seinä on lasia, eli maisemista saa nauttia niin kauan kuin valoa riittää! VIP-saunatilaa saa käyttää pari tuntia ja sinne mahtuu isompikin porukka. Todella iso suositus tälle, teki risteilystä ihan erilaisen ja tytötkin taisivat olla eniten innoissaan uimisesta, ei heitä saunan puolelle enää saanutkaan!

Palatessamme kotiin esikoinen soitti mummille ja kysyi, lähdettekö kanssamme risteilylle. Heh, palo jäi!

Onko sinulla kokemuksia Gracesta, oletko risteilyihmisiä? Iloa keskiviikkoosi!