Ihana Ohana uudistaa

Tampereelle tuli erittäin kaivattu tuulahdus maailman keittiöistä muutama vuosi sitten, kun Cafe Pispala aukesi Pispalan kapeilla kujilla. Olette lukeneet blogistani varmasti useamman kerran tuosta paikasta? Cafe Pispala on yksi Ohana ravintoloiden (nimi tarkoittaa muuten perhettä havajinkielellä) kolmesta ravintolasta.  Ohana Ravintoloiden taustalla ovat suomalaisamerikkalaiset Vesa ja Yvonne Leppälä ja vietnamilaisamerikkalainen Tam To. Pispalan lisäksi ravintoloita löytyy kaksi kappaletta Tampereen Kauppahallista, Ohana Grille sekä Ohana Lei’pomo. Ensimmäisen hampparit on valittu viime ja tänä vuonna Tampereen parhaimmiksi, joten testaa ne jos on vielä jäänyt välistä!

Tampereen Kauppahalli on haasteellinen paikka, sillä se on auki vain kello 18 asti, minkä takia moni työssäkäyvä voi tulla sinne vain viikonloppuaikaan. Lisäksi kun Tampereen keskusta on aikamoisessa myllerryksessä mm. ratikkatyömaan takia, moni saattaa tällä hetkellä jättää tulematta keskustaan.

ohanagrille+kauppahalli ohana+grille+kauppahalli ohanagrille+kauppahalli+taco

Nämä ahkerat yrittäjät eivät silti luovuta, vaan kehittävät entisestään tarjontaansa. He ovat kiertäneet paljon maailmaa ja toivat uusimpana meksikolaisia makuja Tampereelle. Hiljattain Kauppahallin Grilleen tulivat myyntiin myös tacot, joita pääsimme maistelemaan miehen kanssa muutama viikko takaperin. Aidot meksilaiset tacot eivät tarkoita sitä sipsiä muistuttavaa kovaa kuorta täynnä höppeitä, mikä ainakin omassa lapsuudessa miellettiin aina tacoksi. Aito taco on täytetty maissitortilla ja nämä tortillatkin tehdään totta kai käsin!

Koska olen saanut ihania makuelämyksiä kaikissa kolmessa ravintolassa, lähdin mielelläni näitä testaamaan. Suljetussa Kauppahallissa oli hieno tunnelma ja paikka on kyllä Tampereen ylpeys, harmi että jää itsellänikin niin vähälle käytölle. Ohi kävelee usein mutta… Siellä siis istuimme tyhjässä Kauppahallissa musiikin soidessa, kuuntelimme Vesan ideoita tacoista ja maistelimme niin kasvis-, kana-, härkä-, kuin possutacoja. Ja hei, Tampereelta tulee myös Pyynikin panimot oluet ja maistoin tuota Mosaic lageria, olipa muuten hyvä olueksi!

ohanagrille+taco+pork ohanagrille+taco+vegetarian ohanagrille+taco pyynikinpanimo+mosaic vesaleppala+ohanagrille

Myyntiin näistä maistelemistamme mauista päätyi lopulta kasvis-, kana- ja possuversiot, itse asiassa lähellä istuvien suosikki oli juurikin se vielä puuttuva härkä, eli toivottavasti tulee valikoimiin! No, kun olin tämän kirjoittanut mies alkoi perua sanojaan ja totesi, että kaikki ne olivat todella hyviä.

Itse maistoin kanaa ja kasvista ja rankkaan niistä kyllä vegen ykköseksi. Näissä tacoissa maistuu puhtaasti raaka-aineet, niissä ei ollut liian montaa täytettä ja korianteri on mukana vahvasti, kun meksikolaisesta ruoasta puhutaan. Sienet olivat ihania vegeversiossa! Tykkäsin myös kovasti kanaversion mukana tarjoillusta tuoreesta limestä, rakastan raikasta, tuoretta limeä! Hieman sotkua näiden syömisestä meinasi tulla, minulle, miehellä ei ollut tässäkään ongelmia. Annoshinta kolmelle tacolle on 10,80 euroa ja ne ovat suurempia, kuin mitä nämä kuvissa näkyvät maistiaiset.

Nyt näitä siis saa, vähän kuin parempaa pikaruokaa Tampereen Kauppahallista, ihan sieltä etuoven vierestä. Vai kumpi on etuovi? Minä olen mieltänyt etuoven Hämeenkadun puoleiksi, mutta aloinkin miettiä että ehkä se on takaovi. No, sieltä Hämeenkadun päästä saatte siis herkullisia tacoja!

Kuvissa muuten ylimpänä härkä- ja kanataco, possutaco ja sitten kasvis- ja kanatacot!

Onko kukaan ehtinyt maistaa tai oletko muuten tutustunut Ohana ravintoloihin?