Tämän hetken parhaat sarjat suoratoistopalveluissa

netflix+strangerthings+el

Hyvä telkkarisarja on vähän kuin osa perhettä. Varsinkin, jos kausia on monta ja katsomisessa menee pitkään. Tutkailin taannoin meidän Netflix-historiaa. Suoratoistolpalvelu on hommattu talouteemme vuonna 2013 ja ensimmäinen sieltä katsottu sarja oli Orange is the New Black. Se on ollut ainakin meille ihan pelastus (tuho?), sillä yhtään mitään en katso nykyään telkkarista. Itse televisio tuntuu olevan älyvapaata tositelkkaria ja mainoksia, joten se avataan vain Pikku Kakkosta varten. Illalla onkin sitten ihanaa nauttia jakso jotain hyvää sarjaa.

Me katsomme poikkeuksetta sarjat yhdessä ja sanoisin, että kaikki katsomamme ovat olleet todella hyviä. Läpi on käyty Breaking Bad, House of Cards, Narcos, Mad Men ja Sons of Anarchy. Näistä viimeinen kesti niin pitkään, että toivun edelleen sen puuttumisesta näin kahden (?) vuoden jälkeen! Minä rakastuin ihan totaalisesti Jaxiin, enkä varmasti ole ainoa!

Lokakuussa olimme jo irtisanoneet Netflixin, koska sain pariksi kuukaudeksi HBOn testiin. Mutta juuri viimeisenä päivänä kaverit suosittelivat katsomaan Stranger Thingisa ja kaksi jaksoa ehdimme katsoa, kunnes Netflix katkesi – liityimme seuraavana päivänä takaisin. Se oli lyhyt ero se!

Stranger Things lähti sellaisella tieteispöhinällä liikkeelle, että ajattelin etten pysty katsomaan. Ei ole minun juttu. Pari jaksoa myöhemmin halusin kuitenkin tietää mitä siinä tapahtuu ja herttaiset lapsinäyttelijät veivät mukanaan. Kakkoskaudella jo ”tunsit” heidät ja sitä oli ihan erilaista katsoa. Kakkoskausi oli kaikkinensa muutenkin paljon rajumpi ja ehkä pariin otteeseen tuntui, että tapahtumat olivat vain ajan täytettä. Kyllä se silti mukanaan vei. Stranger Things sisältää yliluonnollisia tapahtumia ja sijoittuu 1980-luvulle, mikä oli ihan virkistävää. Se muoti ja hei, ne biisit! Huippua! Lopulta suosittelisin tämän katsomaan, vaikka eniten tuntui ei minun sarjaltani aluksi.

netflix+strangerthings

HBO mainostaa puolestaan isollaan lasten puolta, TOONIXia, mistä löytyy aika pitkälle samat lastensarjat kuin Netflixiltä, erona mm. Peppi Pitkätossu ja Tom ja Jerry. Emme ole saaneet kieliasetusta pysymään päällä, eli jos lapsi katsoo 4 minuuttia kestävän Mashan, täytyy mennä sen jälkeen vaihtamaan kieli taas suomeksi. Siinä missä Netflix jatkaa siitä, mihin olet viimeksi jäänyt, HBOn puolelta pitää aina kaivaa haluttu sarja ja jakso. Myös kelaaminen on paljon tahmeampaa. Huomattavasti toimivampi käyttäjää ajatellen Netflix on!

hbo+series

Ahmimme HBOlta kehutun Big Little Lies-sarjan kolmessa päivässä (no, siinä on vain seitsemän osaa) ja olin iloinen, kun pääsin sen näkemään. Niin monta lehtijuttua ja kehua olin siitä lukenut. Sanoisin, että ehkä enemmän naisille suunnattu sarja, mutta kyllä mieskin sen katsoi. Ahdistava ja koukuttava, liian lyhyt ja upeilla upeilla maisemilla höystetty sarja on täynnä tähtinäyttelijöitä Reese Witherspoonista Nicole Kidmaniin. Lämmin suositus tälle!

hbo+biglittlelies tea+hbo hbo+toonix

Iltoihin kuuluu vahvasti jakso jotain hyvää sarjaa ja mukillinen kofeiinitonta iltateetä. Nyt kun Stranger Things katsottiin viikonloppuna loppuun, olemme ilman sarjaa taas. Suosittele siis omia suosikkeja! Sait varmasti vähän ajatusta siitä, millaisia juttuja täällä katsotaan. Enemmin kämmenet hioten katselemme jänniä juttuja kuin päällenaurettuja komedioita, ihmissuhteet vievät myös mennesssään!

Heitä suosituksia kehiin joko Netflixista tai HBOlta! Onko näissä meidän katsomissamme sinun suosikkejasi? Mukavaa alkanutta viikkoa!

*HBO saatu testiin blogin kautta