Hyvinvoinnin musta perjantai

Hyvinvointi. Siinäpä varmasti olotila, johon moni pyrkii. Hyvinvointiin vaikuttavat niin hirmuisen monet asiat, puhutaan sitten henkisestä tai fyysisestä hyvinvoinnista. Ja nehän kulkevat myös tiiviisti käsi kädessä.

Itselleni hyvinvoinnin peruspilarit fyysisellä puolella ovat uni, ruoka ja liikunta. Kun joku näistä jää tai menee huonolle tolalle, tiedän sen heti olossani ja varsinkin siinä henkisessä mielentilassa. Marraskuu on ollut täälläkin vähän normaalia kovempi kuukausi, kyllä se pimeä vain väsyttää vaikka kuinka asennoituisit positiivisesti. Siksi olenkin yrittänyt tsempata tämän pyhän kolminaisuuden, liikunnan, unen ja ravinnon suhteen, jotta jaksaisin.

Tänään vietetään Jenkkilästä meille rantautunutta Black Friday-päivää, joka saa kauppojen myynnit pilviin. Todella hyviä ja tarpeellisia tarjouksia on mukana (huomasitte, miten iloinen olin Changen tarjouksesta eilen Instassa!), mutta varmasti myös tarjouksista tulee herkästi hankittua turhaa tavaraa, joka ei lisää hyvinvointia. Siksi ajattelinkin ehdottaa, mitä jos ottaisit itsellesi hyvinvointi-teemaisen mustan perjantain ja tarkistaisit, kuinka paljon eri värejä löytyy lautaselta? Voisiko niitä lisätä? Kannattaisiko miettiä jotain lisäravinnetta tuulen ja tuiskun sekä pimeyden kestämisen tueksi?

Minä keräsin tähän postaukseen suosikkejani, jos käytettäisiin osa tarjouksista oman hyvinvoinnin parantamiseen pimeyden keskellä!

mustikka+avokado slimmixdetox

Viime viikolla sain kaverilta viestin, jossa hän kyseli käyttämiäni lisäravinteita. Yllätyin kysymyksestä ja tajusin, miten vaikeaa lopulta olikaan vastata tuohon viestiin, sillä vitamiinilisäni vaihtelevat fiilisten ja vuodenaikojen mukaan. Kuten aiemmin jossain postauksessa mainitsin, mukana on aina vahva B-vitamiini, erityisesti B12-vitamiini, sillä se jää vajaaksi lihan karttamisen takia ja vaikuttaa selkeästi vireyteen, muistiin ja jaksamiseen. Söisin ensi kädessä B-vitamiinilisää tähän mustaan aikaan, huomaan sillä omaan olooni olevan iso vaikutus. Ja halkeileviin suupieliin.

Puhdistamon MSM-jauhetta on meistä mies käyttänyt ahkerammin, minä aina kun muistan. Se vaikuttaa niveliin (vähentää esimerkiksi kipua nivelissä treenin jälkeen) sekä ihoon ja on muuten valittu pari vuotta sitten vuoden urheiluravinteeksi! Puhdistamon tuotteessa erityinen plussa on mukana oleva limemehu, joten sen voi sekoittaa suoraan veteen. Tämän makuun täytyy nimittäin hieman tottua, lime auttaa huomattavasti!

Lisäksi minulla menee kuluu päivittäin sinkkiä, magnesiumia ja biotiinia. Vahva sinkki on paras lenssujen torjuja, jota aloin syömään keväällä, kun halusin pysyä puolimaratonille terveenä. Lokakuun lopussa oloni oli vähän nuhju, kelloja siirrettiin, väsytti, pimeä lisääntyi ja popsin ehkä vähän liikaa kaikkea synttärijämiä. Olo oli turvonnut ja väsynyt. Tiedätte, kun maha on kuin ilmapallo, se vaikuttaa omaan oloon ja vireyteen. Bongasin silloin blogikirjoituksen kehonpuhdistuskuuri Slimmixista. Nimi on vähän hämäävä, en minä ainakaan pyri mitenkään slimmiksi sen avulla, vaan pyrin olemaan virkeämpi ja antamaan huutia kuonalle kropasta. Tuotteen luvataan toimivan aineenvaihdunnan hyväksi ja auttavan uupumukseen, samalla kun vahvistuu muutenkin, niin pystyy torjumaan niitä lenssujakin paremmin! Tilasin saman tien tuon kuurin Hyvinvoinnin.fi-kaupasta ja lisänä pakettiin lähti läjä Voimaruoan 360 Wholefood-sekoituksia, joista olen aiemmin kirjoittanutkin. Mainio pohja smoothielle ja paljon hyviä ainesosia kertaheitolla. Ja tiedättekö, paketti tuotiin kotiovelle, kun tietty summa ylittyy!

slimmix+detoxkuuri slimmix+puhdistuskuuri

Slimmix-kuuria on viikko takana ja sanoisin, että olo on kevyempi. Energisempi. Pelkäsin kauheasti, joudunko ravaamaan vessassa aivan tauotta ja itse asiassa kaksi ensimmäistä päivää jouduin käymään paljon useammin, lisäksi oli koko ajan jano. Selkeästi joku lähti liikkeelle kropassa. Ensimmäisenä iltana oli vaikeaa nukahtaa, kun mahani piti niin kovaa meteliä, mutta sitten homma tasoittui. Yhdestä pullosta piisaa 10 päivän kuuriin, eli vielä on joitakin päiviä edessä. Aine sekoitetaan puoleen litraan vettä ja nautitaan päivän aikana (öh, minun kohdalla siis kipataan puolet aamulla ja puolet illalla). Se maistuu etäisesti luumulta, mutta on hyvin mieto tuote, makunsa puolesta menee siis helposti alas.

Tällaisen detox-kuurin aikana olisi varmaan parasta olla syömisissäkin tosi tiukka, jos haluaa oikeasti kehon puhtaaksi, mutta minä olen sitä mieltä, että elämä on liian lyhyt liialle nillittämiselle. Pala joulusuklaata siis uppoaa teen kanssa kuurista huolimatta, mutta tästä huolimatta pirteyttä on riittänyt.

Tärkeintähän olisi saada vitamiinit ja vastaavat ravinnosta, mutta aina se ei onnistu. Lehtikaali ja avokado ovat muuten pari asiaa, joiden nimeen vannon hyvinvoinnissa. Yksin kuureihin tai lisäravinteisiin en luottaisi, mutta yhdessä hyvän syömisen kanssa puoltavat ehdottomasti paikkansa. Näillä komboilla olen pystynyt karttamaan koko syksyn kaikki lenssut, huolimatta siitä, että molemmat lapsetkin ovat viime aikoina sairastaneet (tätä ei ehkä pitäisi sanoa ääneen, napsahtaako ensi viikolla oma nakki).

slimmixdetox slimmix+detox+kuuri

Kurkkaa siis tavaratarjousten lomassa Hyvinvoinnin.fi Black Friday-tarjoukset, siellä on paljon omiakin suosikkeja mukana! 500 nopeinta tilaajaa saa muuten paketin melatoniinia matkaan, kuka vannoo sen nimeen? Minä olen jo pitkään parantanut sillä unettomuuttani, mutta miksi melatoniinin syöminen on jotenkin ”nolompaa” kuin vitamiinien? Muilla tätä fiilistä?

Onko itselläsi kokemusta Slimmixistä? Minkä lisäravinteen nimeen vannot? Tai mikä oli ihan ykköstarjous Black Fridayssa, vinkkaa! Mies muuten löysi talvirenkaat hyvästä mustan perjantain alesta, kaikkea mahdollista sitä onkin alessa!

Hyvinvointia ja hyviä tarjousbongailuja perjantaihisi!

*linkit mainoslinkkejä