Minun ja Teeleidin yhteinen polku

Oli kesä 2014. Äitini esitteli minulle aurinkoisena kesäpäivänä juttua muistaakseni Suur-Jyväskylän lehdestä. Siinä kerrottiin, että Lutakkoon on perustettu uusi teehuone. Lutakkoon, jännä paikka, ajattelin. Teehuone? Jyväskylään? Toivottavasti sellainen kannattaa, löytävätkö ihmiset kaupungin ulkopuolelle paikkaan, jossa ei myydä kahvia?

Koska äitini tiesi teerakkauteni, hän paikasta vinkkasi. Heinäkuussa 2014 astuimme Lutakon Leidin ovesta Teeleidin tiloihin ensi kerran – pelkkä tuoksu huumasi. Istuin paikallani lumoutuneena siinä missä 1,5-vuotias esikoisemme ei istunut – omistaja Anne viihdytti häntä maatuskalla ja kertoi tarinaa teehuoneen takana. Olimme ainoat asiakkaat ja lähdimme kotiin hymyssä suin, ihanasta palvelusta kiitellen ja paikkaa kehuen. Harmittelin heti, miksei sitä oltu avattu lähemmäs kotia.

teeleidi+classictea+black2 teeleidi+uutuusteet2

Koska vierailemme säännöllisesti Jyväskylässä, vierailen säännöllisesti myös Teeleidissä. Olen piipahtanut heidän synttäreillään, juossut välillä hakemassa täydennystä teevalikoimiin muun perheen odottaessa kipeänä autossa, kertonut Annelle lähes ensimmäisten joukossa että nyt meillä on vesirokko, tarvitsen teelohtua. Olen käynyt katsomassa jokaisen uudistuksen, olen vieraillut haudutusopeissa Teeleidissä, arponut teetä blogissani, järjestänyt Jyväskylän bloggareille teenmaistatusillan siellä. Olemme istuneet teellä niin veljen kuin kälyn kanssa, olen höhkännyt kaikille jyväskyläläisille paikasta. Olemme törmänneet messuilla, olin ensimmäisenä päivänä paikalla, kun Teeleidi avasi uudessa paikassa Kramsunkadulla kolmen Lutakkovuoden jälkeen.

En itse oikein ole edes pysähtynyt ajattelemaan, kuinka monta kertaa olen paikassa käynyt ja kuinka monesti olen Annen tavannut. Rakkaus Teeleidin tuotoksia kohtaan on huomattu ja Anne on tullut niin veljelleni kuin äidillekin tutuksi, kun ovat käyneet ostamassa teetä lahjaksi ”sille Katjalle”.

Paikasta on tullut kantapaikkani, vähän kuin osa elämää, sillä kaapissa on aina Teeleidin teetä, jota lähes päivittäin juon. Hassua, että kantispaikka on 150 kilometrin päässä kotoa, mutta tosirakkaus ei näköjään välitä kilometreistä. Niin, on heille verkkokauppakin avattu, mutta ei se ole sama asia kuin käydä paikan päällä aistimassa ne tuoksut ja lämmin henki, siksi pyrin itse paikalle aina kuin mahdollista.

teekalenteri2 teeleidi+classic+green2

Kun bongasin Teeleidin joulukalenterin olevan myynnissä, ostin sellaisen heti verkosta. Päätin, että säästän postikulut ja noudan sen itse, kun menemme piipahtamaan Jyväskylässä viikonloppuna. Samalla sainkin Annelta viestiä, milloin olen tulossa, hän haluaisi muistaa minua. Sanoin, että viikonloppuna tullaan. Lauantaina sain viestin moneltako tulet, hän haluaa itse tulla moikkaamaan vaikka on vapaapäivällä. Tässä nyt oli jo aika paljon sellaista, mikä sai sydämeni läikähtelemään ilosta.

Kun saavuin Teeleidiin iltapäivällä, hymyilin. Reilut kolme vuotta toiminut paikka on todellakin löytänyt asiakaskuntansa ja oli aivan täynnä. Minä iloitsin ahkeran ja intohimoisen yrittäjän puolesta – hän otti riskin teehuoneen kanssa ja se kannatti. Paikasta on tullut osa Jyväskylää, minne tullaan kauempaakin. Sen tuotteita myydään jo monessa paikassa. Aivan mahtavaa mitä kovalla työllä ja intohimoisella sekä sydämellisellä otteella saa aikaan!

Hulinan seasta Anne tuli halaamaan minua paketin sekä sen joulukalenterin kera ja lausui sanat, jotka jysähtivät väsyneeseen päivääni täysillä. Ihmiset antavat hirvittävän harvoin palautetta, blogeista vähenevät kommentit ja naamatusten annetut palautekerrat ovat nollassa. Olin myös kipuillut blogiväsymyksen kanssa juuri samaisena aamuna. Iltapäivällä Anne sanoi tiivistettynä:

Tajusin, etten ole koskaan kiittänyt sinua henkilökohtaisesti. Olet kulkenut kanssani tämän muutaman vuoden matkan ja olen tutustunut niin sinuun kuin lapsiisi ja ihanaan perheeseesi. Olet ollut tärkein tekijämme sosiaalisessa mediassa, kun olet pyyteettömästi kertonut paikastamme kerta toisensa jälkeen. Haluan antaa sinulle paketin ja kiittää henkilökohtaisesti.

Sitten hän halasi ja kehui vielä blogianikin ihanaksi. Tiedättekö miten minä reagoin? Alkoi välittömästi itkettämään, enkä saanut mitään sanottua, räpyttelin silmiäni ja sanoin varmaan jotain yhtä fiksua kuin voi hyvänen aika. Olin järjettömän liikuttunut ja otettu tästä palautteesta ja henkilökohtaisesta kiitoksesta. Se oli parasta aikoihin. Toisen ihmisen lämpimät sanat ja halaus antoivat hetkessä uskomattoman paljon voimaa.

teeleidi+uutuus2

Sekavassa mielentilassa istuimme miehen kanssa pöytään syömään ihanaa raakakakkua ja nauttimaan huolella haudutettua teetä. Mietin siinä istuessani, että toivottavasti saamme kulkea vielä monet vuoden yhdessä, minä ja Teeleidi.

Kiitos Anne siitä, että olet levittänyt teen ilosanomaa eteenpäin ja pyörtänyt monen mielipiteen siitä, ettei tee ole hyvää. Paikkasi on ihana pala rauhaa ja hyvinvointia, jossa aika pysähtyy. Kiitos kun olen saanut olla osana vuosiasi, olen ilosta ja sydämestäni tehnyt jokaisen jutun, jonka teistä olen kirjoittanut.

Aina on aikaa hyvälle teelle.

Kuvissa näkyvät kalenterin lisäksi Teeleidin uutuusteet, Classicit, joita löytyy valkoinen, vihreä ja musta. Ne ovat upeat joululahjat tai ylelliset omaankin hyllyyn tuon lasipurkin vuoksi.

Mustassa teessä maistuu karpalo ja kerma ja se on ihanan lempeää ja tuoksu huumaava!
Vihreässä teessä maistuu puolestaan toffee ja karpalo ja yllättäen tämä nousi näistä kolmesta suosikikseni!
Valkoinen tee sisältää vaniljaa sekä laventelia ja jännitin tykkäänkö kun laventeli ei ole minun juttu. Mutta maku onkin pehmeä ja vaniljan tuoksu ihana, tykkäsin!

Onko sinulle annettu positiivista palautetta naamatusten? Entä onko Teeleidi jollain tapaa tuttu?

*teet saatu